Pardoxal Empires! - 27.06.09 Wa-wa - Jest regulamin!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Re: Pardoxal Empires! - jedniodniowa kampania WFB 2.05.09 Wa-wa

Post autor: dziekanotr »

czreq, wstaw jak bedziesz mial troche czasu liste zgloszonych wraz z armiami jakimi graja, pzdr ;)

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

Ok poszło.

Jest tez mały update regulaminu. Doszła ocena hobbystyki oraz taki mały fragment ad. wysyłania rozpisek. Pozwolę sobie przytoczyć:
- Bardzo proszę o wysyłanie rozpisek jedynie w formacie tekstowym lub html. Rozpy z army buildera czasem działają, a czasem nie.
:P
Moja galeria -> klik ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Zaraz skrobnę rozpę.

Pytanko czy zgłaszacie ten turniej do ligi?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

Uwaga, uwaga, ostatnio trochę wyskoczyłem z obiegu: rozumiem, że wg zasad restricted nie mogę wystawić więcej niż 3 oddziałów gnoblarów bo jest to rankowa strzelająca śmieciami na 8" z siłą 2 piechota? Dobrze to zrozumiałem? Czy może przypadek gnoblarów jest wyjęty spod prawa?

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

@ Kubcio: Niestety nie jest wyjęty spod prawa. Max 3 oddziały gnoblarów rankowych.

@ Kalesoner: Tak, turniej będzie zgłoszony do ligi jako singiel.
Moja galeria -> klik ;)

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Przy okazji - bardzo prosimy o wczśniejsze zgłoszenia - dopiero mając komplet zgłoszeń możemy zrobić niektóre niezbędne rzeczy - połączyć graczy w Królestwa, umieścić na planszy, wybrać zasady pól specjalnych. Nie zrobimy tego na chwilę przed sama imprezą.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

Wysłałem już pełne zgłoszenie i proszę o potwierdzenie. Mam nadzieję, że za bardzo nie przegiąłem tych ogrów, ale wiadomo, bede królem to musze wygrywać :twisted: !

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Właśnie wysłałem zgłoszonko. Mam nadzieje ze się zmieszcze na liście.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Drodzy chłopcy i dziewczęta, lista powoli się domyka... Ci, którzy nie wysłali jeszcze zgłoszeń powinni to właśnie robić ;)

Jeśli chodzi o godzinę startu turnieju, to będzie to najprawdopodobniej godzina 10.30 (od 10 będziemy zbierać kaskę i potwierdzać zapisy). Jeszcze raz apeluję o przyzwoitość i wcześniejsze zgłaszanie ewentualnych nieobecności na turnieju.

Map & teams coming soon...
Moja galeria -> klik ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jak chcesz moge wpasc pomoc wam w sedziowaniu :) i tak nie bede gral (niestety z czasem stoje tak, ze bym raczej nie ogl dokonczyc 3 bitwy a nie chcialbym psuc komus zabawy ;) + uwazam, ze ograniczenia sa slabe ;) )

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Jeśli masz trochę wolnego czasu, to zapraszam :) Jakby się nam bardzo nudziło, to w PX jest sporo planszówek i innych ciekawych rzeczy do roboty ;]
Moja galeria -> klik ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Ograniczenia mocno karcące np. dla TK i WE. Ale już np 4 małych nurglowców rozdupca każdą inną poprzycinaną armię. ;/

Wpadaj Shino i graj, weź WoCh od Dziopa :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

przecez mam w domu te de... nimi wychodzi najbardziej masakryczna rozpa (3 male maguski + bsb z pedantem ;) )

wiec gdyby tylko o to chodzilo to bym przyjechal de ;) ale nie stety dzien mam ograniczony :(

Gomi
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Gomi »

Są jakieś ograniczenia co do pomalowania armii? I co jeśli nie mam id polskiej ligi? jak do tej pory nie brałem udziału w niczym oficjalnym :P

Cyel
Oszukista

Wprawdzie przyzwoitość nakazuje grać pomalowaną armią, ale nakazu nie ma -dla początkujących zwłaszcza jest taryfa ulgowa;) Po prostu licz się z punktami za malowanie w plecy.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

chciał bym napomknąć ze jestem początkujący 8)

Cyel
Oszukista

Taryfa ulgowa nie w punktach, jedynie w tolerancji ;P Początkujący grający niepomalowaną armią nie spotka się po prostu z szyderczym chichotem ze strony oceniającego ;P

Choć ja np. jak zaczynałem, nie pojawiłem się na żadnym turnieju ani w żadnym sklepie na grę dopóki nie skończyłem malować swojej pierwszej armii...dla mnie po prostu nie wypadało, tak publicznie... ale ja stary jestem, inne wychowanie ;P

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

to proszę o przeniesienie tego tura na koniec roku :D

Cyel
Oszukista

Rafixie drogi, na koniec roku to ja mam nadzieję będzie rozgrywany już trzeci czy czwarty rok kampanii ;D

A tak w ogóle,to ciekaw jestem czy jest już komplet graczy, chętnie złożyłbym już Królestwa do kupy,żebyście mieli czas sobie pospiskować, popolitykować, straszyć sie, namawiać, intrygować, itd ;) Na razie widzę już kilku kandydatów (o ile gracze się nie wycofają. nazwy organizacyjne, Królestwa nazwie Król - osoba z najniższym nr, czyli zgłoszona najwcześniej z Królestwa)

The Realm of Chaos
4.Marek Łaba, WoCh
5.Kacper Bełz, WoCh
10.Jan "Jasiuuu" Leszczyński, WoCh
12. Rafał "Rafix" Raczyński, WoCh

Elven Domains
3.Dawid Frankowski, WE
11.Marcin Zakrzewski, WE
15.Marcin "Semi" Sommer, HE
17.Karol "Lith" Pieróg, HE

The Kingdom of the Dead
6.Mateusz Dziewanowski, TK
7.Michał Matejuk, VC
8.Adam Zielony, VC
18.Cyryl Wojewódzki, VC

Kalesoner
Szczur Królów

Teraz jak widzę jakie są armie zgłoszone, coraz bardziej zauważam jak kiepskie są ograniczenia. No ale trudno, trzeba będzie zagnać chaos do warzywniaka i wucety do jakiejś mhrocznej krypty.
Obrazek

ODPOWIEDZ