Nowe WE w 7 Edycji - czyli koncert życzeń i o minusach AB
Moderator: Gremlin
Co do edycji nie jestem pewien, widziałem beastmasterów w książkach z figurkami z okolic 3-4 edycji.
Był jeszcze jeden, z dzikiem czyli były 4 warianty. NIestety nie dokopałem się do ich zasad
W Polsce, a bawię się w to od ponad 15 lat, widziałem tylko wariant z kotem (koleś biegnie i ma tonę sztyletów na sobie) i wariant z psem/wilkiem - ale nie pamiętam jak wyglądał
Był jeszcze jeden, z dzikiem czyli były 4 warianty. NIestety nie dokopałem się do ich zasad
W Polsce, a bawię się w to od ponad 15 lat, widziałem tylko wariant z kotem (koleś biegnie i ma tonę sztyletów na sobie) i wariant z psem/wilkiem - ale nie pamiętam jak wyglądał
http://toys.shop.ebay.com/items/Wood-El ... ec0Q2em282
na ebay nawet jest do kupienia orginalnie nazywający się warhound i wild cat, niestety bez samych masterów. natomiast dzika i niedźwiedzia w życiu nie widziałem do kupienia. sorry za offtop ale to mega klimatyczna ekipa (z czasów gdy WE miały chariota)
nawiasem mówiąc już w ramach tematu byłoby super gdybyśmy mieli właśnie charioty, może część z Was widziała staroedycyjny WE chariot z czteroma końmi? moim zdaniem najładniejszy w historii (jeden stoi w gablocie w Faberze)
co sądzicie o chariocie do WE?
na ebay nawet jest do kupienia orginalnie nazywający się warhound i wild cat, niestety bez samych masterów. natomiast dzika i niedźwiedzia w życiu nie widziałem do kupienia. sorry za offtop ale to mega klimatyczna ekipa (z czasów gdy WE miały chariota)
nawiasem mówiąc już w ramach tematu byłoby super gdybyśmy mieli właśnie charioty, może część z Was widziała staroedycyjny WE chariot z czteroma końmi? moim zdaniem najładniejszy w historii (jeden stoi w gablocie w Faberze)
co sądzicie o chariocie do WE?
- Bananovitch
- Chuck Norris
Ja pamiętam-był pięęęęęęęęękny W sumie przydałoby się coś z większym kopem-bo samo drzewko jednak to trochę za mało. Tylko że niech ktoś mi wyjaśni w jaki sposób ten rydwan się o drzewa nie roztrzaska Nawet HE mistrzowie lejców z Tiranoc nie są tacy dobrzy
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
A ja myślę, że brak chariotu u leśnych elfów to wynik ewolucji jaka się w armii dokonuje. Na początku może i mieli leśnicy charioty, te które z Uthulau przywieźli, jednak po latach życia i symbiozy z Loren taka myśl techniczna nie jest im już potrzebna, zyskali za to innych sojuszników z Kniei: treekinyi leśne zjawy.
A model sam w sobie nie jest za specjalny na obecne czasy,.... co nie zmienia faktu że jakieś pare/parenaście lat temu to było marzenie każdego gracza....
Obecnie fluffowo nie wiem jakie znaczenie miałby chariot. Ale jak mnie ktoś dobrą historią lub argumętem uraczy to może zmienię zdanie
A model sam w sobie nie jest za specjalny na obecne czasy,.... co nie zmienia faktu że jakieś pare/parenaście lat temu to było marzenie każdego gracza....
Obecnie fluffowo nie wiem jakie znaczenie miałby chariot. Ale jak mnie ktoś dobrą historią lub argumętem uraczy to może zmienię zdanie
Zajebiaszczy pomysł!!!
Powaga, rydwan leśny dostępny tylko dla maga, naprzykład dawał by on jakiegoś warda (powiedzmy 5+) magowi i +1 do casta, i miałby zamiast koni wilczki 2 każdy po 2A z s4, albo 4 wilczki to wtedy każdy 1A z s4 (P.S. jak się komuś za bardzo kojarzy z rydwanem goblińskim to leśne ogary mogą zastąpić wilczki). No i ASV 5+ i ward save 5+ dla samego rydwanu, oraz normalne k6 z s5 impaktów. Koszt powiedzmy z 110 (?) pkts, myślę że nie aż takie przegięcie. I dostępny tylko dla maga. Kozacki pomysł, napewno bym czegoś takiego używał.
Pozdro
Powaga, rydwan leśny dostępny tylko dla maga, naprzykład dawał by on jakiegoś warda (powiedzmy 5+) magowi i +1 do casta, i miałby zamiast koni wilczki 2 każdy po 2A z s4, albo 4 wilczki to wtedy każdy 1A z s4 (P.S. jak się komuś za bardzo kojarzy z rydwanem goblińskim to leśne ogary mogą zastąpić wilczki). No i ASV 5+ i ward save 5+ dla samego rydwanu, oraz normalne k6 z s5 impaktów. Koszt powiedzmy z 110 (?) pkts, myślę że nie aż takie przegięcie. I dostępny tylko dla maga. Kozacki pomysł, napewno bym czegoś takiego używał.
Pozdro
w 5 edycji rydwany w naszej armii dzialaly bardzo dobrze.
sa one swietnym uzupelnieniem dla lesnych elfow - sa szybkie, moga przylozyc nawet teraz (kiedys k6+2 impactow z sila 7) - ale przede wszystkim sa dosc tanie i dobrze wspoldzialaja ze strzelaniem - taktyka strzelac aby zmiekczyc i wpasc rydwanem i alterem bylaby bardzo skuteczna
ale coz, rydwanow brak...
sa one swietnym uzupelnieniem dla lesnych elfow - sa szybkie, moga przylozyc nawet teraz (kiedys k6+2 impactow z sila 7) - ale przede wszystkim sa dosc tanie i dobrze wspoldzialaja ze strzelaniem - taktyka strzelac aby zmiekczyc i wpasc rydwanem i alterem bylaby bardzo skuteczna
ale coz, rydwanow brak...
runepriest pisze:
netlingi dla wardancera
Netlingi na championach były by chyba zbyt mocne, na pewno na wildach by się świetnie spisywały, można by smoki łapać i inne badziewia ale obawiam się, że nie pozwolą na takie coś.
Jeśli miało by być na pieszych modelach to jeszcze nie były by takie przegięte uważam.
Oddział z netlingami bardzo by zyskiwał kiedy przeciwnik ma smoka, dużego demona itd.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Hihi, no ale kiedyś był poganiacz ze zwierzętami więc naciągając można by uznać że zwierzęta zmieniły się w alterów i też biegają w oddziałach
No i w ogóle dobrym pomysłem byłby rydwan zaprzężony w dwa drzewce
No i w ogóle dobrym pomysłem byłby rydwan zaprzężony w dwa drzewce
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.