Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Polecam turniej z oceną malowania.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

z oceną to za mało - potrzebny jest wymóg pomalowanej armii.
Jakieś tam efekty (choć znacznie gorsze) dawał też Playmini of the Month na BP. Jednak chwilowo został zawieszony...

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Kamil Kiwi pisze:Mam głupie pytanie, jak można się zmotywować do malowania? :P
Przeglądaj strony z galeriami figurek :) To często napędza apetyt. Poza tym, warto także ustalić sobie że trzeba pomalować ileś figurek na tydzień i się tego trzymać.
kurka_z_podworka pisze:Polecam turniej z oceną malowania.
Rzeczywiście, dla osoby która nie ma motywacji do malowania i prawdopodobnie nie robi tego dobrze, jest to zajebista rada.

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kamil Kiwi »

Dzięki Fanatyk, też myślałem żeby sobie ustalić normę pomalowanych figurek na tydzień. No cóż... zobaczymy, czy wypali. :wink:

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

gdzieś na forum ktoś podawał linka do tego jak zrobić Lorda Saurusów na CO ze zwykłego saurusika na CO można link ^^ znaleźć nie mogę
tam były przykłady kilku konwersji i je poszukuje :]

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Czy metalowe figurki można kąpać w DOT-cie (w celu zmycia farby rzecz jasna :wink: )??

kelgy
Wałkarz

Post autor: kelgy »

domyśl sie jak mozna plastyki zmywac to metale takze ale i tak na metale lepszy rozpuszczalnik

Awatar użytkownika
Kalion
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kalion »

Jaki preparat polecicie mi do wyczyszczenia plastykowych figurek? Problem polega na tym, że zwykły rozpuszczalnik może uszkodzić strukturę figurki.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Parę tematów w dół spójrz.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

No nie zawsze jedno i drugie można kąpać w tym samym, więc to nie jest takie oczywiste :wink: ale skoro można to spróbuję... Dzięki za odpowiedź...

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Czy ktoś z was próbował malować coś na kolor żółty na czarnym podkładzie? Ja właśnie mam czarny i nie wiem czy da się otrzymać dobry efekt. A może na czarny nałożyć biały i dopiero?

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Zdecydowanie żółty nakładaj na biały. Na czarnym podkładzie żółty fatalnie kryje.

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

Post autor: Bojo »

na czarnym żółty da rade ale trzeba wychodzić od brązu takiego vomit browna
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Cyciek

Post autor: Cyciek »

no ew. mozna sprobowac Iyanden Darksun i z tego wychodzić na żółty.

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Ostatnio (przed chwilą) próbowałem pobawić się "washem", czyt. black + woda destylowana. Zostawia to masakryczne zacieki. Pomiędzy palcami nie wysycha na dnie, tylko zostawia paskudne okręgi na krawędziach, na ubraniu różne żyłki. Co robię źle?

Awatar użytkownika
fingolfin

Post autor: fingolfin »

dodaj odrobinę ludwika(tak kropla na słoik) do wody i bardziej rozcieńczaj farbę to powinno pomóc jak nie masz washy, a używasz normalnych farb

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Pod wpływem napięcia powierzchniowego wody, pigment jest wypierany na "krawędzie" płynu. Stąd cały problem. Rozwiazanie to zmniejszyć napięcie powierzchniowe, czyli dodać jakiegoś "Flow Improwera" lub po prostu kapkę płynu do mycia naczyń.

Awatar użytkownika
Paczek

Post autor: Paczek »

Gdzie moge dostać tanio popiersie jakiegos demona np? ;D

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

może bitspudło ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Scyla Anfingrimm
Wałkarz

Post autor: Scyla Anfingrimm »

Witam. Mój pierwszy post także podwójnie witam. Bardzo potrzebuje zdjęcia Tyranta z Łogrów postawionego obok gnoblara a najlepiej obok chaos warriora lub maraudera. Potrzebne jest mi też zdjęcie Karnotaura od Lizaków postawionego obok skinka a najlepiej j.w. Jeżeli toś dysponuje takimi zdjęciami lub może je dla mnie zrobić to prosze mi je przesłać na maila (mmafighter89@wp.pl). Z góry dziękuje.
"ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA!" (Dla Slaanesha też! I dla Nurgla! Oraz Tzeentcha!) Zabijaj każdego jak leci! Niech Chaos rośnie w siłe i zapanuje nad światem śmiertelników!

P.S. A Wąpierze ssą!!

ODPOWIEDZ