Pardoxal Empires! - 27.06.09 Wa-wa - Jest regulamin!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Re: Pardoxal Empires! - jedniodniowa kampania WFB 2.05.09 Wa-wa

Post autor: Kubcio »

jak tak to wszystko czytam i przegladam, to naszła mnie pewna myśl: czy nie tak właśnie powinien wygladać warhammer? Tak naprawde w Paradoxie wreszcie odżyje prawdziwy duch tej gry. Ja bym to nazwał Oldschool :D

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Właśnie na to miałem nadzieję i po to to robię...Warhammer jako opowieść o zmaganiach armii fantasy a nie abstrakcyjne ćwiczenie z pogranicza arytmetyki, geometrii i logiki prawa ;P

Niestety mechanika kampanii uniemożliwia skupianie ataków wielu Królestw na jednym, ale sojusze można spokojnie zawierać - można robić różne zabawne myki - np sojusznik odbiera naszemu wrogowi pola zagrażające naszemu polu specjalnemu, lub zajmuje pola odcinające nas od przeciwnika z któymi wolelibyśmy nie walczyć...;) Mam nadzieję że negocjacje i układy nie będą tylko nie liczącym sie fluffowym dodatkiem od bitew, ale też wpłyną na wynik.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Też nad tym myślałem i trochę ubolewam, że opcje dyplomacji sa mocno ograniczone, ale na szczęście choć w szczątkowej wersji może to być fajny element kampanii. Łatwiej by coś było zakombinować z sojusznikami i w ogóle gdyby była juz mapka i rozmieszczenie poszczególnych królestw tych pól specjalnych itd. Kiedy można się spodziewać?

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

mapka już jest : ) ale nie mogę wam pokazać (chyba)

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Jasiuuu!! Pokazuj natychmiast. Zresztą, musze to oprostestować: ty też grasz więc jakim prawem posiadasz mapke? Żądam jej ujawnienia! Albo powołania sejmowej komisji śledczej w sprawie przecieku mapki!

Awatar użytkownika
Jasiuuu

[-(

Gomi
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Gomi »

dołączam się do p(g)roźby o mapkę, bo jak nie to zrobimy zupę z ludzia :P

grałem już kiedyś kampanie flufową tyle ze w W40k. Fajna sprawa można się wczuć w klimat ;D

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Jasiuuu, dawaj te mapke bo cie powiesze za włosy i będe wykręcał suty do 720 stopni!!

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

a co wam da znajomość tej mapki? i tak wszyscy będziecie pokarmem moich ghuli :twisted:

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Żenuje mnie już to wysłuchiwanie gróźb bez po krycia ze strony jakiś nekrofili korków & gobelinów czy myszek... Zmieńcie płyte.

I: Dawać mapke! Dawać mapke!

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

cyryllo pisze:a co wam da znajomość tej mapki? i tak wszyscy będziecie pokarmem moich ghuli :twisted:
Wiedziałem, że Kultowcy to ghule, ale nie wiedziałem kto nimi kieruje. Teraz wszystko jest jasne. :wink:
Obrazek

cyryllo
Mudżahedin

nie tylko ghule ;) mamy jeszcze owcę :P

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

nie owce, lecz owieczkę. To dużo bardziej pasuje do naszego słitaśnego batlowca niż owca. owieczka brzmi tak, ze chciałbym sie od razu przytulic :P !

cyryllo
Mudżahedin

do bartysa? sic!

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

to jak z ta mape? bedzie czy nie?:P

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

A co wy tacy niecierpliwi ? ;]

A fluff od pozostałych władców gdzie jest ? ;)
Moja galeria -> klik ;)

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Będzie mapka to będzie fluff od pozostałych władców ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu

będzie fluff to wysyłam mape : )

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Cyel pisze:Właśnie na to miałem nadzieję i po to to robię...Warhammer jako opowieść o zmaganiach armii fantasy a nie abstrakcyjne ćwiczenie z pogranicza arytmetyki, geometrii i logiki prawa ;P
Cyel trafna uwaga. Mam szczerą nadzieje, że organizatorzy turniejów wezmą sobie ten turniej za wzór i już coraz częściej będą składali turniej w ten deseń. Nawet jeszcze nie zagrałem, ale już tak organizowany turniej to kolosalna różnica.

Wystarczy, że mastery będą tak organizowane, to wszystkie lokale też siłą rzeczy będą robiły bardziej "warhammerowe" turnieje :)

ODPOWIEDZ