BP/R:
Propozycja: Rydwany goblińskie są 2 za jeden slot
Opcje Za / Przeciw (nie ma opcji "wstrzymuję się", Szafo)
Barbarossa: ZA
Jankiel: ZA
Malal: ZA
Shino: PRZECIW
Szafa: wstrzymuje sie bo to nie zmienia wyniku Wink
O&G po uścisleniach...
Moderator: Kołata
Nie jestem gracze O&G, ale cieszę się Waszym szczęściem
Specialem będą teraz ładniej wyglądały - 2 speary, 2 rydwany, BO/Pomidory/dziczyzna
Rozumiem, że oddział czarnych orktów też daje Quell animosity?
Swoją drogą rydwany teraz mocno zaskakują większość ropz. W tej edycji mało kto ich wystawia, a teraz rydwany są cudowną bronią na całkiem spory wachlerz armii, zwłaszcza z ASF. Ciekaw jestem zatem jak będą sobie z nimi teraz orki radzily w grach
Specialem będą teraz ładniej wyglądały - 2 speary, 2 rydwany, BO/Pomidory/dziczyzna
Rozumiem, że oddział czarnych orktów też daje Quell animosity?
Swoją drogą rydwany teraz mocno zaskakują większość ropz. W tej edycji mało kto ich wystawia, a teraz rydwany są cudowną bronią na całkiem spory wachlerz armii, zwłaszcza z ASF. Ciekaw jestem zatem jak będą sobie z nimi teraz orki radzily w grach
Moim zdaniem niewiele lepiej.
Ostatnio pogrywam sobie innymi armiami (bretka, we) i czuję jakbym grał w inną grę. Gra mi się o niebo łatwiej i wyniki też dużo lepsze. Po 10 latach grania O&G to spory szok Ale pogram niedługo znów zielonymii zobaczymy, co te zmiany dają. A na goblińskie rydwany nie ma się co napalać, bo spadają od byle strzelania które teraz jest wyjątkowo modne, do tego mają ld6 i boją się elfów, czyli są ogólnie chłamiaste (pomijam fakt, ze w tej edycji panikując rozjeżdżają własne unity..). Pisałem do jednej osoby z LS, aby orkowe rydwany dać również 2 na slot (są dużo, dużo lepsze) ale nawet nie dostałem odpowiedzi.
Pozdr!
Ostatnio pogrywam sobie innymi armiami (bretka, we) i czuję jakbym grał w inną grę. Gra mi się o niebo łatwiej i wyniki też dużo lepsze. Po 10 latach grania O&G to spory szok Ale pogram niedługo znów zielonymii zobaczymy, co te zmiany dają. A na goblińskie rydwany nie ma się co napalać, bo spadają od byle strzelania które teraz jest wyjątkowo modne, do tego mają ld6 i boją się elfów, czyli są ogólnie chłamiaste (pomijam fakt, ze w tej edycji panikując rozjeżdżają własne unity..). Pisałem do jednej osoby z LS, aby orkowe rydwany dać również 2 na slot (są dużo, dużo lepsze) ale nawet nie dostałem odpowiedzi.
Pozdr!
gdzie są zamieszczone te zmiany?! na stronie BP+R jest w starej wersji.
Wydaje mi sie ze to już lekka przesada....celem US bylo delikatne zbalansowanie armii orkow oraz podwyrzszenie ich szans w starciu z nowymi armiami 7 ed...Gobosy zawsze sie baly elfow i tak zawsze we wszystkich edycjach bylo...nie róbmy zmian na sile...bo to sie mija z celem...grajmy tak jak jest teraz bo jest niezle...a napewne jest lepiej...i moim zdaniem wystarczy....Emilianek pisze:No właśnie. Czy w ogóle jakaś armia ma tak samo przesrane z tym strachem jak nasza? Może i coś z tym by się dało zrobić .boją się elfów
IMO 2 rydwany (nawet goblinskie)wystarcza.
mozna wtedy 1-2 sloty poswiecic na kilka wozeczkow -> i tak juz nie bedzie takiego zalezu jak w 6ed-teraz powrotna torpeda boli.
najwazniejsza zmiana jest quell, fanatyk rozbijajacy sie o gorke to mily dodatek. a rydwan to calkiem rozsadna opcja na zapchane speciale.
zmiany calkiem sensowne.
wystarczaja zeby pograc z nowymi ogrami . na silnego AB pewnie trzeba bedzie poczekac do 8-9ed. za to jezeli GW bedzie wydawac 5 podrecznikow na 2 lata to 8 ed. bedzie w nie az tak dalekiej przyszlosci.
BTW,w kolejnej wyprawie na imperium niech jakis rezolutny warboss zakosi imperial banner-w OnG bralbym go w ciemno!
mozna wtedy 1-2 sloty poswiecic na kilka wozeczkow -> i tak juz nie bedzie takiego zalezu jak w 6ed-teraz powrotna torpeda boli.
najwazniejsza zmiana jest quell, fanatyk rozbijajacy sie o gorke to mily dodatek. a rydwan to calkiem rozsadna opcja na zapchane speciale.
zmiany calkiem sensowne.
wystarczaja zeby pograc z nowymi ogrami . na silnego AB pewnie trzeba bedzie poczekac do 8-9ed. za to jezeli GW bedzie wydawac 5 podrecznikow na 2 lata to 8 ed. bedzie w nie az tak dalekiej przyszlosci.
BTW,w kolejnej wyprawie na imperium niech jakis rezolutny warboss zakosi imperial banner-w OnG bralbym go w ciemno!
Niby jest już ok, ale rasy elfów są 3, więc można na nie dosyć często trafić, a takie sobie goblińskie rydwany mogą sobie nie dać rady nawet ze zdaniem LD. Mając np. 4 w rozpie, można 2 upchać przy geniu, a pozostałe dwa mogą nic nie zrobić. Jeśli ustawimy 4 to możemy się liczyć z ucieczką od paniki. Nie jestem jeszcze doświadczonym graczem, ale uważam, że z tym strachem te rydwany nie do końca zdają egzamin. No ale jeszcze nie było żadnych testów .
fear elves jest jak najbardziej fluffowe,az sie dziwilem ze w poprzedniej edycji im sie udalo.Emilianek pisze:Niby jest już ok, ale rasy elfów są 3, więc można na nie dosyć często trafić, a takie sobie goblińskie rydwany mogą sobie nie dać rady nawet ze zdaniem LD. Mając np. 4 w rozpie, można 2 upchać przy geniu, a pozostałe dwa mogą nic nie zrobić. Jeśli ustawimy 4 to możemy się liczyć z ucieczką od paniki. Nie jestem jeszcze doświadczonym graczem, ale uważam, że z tym strachem te rydwany nie do końca zdają egzamin. No ale jeszcze nie było żadnych testów .
rozwiazaniem jest uzywanie 2x gobo rydwan i 1xorczy.
i owce cale i wilk syty.
zreszta cala mnogosc testow jest niejako przypisana do tej armii.