![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
spoko, spoko - rozpy bedziemy sprawdzac wszystkie naraz, nie boj żaby4 karabiny pisze:Wysłałem rozpę, a nie mam potwierdzenia. Nie leniuchować łobuziaki. Do roboty
Grubo się zapowiada 63 osoby
Czy kazdy oddzial z muzykiem wybiera efekt czy jedynie jeden?I. Disco-Relax!
Jak dziala to na PoK u DE? Np od sily 3 mam warda na 1-3 czy na 1-4?Zielone Płuca Polski
Czy mozna wybrac marka Undivided (to nie jest niby bóg Chaosu, ale warto zapytac)dostaje marka jednego z bogów Chaosu
1. Jeden oddzial z muzykiem wybiera efekt.Pedros pisze:Czy kazdy oddzial z muzykiem wybiera efekt czy jedynie jeden?I. Disco-Relax!
co do c) Czy musi byc to rowniez r&f unit? CZy moge dac efekt CoK?Jak dziala to na PoK u DE? Np od sily 3 mam warda na 1-3 czy na 1-4?Zielone Płuca Polski
Czy mozna wybrac marka Undivided (to nie jest niby bóg Chaosu, ale warto zapytac)dostaje marka jednego z bogów Chaosu
Moglby ktos podac co robi kazdy mark?
Takie pytania niewazne ale mnie interesujace.
Kiedy i jak wskazujemy, ktore oddziały sa "ograbiane/obdarowywane"? To tez zapisujemy potajemnie na kartce? Bo od tego mzoe naprawde sporo zalezec.CzarnY pisze: c)Co Ty mi dasz (KLIKNIJ!) - możesz zabrać jeden punkt z Ws,Bs,S,T,I,Ld dla wrogiego oddzialu rank&file i dodać go swojemu oddziałowi.
Czy rydwany TK, ktore normalnie nie moga maszerowac, moga maszerowac?CzarnY pisze:d)Niech żyje wolność (KLIKNIJ!) - oddział zawsze maszeruje, nawet jeśli w 8 calach jest przeciwnik, w 12 calach nie ma Generała lub w 6 calach Wampira (Vampire Counts), lub gdy normalnie nie może maszerować (Tomb Kings).
Wybierasz oczywiscie tylko jedna z wymienionych statystyk. Pierwsza deklaruje wybor piosenki i wszystko, co jest z nia zwiazane (oddzial, wybrana statystyke itp.) osoba, ktora wygrala rzut.bless pisze:Kiedy i jak wskazujemy, ktore oddziały sa "ograbiane/obdarowywane"? To tez zapisujemy potajemnie na kartce? Bo od tego mzoe naprawde sporo zalezec.CzarnY pisze: c)Co Ty mi dasz (KLIKNIJ!) - możesz zabrać jeden punkt z Ws,Bs,S,T,I,Ld dla wrogiego oddzialu rank&file i dodać go swojemu oddziałowi.
No i co wazniejsze - z tego zapisku wynika, ze oddzialowi zabieramy wszystkie wymienione statystyki (czyniąc go warzywem) a drugi oddzialowi, ktoremu je przekazujemy, robimy uberunitem (wyboraźcie sobie BiGunsów z Ws5, S5/6 z choppa, 5T... niezle w porownaniu do bonusow z innych songów). Czy tez autor mial na mysli wybranie jednej z wymienionych statystyk?
Hmm... Karlee?bless pisze:Czy rydwany TK, ktore normalnie nie moga maszerowac, moga maszerowac?CzarnY pisze:d)Niech żyje wolność (KLIKNIJ!) - oddział zawsze maszeruje, nawet jeśli w 8 calach jest przeciwnik, w 12 calach nie ma Generała lub w 6 calach Wampira (Vampire Counts), lub gdy normalnie nie może maszerować (Tomb Kings).
Piosenkę wybierają obaj gracze jednocześnie (a nie tak jak napisał Czarny - ten kto wygra rzut), nie wiedząc jaką piosenkę wybierze przeciwnik. Zapisujemy na kartce i robimy "TA-DA!" dodając np. +1T dla Black Orków a zabierając -1T dla Black Knightów.Piosenkę wybiera się przed bitwą, należy ją zapisać na kartce i pokazać przeciwnikowi, gdy ten już dokona wyboru
Przepraszam - na jakiej podstawie? Widze, ze jest rozbieznosc pogladow. Ustalimy i zamiescimy odpowiedz, poki co zarowno moja jak i Karola to opinie prywatne.karlee pisze: Piosenkę wybierają obaj gracze jednocześnie (a nie tak jak napisał Czarny - ten kto wygra rzut), nie wiedząc jaką piosenkę wybierze przeciwnik. Zapisujemy na kartce i robimy "TA-DA!" dodając np. +1T dla Black Orków a zabierając -1T dla Black Knightów.