![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nie lubię być dosłowny. Popatrz co ja pisałem przez cały ten temat, o tym jak ja gram. I o tym że uważam już 2 cale przed oddziałem za overguessing a popatrz co Ty napisałeś.
Moderator: #helion#
Jak masz 2" do wroga, to wal z kartaczaDźwiedź pisze:Jako gracz krasnoludów uważam ze strzelanie z działa 2' przed oddziałem jest jak najbardziej ok... Co więcej zabranianie oddania takiego strzału śmierdzi wałem i to sporym.
Załóżmy, że istnieje gracz który ma wyjątkowego pecha/szczęście do częstego rzucania 2 i niewypału na kostce, jako że jest tego świadom, to nie deklaruje 8cali przed oddziałem tylko 2... I wy chcecie mu tego zabronić
Najbardziej prawdopodobne jest deklarowanie 10 cali przed oddziałem.A tak pytanie z nieco innej beczki prochu Wink Ile cali przed wrogim regimentem deklarować strzał, aby była największa szansa na solidne trafienie? Ktoś praktykujący Mathamera to kiedyś liczył, jakieś spostrzeżenia z praktyki?
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
You should always guess 10" in front of the back of your target; this will always maximize the number of paths going thru the unit.
Ja nie wierze w kostkimorgan10005 pisze:to że 10 cali jest najbardziej prawdopodobne to nic nie zmienia. W totka jest 1 do chyba 14 mln a ludzie grają i wygrywają.
Jak mówi mój kolega :"niech wygra ten kto ma szczęście w kostkach"- jakoś sie to sprawdza
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.