![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nowe WE w 7 Edycji - czyli koncert życzeń i o minusach AB
Moderator: Gremlin
Co do edycji nie jestem pewien, widziałem beastmasterów w książkach z figurkami z okolic 3-4 edycji.
Był jeszcze jeden, z dzikiem
czyli były 4 warianty. NIestety nie dokopałem się do ich zasad ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
W Polsce, a bawię się w to od ponad 15 lat, widziałem tylko wariant z kotem (koleś biegnie i ma tonę sztyletów na sobie) i wariant z psem/wilkiem - ale nie pamiętam jak wyglądał
Był jeszcze jeden, z dzikiem
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
W Polsce, a bawię się w to od ponad 15 lat, widziałem tylko wariant z kotem (koleś biegnie i ma tonę sztyletów na sobie) i wariant z psem/wilkiem - ale nie pamiętam jak wyglądał
http://toys.shop.ebay.com/items/Wood-El ... ec0Q2em282
na ebay nawet jest do kupienia orginalnie nazywający się warhound i wild cat, niestety bez samych masterów. natomiast dzika i niedźwiedzia w życiu nie widziałem do kupienia. sorry za offtop ale to mega klimatyczna ekipa (z czasów gdy WE miały chariota)
nawiasem mówiąc już w ramach tematu byłoby super gdybyśmy mieli właśnie charioty, może część z Was widziała staroedycyjny WE chariot z czteroma końmi? moim zdaniem najładniejszy w historii (jeden stoi w gablocie w Faberze)
co sądzicie o chariocie do WE?
na ebay nawet jest do kupienia orginalnie nazywający się warhound i wild cat, niestety bez samych masterów. natomiast dzika i niedźwiedzia w życiu nie widziałem do kupienia. sorry za offtop ale to mega klimatyczna ekipa (z czasów gdy WE miały chariota)
nawiasem mówiąc już w ramach tematu byłoby super gdybyśmy mieli właśnie charioty, może część z Was widziała staroedycyjny WE chariot z czteroma końmi? moim zdaniem najładniejszy w historii (jeden stoi w gablocie w Faberze)
co sądzicie o chariocie do WE?
- Bananovitch
- Chuck Norris
Ja pamiętam-był pięęęęęęęęękny
W sumie przydałoby się coś z większym kopem-bo samo drzewko jednak to trochę za mało. Tylko że niech ktoś mi wyjaśni w jaki sposób ten rydwan się o drzewa nie roztrzaska
Nawet HE mistrzowie lejców z Tiranoc nie są tacy dobrzy ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
A ja myślę, że brak chariotu u leśnych elfów to wynik ewolucji jaka się w armii dokonuje. Na początku może i mieli leśnicy charioty, te które z Uthulau przywieźli, jednak po latach życia i symbiozy z Loren taka myśl techniczna nie jest im już potrzebna, zyskali za to innych sojuszników z Kniei: treekinyi leśne zjawy.
A model sam w sobie nie jest za specjalny na obecne czasy,.... co nie zmienia faktu że jakieś pare/parenaście lat temu to było marzenie każdego gracza....![Pray [-o<](./images/smilies/eusa_pray.gif)
Obecnie fluffowo nie wiem jakie znaczenie miałby chariot. Ale jak mnie ktoś dobrą historią lub argumętem uraczy to może zmienię zdanie![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
A model sam w sobie nie jest za specjalny na obecne czasy,.... co nie zmienia faktu że jakieś pare/parenaście lat temu to było marzenie każdego gracza....
![Pray [-o<](./images/smilies/eusa_pray.gif)
Obecnie fluffowo nie wiem jakie znaczenie miałby chariot. Ale jak mnie ktoś dobrą historią lub argumętem uraczy to może zmienię zdanie
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Zajebiaszczy pomysł!!!
Powaga, rydwan leśny dostępny tylko dla maga, naprzykład dawał by on jakiegoś warda (powiedzmy 5+) magowi i +1 do casta, i miałby zamiast koni wilczki 2 każdy po 2A z s4, albo 4 wilczki to wtedy każdy 1A z s4 (P.S. jak się komuś za bardzo kojarzy z rydwanem goblińskim to leśne ogary mogą zastąpić wilczki). No i ASV 5+ i ward save 5+ dla samego rydwanu, oraz normalne k6 z s5 impaktów. Koszt powiedzmy z 110 (?) pkts, myślę że nie aż takie przegięcie. I dostępny tylko dla maga. Kozacki pomysł, napewno bym czegoś takiego używał.
Pozdro
Powaga, rydwan leśny dostępny tylko dla maga, naprzykład dawał by on jakiegoś warda (powiedzmy 5+) magowi i +1 do casta, i miałby zamiast koni wilczki 2 każdy po 2A z s4, albo 4 wilczki to wtedy każdy 1A z s4 (P.S. jak się komuś za bardzo kojarzy z rydwanem goblińskim to leśne ogary mogą zastąpić wilczki). No i ASV 5+ i ward save 5+ dla samego rydwanu, oraz normalne k6 z s5 impaktów. Koszt powiedzmy z 110 (?) pkts, myślę że nie aż takie przegięcie. I dostępny tylko dla maga. Kozacki pomysł, napewno bym czegoś takiego używał.
Pozdro
w 5 edycji rydwany w naszej armii dzialaly bardzo dobrze.
sa one swietnym uzupelnieniem dla lesnych elfow - sa szybkie, moga przylozyc nawet teraz (kiedys k6+2 impactow z sila 7) - ale przede wszystkim sa dosc tanie i dobrze wspoldzialaja ze strzelaniem - taktyka strzelac aby zmiekczyc i wpasc rydwanem i alterem bylaby bardzo skuteczna
ale coz, rydwanow brak...
sa one swietnym uzupelnieniem dla lesnych elfow - sa szybkie, moga przylozyc nawet teraz (kiedys k6+2 impactow z sila 7) - ale przede wszystkim sa dosc tanie i dobrze wspoldzialaja ze strzelaniem - taktyka strzelac aby zmiekczyc i wpasc rydwanem i alterem bylaby bardzo skuteczna
ale coz, rydwanow brak...
runepriest pisze:
netlingi dla wardancera
Netlingi na championach były by chyba zbyt mocne, na pewno na wildach by się świetnie spisywały, można by smoki łapać i inne badziewia ale obawiam się, że nie pozwolą na takie coś.
Jeśli miało by być na pieszych modelach to jeszcze nie były by takie przegięte uważam.
Oddział z netlingami bardzo by zyskiwał kiedy przeciwnik ma smoka, dużego demona itd.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Hihi, no ale kiedyś był poganiacz ze zwierzętami więc naciągając można by uznać że zwierzęta zmieniły się w alterów i też biegają w oddziałach
No i w ogóle dobrym pomysłem byłby rydwan zaprzężony w dwa drzewce![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
No i w ogóle dobrym pomysłem byłby rydwan zaprzężony w dwa drzewce
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.