Pardoxal Empires! - 27.06.09 Wa-wa - Jest regulamin!
Re: Pardoxal Empires! - jedniodniowa kampania WFB 2.05.09 Wa-wa
Jedno pytanie - czy pola dają bonus wszystkim armiom walczącym na wszystkich frontach czy tylko przy walce o to pole? Bo już się pogubiłem...
"Przyszliśmy po prośbie-prośbie... daj nam trochę sera... od biedy może być spaczeń..."
Jeśli na początku rundy Królestwo kontroluje dane pole, we wszystkich bitwach tej rundy ma bonus.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." 

a nie jest??
a ja mysle, ze moze jakos udaloby sie uniknac problemow z dziedziny - kto z kim walczy, moze kazdy gracz bylby oznaczony na mapie kampanii i kazdy ma jakis ograniczony ruch (np: morze i 1 pole, 2 pola) to mogloby troche problemow rozwiazac. natomiast jezeli dany gracz "kontrolujacy swoja strefe wplywow" (hmm tutaj niestety moga wyjsc panstwa w panstwach) juz walczy, to jego miejsce zajmuje jego najblizszy sojusznik.
co o tym myslicie?
co o tym myslicie?
Czasami mysle ze Ewa w raju opieprzyla nie tylko jablko ale i weza.
Twoj pomysl Mobi jest ciekawy tylko tworzy pare problemow ciezkich do rozwiazania:
-Co gdy ruchu ci nie starczy do zadnej walki
-Co gdy przeciwnicy w najblizszej okolicy juz walcza
Narazie tylko te mi sie narzucily ale na pewno jest ich wiecej.
Btw to ja nawet nie wiem jak to teraz jest rozwiazane. Niech ktos mi w prostych slowach wyjasni jak na tym turnieju bedziemy dobierani do przeciwnikow i jak to sie wiaze z tymi polami specjalnymi. Broniacy sie bedzie mogll go tylko urzyc czy atakujacy tez???
Skoro sa 3 pola specjane to 3 bitwy w krolestwie beda sie rozgrywac z polami specjalnymi a 1 nie, tak???
Zreszta, jak nie chce sie wam tego tlumaczyc to nie bede plakał. Zdam sie na Króla, niech dobiera mi przeciwnikow. Ja moge grać z kazdym
Btw to ja nawet nie wiem jak to teraz jest rozwiazane. Niech ktos mi w prostych slowach wyjasni jak na tym turnieju bedziemy dobierani do przeciwnikow i jak to sie wiaze z tymi polami specjalnymi. Broniacy sie bedzie mogll go tylko urzyc czy atakujacy tez???
Skoro sa 3 pola specjane to 3 bitwy w krolestwie beda sie rozgrywac z polami specjalnymi a 1 nie, tak???
Zreszta, jak nie chce sie wam tego tlumaczyc to nie bede plakał. Zdam sie na Króla, niech dobiera mi przeciwnikow. Ja moge grać z kazdym

- dziekanotr
- Wodzirej
Droga konwersacji da sie wszystko zalatwic 
aha rzutnik bede mial na sobote, pozdro

aha rzutnik bede mial na sobote, pozdro

Zielony pisze:
Cyel pisze:Jeśli na początku rundy Królestwo kontroluje dane pole, we wszystkich bitwach tej rundy ma bonus.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." 

ARGh fcuk! właśnie się dowiedziałem że nie będę mógł zagrac na turze w sobote z przyczyn kompletnie losowych i niezależnych. Licze na to że znajdzie się jakieś zastępstwo za mnie bo wszakże jeszcze 4 dni - popytajcie znajomych ja sam też popytam . cholernie mi szkoda tego turnieju bo strasznie długo na niego czekałem : (
Może Cyel zagrasz jakimiś lightowymi demonami ? cholernie przepraszam wszystkich ogólnie
Może Cyel zagrasz jakimiś lightowymi demonami ? cholernie przepraszam wszystkich ogólnie
Zielony pisze:Twoj pomysl Mobi jest ciekawy tylko tworzy pare problemow ciezkich do rozwiazania:
co do niedojscia do walki to zawsze bedzie mozna skoczyc przez wode, badz po swoim terytorium bedzie mozna jakos wygodniej sie przemieszczac. jezeli wszyscy przeciwnicy z druzyny (pola i gracza je kontrolujacego) walcza to fakt moze byc problem... ale potrzeba matka wynalazkow napewno znajdziemy rozwiazanie

a co do ligi to kurde az tak Wam zalezy na tych paru pkt? z kolegami po domach tez gracie na punkty?
miast klocic sie o pierdoly moze lepiej pokombinujmy wczesniej nad dokladnym obmysleniem zasad by potem lepiej i z mniejsza iloscia problemow sie gralo. a zgloszenie i tak pewnie bedzie - niech sie najpierw odbedzie ten turniej...Kalesoner pisze:Bosz Mobi, czy naprawdę chcesz zaczynać o tym dyskusję? Jeśli Cie walą punkty to fajniutko, mnie nie walą. Miało być zgłoszone, to niech będzie zgłoszone.
a jak inaczej zwycięzcę wyłonić może, przez głosowanie ale to trzech potrzebaz kolegami po domach tez gracie na punkty?
fajnie że zgłosiłeś to do ligi Marcinie