LIGA Warhammera Fantsy Battle na 1650

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fikol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fikol »

kiedy druga runda?

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

Post autor: Mati128 »

Witam :]

Podaję paring do rundy drugiej ligi WFB:

1) Slanesh vs Damian
2) Tomek Tutaj vs N. Danielewski
3) Zimny vs P. Syciński
4) Kuba Falkowski vs Pedros
5) Mariusz Kiliszek vs Błażej Firkowski

scenariusz do rundy drugiej:

Kontrola terenu: na centrum stołu jest wyznaczany okrąg o promieniu 6”. Pod koniec bitwy sprawdzamy, kto ma więcej jednostek w okręgu biorąc pod uwagę ich siłę jednostki (unit strenght). Jeśli połowa i mniej oddziału (modeli z oddziału) jest w okręgu to liczymy połowę jej siły jednostki, jeśli więcej niż połowa oddziału jest w okręgu to liczymy pełną siłę jednostki. Gracz, który wygra kontrolę terenu otrzymuje 2 duże punkty.

P.S

w każdym scenariuszu obowiązują wood elfickie lasy, przy czym w tym senariuszu jest zakaz wstawiania go bardziej niż w połowie do okręgu.

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

Mam prośbę do Slanesha i Zimnego aby wyslali mi na maila jakies kontakty do siebie bo za cholerę nie mogę ich się doszukać.

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

Pedros: może zagramy jakoś w piatek? Ja mam w ten dzień szeroki wachlarz mozliwości

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

Witam.

Nie wiem co się stało ale w drugiej rundzie została rozegrana tylko jedna bitwa, a mianowicie Slanesha i Damiana.

Nie wiem jaka jest tego przyczyna więc proszę wyjaśnić mi tą sytuację.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

ej sory ja też grałem

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Mati @ Podałem Ci mój mail , numer gg oraz telefon komórkowy. Niestety byłem dość zajęty , lecz gdyby ktoś próbował się ze mną skontaktować to na pewno bym odpowiedział. Może rozegramy tą rundę kiedy indziej. Przypuszczam , że ani ja ani mój przeciwnik nie mieliśmy czasu na ligę. Życie Sucks...
Obrazek

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

runepriest pisze:ej sory ja też grałem
OK. A gdzie wyniki ??

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

ZiMny pisze:Mati @ Podałem Ci mój mail , numer gg oraz telefon komórkowy. Niestety byłem dość zajęty , lecz gdyby ktoś próbował się ze mną skontaktować to na pewno bym odpowiedział. Może rozegramy tą rundę kiedy indziej. Przypuszczam , że ani ja ani mój przeciwnik nie mieliśmy czasu na ligę. Życie Sucks...
Słuchaj to nie ja umawiam cię na grę z przeciwnikiem tylko ty sam musisz zadbać żeby sie skontaktować a nie tłumaczysz się, że podałeś mi maila i kontakt do siebie i piszesz, że nie miałeś czasu nawet na jeden krótki telefon, albo jakąkolwiek wiadomość do mnie, że masz jakieś problemy albo, że przeciwnik się nie odzywa.

Powtarzam : to w interesie uczestników ligi jest aby umówili się na grę, a jeśli to komuś przeszkadza to ja będę wyznaczał terminy bitew i nie będą one negocjowalne.

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Mati olej to. Sam robilem lige i wiem jak to sie konczy - nieskonczone przesuwanie terminow. Wyznacz deadline na poniedzialek tak jak bylo w planie i tyle.
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

ZiMny pisze:Mati @ Podałem Ci mój mail , numer gg oraz telefon komórkowy. Niestety byłem dość zajęty , lecz gdyby ktoś próbował się ze mną skontaktować to na pewno bym odpowiedział. Może rozegramy tą rundę kiedy indziej. Przypuszczam , że ani ja ani mój przeciwnik nie mieliśmy czasu na ligę. Życie Sucks...
Ty zawsze masz jakies problemy z wszystkim
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Fikol

Co do mojej zaległej gry z Kielonem jesteśmy ustawieni na wtorek na 18. sorry za spóźnienie

Awatar użytkownika
Fikol

Kielon, dzięki za miłą i edukacyjną grę, ;) next time może remis :)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

jaki był wynik ^^

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Fikol pisze:Kielon, dzięki za miłą i edukacyjną grę, ;) next time może remis :)
Nie doliczyliśmy 2 oddziałów wskrzeszonych zombie, więc jeszcze jest 100 dla Ciebie. :)
Mati uwzględnij to jakoś. :)

Również dziękuję za miłą grę. :)

Awatar użytkownika
Fikol

Luz, jakbyś jeszcze BK doleczył... :)

Co do pytania Runepriesta to było 15:5 dla Kielona

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

obra Kielon, uwzglełem zmiany w punktacji.

po poprawce jest 14-6 dla Kielona a po doliczeniu scenariusza mamy 16- 6 dla kielona.

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

Witam.

Teraz trochę spraw administracyjnych.
Aktualnie mamy remont w CYTADELI i nie ma warunków do rozgrywania ligi, w związku w czym przedłużam rundę drugą do 07.03.2009.

Jeżeli jednak, ktoś nie będzie miał czasu pużniej rozegrać ligi to w wyjątkowych okolicznościach będzie możliwość rozegrania bitwy, ale proszę o wcześniejszy kontakt.

Pozdrawiam, Mati.

Awatar użytkownika
Fikol

sorry, nie doliczyłem za scenariusz :)

Awatar użytkownika
Fikol

Mati, jak szybko można poznać przeciwnika do 3 rundy? w przyszłym tygodniu mi pasuje wtorek/czwartek więc wolałbym się umawiać relatywnie wcześnie

Pozdro

ODPOWIEDZ