GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Re: GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji

Post autor: Jedy Knight »

bless pisze:
Jedy Knight pisze:
bless pisze: JJ: Ciesze sie, ze sie zamykasz. :)
Zdradź dlaczego. Dawno się na forum nie bawiłem. Może jednak się skuszę.
Bo jesli masz dyskutowac na tym poziomie i uzywac tego kalibru argumentow, to lepiej bys nie dyskutowal wcale.

Jesli cos jest bzdurne, to wolalbym uslyszec, dlaczego to jest bzdurne, niz uslyszec po prostu, ze jestem czyms w rodzaju bezmozga.

Ja niczego nie przepycham - podaje pewna koncepcje pod rozwage. Moze lepsza moze gorsza... Narazie w temacie Euro mamy blogoslawiona demokracje... :twisted:
Chyba pisałem wyraźnie dlaczego te systemy są głupie. Dawno temu. Porównanie do piłki nożnej jest w tym wypadku jasne i klarowne. Te systemy są stosowane w wielu krajach. Z marnym skutkiem.
Skoro chcecie kiepski bo korupcjogenny* system zamienić na jeszcze gorsze - wasza sprawa, wasze poglądy na to jak buduje się drużynę.
Póki co, pozostaje nam się modlić by Dębek okazał się być na tyle świetnym i wszechstronnym graczem, o tak szerokich znajomościach i autorytecie, by mógł wybrać skład a później nim dowodzić. A nie delegatem klubu, który obsadził najwięcej miejsc w top 20 i opanował trudną sztukę korzystania z telefonu.
Powtarzam - zły to system.
Ale przynajmniej koniec demokratycznych głosowań, drużyna ma szansę na zwycięstwo, jeśli zostanie przez Dębka dobrze złożona. Tak, tak, drużynę składa się całkiem jak rozpiskę.
Przy innych systemach które na przyszłość proponujecie - Polska uzyska miejsce w TOP-ten tylko dzięki temu, że czołówka szeroka. Obszerna argumentacja w starych tematach.
Na szczęście to tylko suwanie figurek.

Honor narodu w łydkach futbolistów, a nie kostkach graczy WFB.

------------------------------------------------------------------------
*O tym pisałem ja, pisał i Zbyszek wieki temu, jak tylko Robson go wymyślił.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Jankiel :
Pomijając fakt, że ostro pojechałeś po obecnym jeszcze nie wyłonionym teamie masz dużo racji w tym co piszesz.

Po pierwsze, najważniejsze wydają mi się dwie rzeczy:
Tak szerokie grono nie może wybierać kapitana.
Muszą być jaśniejsze zasady naboru do składu.

Ciekawie zanegowałeś system top8, jednakże w dalszym ciągu pozostawiasz pole do nieobiektywnego wyboru gracza. Kto ma oceniać uwarunkowania psychologiczne, osobowość i zdolność do wyciągania remisów przy posiadaniu świadomości, że dany gracz zajmuje dalekie miejsce w rankingu ? Dodatkowo dla przykładu bardzo często na masterach jest tak, że w ostatniej bitwie na pierwszym stole, komuś wystarczy remis by wygrać. Teoretycznie opisywani przez Ciebie gracze jako masakratorzy, potrafią jednak często wyciągać remisy. Tego typu gier było pełno. Nie potrzeba tutaj jakiś specjalnych umiejętności Dzika :D (pozdrowionka) żeby ciskać remisy. W mojej ocenie skill ma decydujące znaczenie, a graczom z top8 na pewno go nie brakuje.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Młody pisze:
Dalmar pisze:(a nawet zdarzyło się że i Top7)
Nie przypominam sobie ;)
W zeszłym roku byłoby Top7 ale Malal w końcu nie chciał bo był typowany do tego żeby jechać.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Jankiel pisze: ...
Jankiel zgadzam się w pełnej rozciągłości w tym co piszesz.

Bless pamietaj że ludzie wolą czasmi zagrać sobie czymś innym (zwłaszcza jak mają kilka armii) oraz jakieś armie mogą wyjść w trakcie sezonu a bardzo mocnych stać się słabe i vice vesa wiec granie jedną armią przez cały sezon i robienie z tego rankingu pod skład uważam za słaby pomysł.

