East Games United 2009 - 30-31.05.2009, Białystok
Re: East Games United 2009 - 30-31.05.2009, Białystok
Też najprawdopodobniej się pojawię, proszę o dopisanie... Zgłoszenie doślę później.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- 4 karabiny
- Beast from the East
Wysłałem rozpę, a nie mam potwierdzenia. Nie leniuchować łobuziaki. Do roboty
Grubo się zapowiada 63 osoby
spoko, spoko - rozpy bedziemy sprawdzac wszystkie naraz, nie boj żaby4 karabiny pisze:Wysłałem rozpę, a nie mam potwierdzenia. Nie leniuchować łobuziaki. Do roboty
- marcus_cheater
- Oszukista
Nie byłem wcześniej u Was, dlatego chcę się zapytać czy każda armia będzie miała inny test wiedzy (przynajmniej tak wynika z regulaminu)??
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
Tak. Pierwszy raz cos takiego wprowadzamy.
Czy kazdy oddzial z muzykiem wybiera efekt czy jedynie jeden?I. Disco-Relax!
co do c) Czy musi byc to rowniez r&f unit? CZy moge dac efekt CoK?
Jak dziala to na PoK u DE? Np od sily 3 mam warda na 1-3 czy na 1-4?Zielone Płuca Polski
Czy mozna wybrac marka Undivided (to nie jest niby bóg Chaosu, ale warto zapytac)dostaje marka jednego z bogów Chaosu
Moglby ktos podac co robi kazdy mark?
Takie pytania niewazne ale mnie interesujace.
nie ma już mark of undevided
khorn - frenzy
tzeentch - ward na 6+ (komulowany ale na potrzeby scenariusza nie powinien się kumulowac bo bretka z 4+wardem bedzie popieprzała)
nurgl - -1ws -1bs przy atakach wymierzonych w unit
slanesh- odp. na fear terror panikę
khorn - frenzy
tzeentch - ward na 6+ (komulowany ale na potrzeby scenariusza nie powinien się kumulowac bo bretka z 4+wardem bedzie popieprzała)
nurgl - -1ws -1bs przy atakach wymierzonych w unit
slanesh- odp. na fear terror panikę
1. Jeden oddzial z muzykiem wybiera efekt.Pedros pisze:Czy kazdy oddzial z muzykiem wybiera efekt czy jedynie jeden?I. Disco-Relax!
co do c) Czy musi byc to rowniez r&f unit? CZy moge dac efekt CoK?Jak dziala to na PoK u DE? Np od sily 3 mam warda na 1-3 czy na 1-4?Zielone Płuca Polski
Czy mozna wybrac marka Undivided (to nie jest niby bóg Chaosu, ale warto zapytac)dostaje marka jednego z bogów Chaosu
Moglby ktos podac co robi kazdy mark?
Takie pytania niewazne ale mnie interesujace.
1, c): dobre pytanie. Skoro odbierasz punkt oddzialowi r&f, to mozesz poprawic statystyke równiez oddzialowi rank&file.
2. Jesli przedmiot daje rozne wardy w zaleznosci od sily ataku, to najpierw obliczasz jakiego warda powinienes dostac bez wsparcia Żubra, a potem polepszasz sobie warda o jeden. Maksymalny ward ze wsparciem jest na 3+
3. Na to pytanie odpowiedzial Jasiuuu.
Wczorajsza bitwa z Shino przyniosla nowe pytania dotyczace scenariuszy:
No i co wazniejsze - z tego zapisku wynika, ze oddzialowi zabieramy wszystkie wymienione statystyki (czyniąc go warzywem) a drugi oddzialowi, ktoremu je przekazujemy, robimy uberunitem (wyboraźcie sobie BiGunsów z Ws5, S5/6 z choppa, 5T... niezle w porownaniu do bonusow z innych songów). Czy tez autor mial na mysli wybranie jednej z wymienionych statystyk?
Kiedy i jak wskazujemy, ktore oddziały sa "ograbiane/obdarowywane"? To tez zapisujemy potajemnie na kartce? Bo od tego mzoe naprawde sporo zalezec.CzarnY pisze: c)Co Ty mi dasz (KLIKNIJ!) - możesz zabrać jeden punkt z Ws,Bs,S,T,I,Ld dla wrogiego oddzialu rank&file i dodać go swojemu oddziałowi.
