East Games United 2009 - 30-31.05.2009, Białystok

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Re: East Games United 2009 - 30-31.05.2009, Białystok

Post autor: Celedor »

Też najprawdopodobniej się pojawię, proszę o dopisanie... :) Zgłoszenie doślę później. :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

ok, dopisany :)

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Wysłałem rozpę, a nie mam potwierdzenia. Nie leniuchować łobuziaki. Do roboty :)
Grubo się zapowiada 63 osoby =D>

Awatar użytkownika
Croq'Gar
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Croq'Gar »

Ma ktoś pożyczyć kilka lizardmenów?

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

kilka znaczy co?

Awatar użytkownika
Croq'Gar
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Croq'Gar »

carnosaur
8 terradonów
i 2 salamndry
, chyba że zmienię rozpe
Ostatnio zmieniony 5 maja 2009, o 10:18 przez Croq'Gar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

dream on, dream ooooooooooooooon.......

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

4 karabiny pisze:Wysłałem rozpę, a nie mam potwierdzenia. Nie leniuchować łobuziaki. Do roboty :)
Grubo się zapowiada 63 osoby =D>
spoko, spoko - rozpy bedziemy sprawdzac wszystkie naraz, nie boj żaby ;)

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Nie byłem wcześniej u Was, dlatego chcę się zapytać czy każda armia będzie miała inny test wiedzy (przynajmniej tak wynika z regulaminu)?? :P
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Tak. Pierwszy raz cos takiego wprowadzamy.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

no bo np jak ktos kto gra HE mial by wiedziec cos z AB np demonó albo dwarfów.

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

Już moja w tym głowa ( i spaczona wyobraźnia 8) ) żeby taka forma się spisała i została na dłużej :twisted:
Obrazek

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

I. Disco-Relax!
Czy kazdy oddzial z muzykiem wybiera efekt czy jedynie jeden?
co do c) Czy musi byc to rowniez r&f unit? CZy moge dac efekt CoK?
Zielone Płuca Polski
Jak dziala to na PoK u DE? Np od sily 3 mam warda na 1-3 czy na 1-4?
dostaje marka jednego z bogów Chaosu
Czy mozna wybrac marka Undivided (to nie jest niby bóg Chaosu, ale warto zapytac)
Moglby ktos podac co robi kazdy mark?

Takie pytania niewazne ale mnie interesujace.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

nie ma już mark of undevided

khorn - frenzy
tzeentch - ward na 6+ (komulowany ale na potrzeby scenariusza nie powinien się kumulowac bo bretka z 4+wardem bedzie popieprzała)
nurgl - -1ws -1bs przy atakach wymierzonych w unit
slanesh- odp. na fear terror panikę

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Pedros pisze:
I. Disco-Relax!
Czy kazdy oddzial z muzykiem wybiera efekt czy jedynie jeden?
co do c) Czy musi byc to rowniez r&f unit? CZy moge dac efekt CoK?
Zielone Płuca Polski
Jak dziala to na PoK u DE? Np od sily 3 mam warda na 1-3 czy na 1-4?
dostaje marka jednego z bogów Chaosu
Czy mozna wybrac marka Undivided (to nie jest niby bóg Chaosu, ale warto zapytac)
Moglby ktos podac co robi kazdy mark?

Takie pytania niewazne ale mnie interesujace.
1. Jeden oddzial z muzykiem wybiera efekt.
1, c): dobre pytanie. Skoro odbierasz punkt oddzialowi r&f, to mozesz poprawic statystyke równiez oddzialowi rank&file.
2. Jesli przedmiot daje rozne wardy w zaleznosci od sily ataku, to najpierw obliczasz jakiego warda powinienes dostac bez wsparcia Żubra, a potem polepszasz sobie warda o jeden. Maksymalny ward ze wsparciem jest na 3+
3. Na to pytanie odpowiedzial Jasiuuu.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Wczorajsza bitwa z Shino przyniosla nowe pytania dotyczace scenariuszy:
CzarnY pisze: c)Co Ty mi dasz (KLIKNIJ!) - możesz zabrać jeden punkt z Ws,Bs,S,T,I,Ld dla wrogiego oddzialu rank&file i dodać go swojemu oddziałowi.
Kiedy i jak wskazujemy, ktore oddziały sa "ograbiane/obdarowywane"? To tez zapisujemy potajemnie na kartce? Bo od tego mzoe naprawde sporo zalezec.
No i co wazniejsze - z tego zapisku wynika, ze oddzialowi zabieramy wszystkie wymienione statystyki (czyniąc go warzywem) a drugi oddzialowi, ktoremu je przekazujemy, robimy uberunitem (wyboraźcie sobie BiGunsów z Ws5, S5/6 z choppa, 5T... niezle w porownaniu do bonusow z innych songów). Czy tez autor mial na mysli wybranie jednej z wymienionych statystyk?
CzarnY pisze:d)Niech żyje wolność (KLIKNIJ!) - oddział zawsze maszeruje, nawet jeśli w 8 calach jest przeciwnik, w 12 calach nie ma Generała lub w 6 calach Wampira (Vampire Counts), lub gdy normalnie nie może maszerować (Tomb Kings).
Czy rydwany TK, ktore normalnie nie moga maszerowac, moga maszerowac? :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