Panowie generalnie ilość czynników które trzeba wziąć przy doborze składu jest bardzo duża - był system że najskuteczniejsi w konkretnym sezonie brali w ich opinni najlepszych. System był dobry i działał - jak teraz bedzie czas pokaże.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Kto ma oceniać uwarunkowania psychologiczne, osobowość i zdolność do wyciągania remisów przy posiadaniu świadomości, że dany gracz zajmuje dalekie miejsce w rankingu ?
Top 3. A jak masz ocenić? Każdy z top 3 był na wielu masterach i mniej więcej widział, jak kto gra.
omijając fakt, że ostro pojechałeś po obecnym jeszcze nie wyłonionym teamie
Nie teamie, ale stylowi wyboru kapitana. Abstrahując od personaliów - jakie obiektywne przesłanki przemawiają za 18 w lidze graczem, który nigdy na Euro nie był?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Ja nigdzie nie piszę, że stary system był zły. Jeżeli skład będzie kiszny to napewno będzie duże poparcie żeby go przywrócić.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jankiel - strasznie narzekasz. Nie wiem czemu gracz 18 w lidze nie miałby być kapitanem. Co z tego, ze do tej pory było inaczej? Widocznie nie wszystkim na LL podobało się to inaczej? Być może należy dać szansę innym się wykazać? Na tej samej zasadzie na której Ty Jankielu deprecjonujesz kompetencje Dębka do bycia kapitanem, ktoś mógłby odmówić Ci kompetencji do udzielania się w tym temacie, bo z tego co pamiętam, to się nawet do pierwszej 100 nie załapałeś, ale ja tego nie zrobię, bo takie argumenty do mnie nie przemawiają. Kapitan został wybrany i czas najwyższy byłoby się z tym pogodzić i skończyć narzekanie.
Sposób wyboru kapitana na euro wam się nie podoba to ciśnijcie LL żeby go zmieniła, a teraz luzujcie poślady.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Być może należy dać szansę innym się wykazać?
mam wiec nadzieje, ze nie wezmie thuriona zeby dal innym sie wykazac :twisted: ;)
Kapitan został wybrany i czas najwyższy byłoby się z tym pogodzić i skończyć narzekanie.
wlasciwie to narzekanie sie dopiero zacznie jak bedzie ogloszony sklad...

pozniej miejscie nadzieje, ze wygracie bo inaczej bedzie kolejne narzekanie... i tu juz najciezej bedzie wam sie obronic :)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Gorzej jak skład Dębka wygra (czego przecież wszyscy mu życzycie), a narzekanie się nie skończy. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

najpierw niech wygra a pozniej sie niech marti o narzekanie ;)

on w przeciwienstwie do narzekajacych osob ma znacznie wiecej roboty w tym zeby wygrac ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

A tak w ogóle to dopiero teraz przejrzałem temat i doczytałem, że Dębek jest w szpitalu.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Piotrze, a pierdołami na forum się nie przejmuj.
Forum to takie hobby - ludzie kupują chipsy, otwierają piwo i ... OGNIA!!!!
Za rodinu, za WFB, na boj, na boj, na boj!!!!
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

"*O tym pisałem ja, pisał i Zbyszek wieki temu, jak tylko Robson go wymyślił."

moze i tak ale pocekajmy do wyboru skladu, moze jednak ten korupcjiogenny system sie wybroni :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Panowie opamiętania trochę !!
Kurwa.

Jak słusznie JJ zauważył Dębek w szpitalu, bronić czy odpisać nawet nie może, a niektórzy jadą po nim jak po tirówce na gangbang party.

Przecież to żenujące. Ładnie tak opluwać nieobecnych? [-X

W przepiękny sposób wychodzą wszystkie nasze narodowe przywary. :(

@Malal

Lubię Cię bardzo czarnuchu, byłeś gościem u mnie na ranczo i mam nadzieję, że jeszcze nie raz będziesz. Swoją postawą jednak bardzo mnie rozczarowałeś i sprawiłeś duży zawód.
Ja doskonale rozumiem gorycz porażki - (kiedyś zimą podchodziłem 4 krotnie do "Wariantu R" na Mnichu, po kolejnym wycofie usłyszałem od wieloletniego partnera, że jestem za cienki aby się z nim wspinać) - tak Ty muszę z przykrością stwierdzić nie potrafisz przyjąć przegranej jak mężczyzna. Swoim flejmem na forum dajesz jednocześnie najlepszy argument do stwierdzenia Zbyszka, że nie nadajesz się na kapitana.