No i co wazniejsze - z tego zapisku wynika, ze oddzialowi zabieramy wszystkie wymienione statystyki (czyniąc go warzywem) a drugi oddzialowi, ktoremu je przekazujemy, robimy uberunitem (wyboraźcie sobie BiGunsów z Ws5, S5/6 z choppa, 5T... niezle w porownaniu do bonusow z innych songów). Czy tez autor mial na mysli wybranie jednej z wymienionych statystyk?
Czy rydwany TK, ktore normalnie nie moga maszerowac, moga maszerowac?CzarnY pisze:d)Niech żyje wolność (KLIKNIJ!) - oddział zawsze maszeruje, nawet jeśli w 8 calach jest przeciwnik, w 12 calach nie ma Generała lub w 6 calach Wampira (Vampire Counts), lub gdy normalnie nie może maszerować (Tomb Kings).
Wybierasz oczywiscie tylko jedna z wymienionych statystyk. Pierwsza deklaruje wybor piosenki i wszystko, co jest z nia zwiazane (oddzial, wybrana statystyke itp.) osoba, ktora wygrala rzut.bless pisze:Kiedy i jak wskazujemy, ktore oddziały sa "ograbiane/obdarowywane"? To tez zapisujemy potajemnie na kartce? Bo od tego mzoe naprawde sporo zalezec.CzarnY pisze: c)Co Ty mi dasz (KLIKNIJ!) - możesz zabrać jeden punkt z Ws,Bs,S,T,I,Ld dla wrogiego oddzialu rank&file i dodać go swojemu oddziałowi.
Hmm... Karlee?bless pisze:Czy rydwany TK, ktore normalnie nie moga maszerowac, moga maszerowac?CzarnY pisze:d)Niech żyje wolność (KLIKNIJ!) - oddział zawsze maszeruje, nawet jeśli w 8 calach jest przeciwnik, w 12 calach nie ma Generała lub w 6 calach Wampira (Vampire Counts), lub gdy normalnie nie może maszerować (Tomb Kings).
Piosenkę wybierają obaj gracze jednocześnie (a nie tak jak napisał Czarny - ten kto wygra rzut), nie wiedząc jaką piosenkę wybierze przeciwnik. Zapisujemy na kartce i robimy "TA-DA!" dodając np. +1T dla Black Orków a zabierając -1T dla Black Knightów.Piosenkę wybiera się przed bitwą, należy ją zapisać na kartce i pokazać przeciwnikowi, gdy ten już dokona wyboru
Z rydwanami to ciekawy pomysł. Myślę, że będzie ciekawiej jeśli będą mogły marszować. W końcu i tak istnieje chyba tylko jedna jednostka rydwanów z muzykiem, w której i tak się na ogół tego muzyka nie bierze, a i inne piosenki też są ciekawe, więc jeśli ktoś weźmie specjalnie muzyka do rydwanów na ten jeden scenariusz, i nie pokusi się dać im np. +1S to niech nimi marszuje
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Przepraszam - na jakiej podstawie? Widze, ze jest rozbieznosc pogladow. Ustalimy i zamiescimy odpowiedz, poki co zarowno moja jak i Karola to opinie prywatne.karlee pisze: Piosenkę wybierają obaj gracze jednocześnie (a nie tak jak napisał Czarny - ten kto wygra rzut), nie wiedząc jaką piosenkę wybierze przeciwnik. Zapisujemy na kartce i robimy "TA-DA!" dodając np. +1T dla Black Orków a zabierając -1T dla Black Knightów.
Wiecie, kolejnosc jest wazna. Bo jak obaj wybierzemy zabieranie statystyk, to jak moj przeciwnik wezmie z moich orkow T a doda go swoim Grave Guardom, to ja jako drugi po prostu zrobie podmiane, zeby nie pozwolic mu na posiadanie zbyt twardych gwardzistow. Jesli bedziemy to robic potajemnie, to nie bedzie opcji "odkrecania" niekorzystnej zmiany.