bless pisze:
CzarnY pisze: c)Co Ty mi dasz (KLIKNIJ!) - możesz zabrać jeden punkt z Ws,Bs,S,T,I,Ld dla wrogiego oddzialu rank&file i dodać go swojemu oddziałowi.
Kiedy i jak wskazujemy, ktore oddziały sa "ograbiane/obdarowywane"? To tez zapisujemy potajemnie na kartce? Bo od tego mzoe naprawde sporo zalezec.
No i co wazniejsze - z tego zapisku wynika, ze oddzialowi zabieramy wszystkie wymienione statystyki (czyniąc go warzywem) a drugi oddzialowi, ktoremu je przekazujemy, robimy uberunitem (wyboraźcie sobie BiGunsów z Ws5, S5/6 z choppa, 5T... niezle w porownaniu do bonusow z innych songów). Czy tez autor mial na mysli wybranie jednej z wymienionych statystyk?
Wybierasz oczywiscie tylko jedna z wymienionych statystyk. Pierwsza deklaruje wybor piosenki i wszystko, co jest z nia zwiazane (oddzial, wybrana statystyke itp.) osoba, ktora wygrala rzut.

bless pisze:
CzarnY pisze:d)Niech żyje wolność (KLIKNIJ!) - oddział zawsze maszeruje, nawet jeśli w 8 calach jest przeciwnik, w 12 calach nie ma Generała lub w 6 calach Wampira (Vampire Counts), lub gdy normalnie nie może maszerować (Tomb Kings).
Czy rydwany TK, ktore normalnie nie moga maszerowac, moga maszerowac? :shock:
Hmm... Karlee?

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Piosenkę wybiera się przed bitwą, należy ją zapisać na kartce i pokazać przeciwnikowi, gdy ten już dokona wyboru
Piosenkę wybierają obaj gracze jednocześnie (a nie tak jak napisał Czarny - ten kto wygra rzut), nie wiedząc jaką piosenkę wybierze przeciwnik. Zapisujemy na kartce i robimy "TA-DA!" dodając np. +1T dla Black Orków a zabierając -1T dla Black Knightów.

Z rydwanami to ciekawy pomysł. Myślę, że będzie ciekawiej jeśli będą mogły marszować. W końcu i tak istnieje chyba tylko jedna jednostka rydwanów z muzykiem, w której i tak się na ogół tego muzyka nie bierze, a i inne piosenki też są ciekawe, więc jeśli ktoś weźmie specjalnie muzyka do rydwanów na ten jeden scenariusz, i nie pokusi się dać im np. +1S to niech nimi marszuje :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

karlee pisze: Piosenkę wybierają obaj gracze jednocześnie (a nie tak jak napisał Czarny - ten kto wygra rzut), nie wiedząc jaką piosenkę wybierze przeciwnik. Zapisujemy na kartce i robimy "TA-DA!" dodając np. +1T dla Black Orków a zabierając -1T dla Black Knightów.
Przepraszam - na jakiej podstawie? Widze, ze jest rozbieznosc pogladow. Ustalimy i zamiescimy odpowiedz, poki co zarowno moja jak i Karola to opinie prywatne.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Wiecie, kolejnosc jest wazna. Bo jak obaj wybierzemy zabieranie statystyk, to jak moj przeciwnik wezmie z moich orkow T a doda go swoim Grave Guardom, to ja jako drugi po prostu zrobie podmiane, zeby nie pozwolic mu na posiadanie zbyt twardych gwardzistow. Jesli bedziemy to robic potajemnie, to nie bedzie opcji "odkrecania" niekorzystnej zmiany.
Obrazek

ODPOWIEDZ