Odnośnie dyskusji o wyborze kapitana:

Większość z was ma po troszku rację, żaden jak to bywa do końca.
Nie da się wymyślić systemu idealnego, jako historyk z długoletnią praktyką mogę was o tym zapewnić. Czy muszę wam przypominać co się działo w zeszłym roku? Smrodek z ustawianiem ligi, wałki graczy w trakcie turnieji, dopisywanie graczy itd., licytacje przy wyborze składu itd. ?
Tu nawet propozycja składu się nie pojawiła, a już larum grają?!

Krótko pisząc. Mamy na tyle długą listę dobrych graczy , że spokojny jestem o wynik euro, niezależnie od tego ile osób z top 10 czy top 50 pojedzie.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

4 karabiny pisze:jadą po nim jak po tirówce na gangbang party.
Kolego proszę Cię pozwól, że zapamiętam ten tekst i kiedyś go użyje...
Spadłem z krzesła.

Dębek nie znam Cię kolego, tak jak i reszty z Was Panowie, ale jeżeli pozwlicie to powiem swoje zdanie:

Kapitan został wybrany! Teraz pozwólcie robić królowi co do niego należy, a sami zajmijcie się tym by być w formie kiedy przyjdzie powołanie do armii!
Niech żyje król!
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jankiel - strasznie narzekasz. Nie wiem czemu gracz 18 w lidze nie miałby być kapitanem.
To nie fair - ja zapytałem pierwszy. Dlaczego ma być kapitanem?
Co z tego, ze do tej pory było inaczej?
To, że do tej pory reprezentacja Polski była najlepsza w Europie.
Widocznie nie wszystkim na LL podobało się to inaczej?
W ETC chyba nie chodzi o to, by ustysfakcjonować LL, a żeby wygrać. Selekcjoner reprezentacji Polski w piłce nożnej ma osiągać wyniki, a nie podobać się PZPN.
Być może należy dać szansę innym się wykazać
Racja. Tu przecież chodzi o to, by każdy mógł sobie pograć na Euro, nie tylko najlepsi.
Na tej samej zasadzie na której Ty Jankielu deprecjonujesz kompetencje Dębka do bycia kapitanem, ktoś mógłby odmówić Ci kompetencji do udzielania się w tym temacie, bo z tego co pamiętam, to się nawet do pierwszej 100 nie załapałeś
Niezły argument - ten sezon, podobnie jak poprzedni sobie odpuściłem. Ale ja z Euro wróciłem ze złotem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Generał #54 pisze: Kolego proszę Cię pozwól, że zapamiętam ten tekst i kiedyś go użyje...
No problemo ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jankiel pisze:
czyli z góry zakładasz ze w tym roku nie będzie?

przyklad:
Francja po osiagnieciu zyciowego sukcesu (rok temu 3 miejsce) wymienila 6 z 8 zawodnikow, bo tak wyszlo im z eliminacji.

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

jeszcze nikogo nie wybrano, a już deprecjonuje się umietności potencjalnych kandydatów. całe top 20 to przecież wyborni gracze WFB. trudno jest powiedzieć, kto jest z nich najlepszy. ten co grając demonami czy VC znajduje sie na początku tej listy, czy ten grający zielonymi znajdujący się pod koniec. ochłoncie ludzie. przeciez to tylko zabawa.
choć z tego co widzę, to niektórym marzy się pewnie takie zasady wyboru składu na euro , które zapewniałyby dożywotni mandat do bycia w jego składzie.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Jankiel pisze:
nasza reprezentacja byl najlepsza 3 lata temu :wink:
Jankiel pisze:
Widocznie nie wszystkim na LL podobało się to inaczej?
W ETC chyba nie chodzi o to, by ustysfakcjonować LL, a żeby wygrać. Selekcjoner reprezentacji Polski w piłce nożnej ma osiągać wyniki, a nie podobać się PZPN.
chodzi o to zeby wygrac, true.
ostatnie 2 ETC reprezentacja wybierana 'starym' systemem przegrala. ja wierze, ze sklad wybrany przez Dębka pocisnie i tytul wroci do nas :D
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

dziś odwiedzam Dębka to mu przekaże Wasze miłe głosy w dyskusji
Obrazek

Zablokowany