Ciekawostki odnosnie zasad lizakow

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chakax
Warzywo

Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow

Post autor: Chakax »

Co bardziej opłaca się kupić OB czy Slana?Słyszałem że w tej edycji Slan to kicz(Według mnie nie wiem do czego oni się czepiają).I na 2K pt. jakich hero wystawiać?Ja zawsze daje 2 SP i scara na 1500pt. do tego kawaleria klocek 20 Saurusów skinki no i oczywiście rojek.A teraz zaczynam nową epokę na 2K pt. :mrgreen: (W KOŃCU!!).Jestem otwarty na wasze propozycje. :)

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

nie ten temat, tak trudno poszukac wlasciwego?
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Post autor: galahar »

Pytanko:
Jak slann czaruje przez skinka, to zasięg, los itp itd mierzymy od skinka?

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Tak, ale nalezy pamietac ze tylko magic missle

pozdro

Awatar użytkownika
PapaProtoss
Wałkarz

Post autor: PapaProtoss »

A czy wiecie jak u naszych lizaków otrzymać istotę o statach podobnych do star dragona za jedyne 135 pkt? Wystarczy jedynie na Veterana z Hide of The Cold Ones (fear, +1 T, +2 as, stupidity) użyć Bear's Anger z Lore of Beasts. Efekt? 5WS, 7T, 7S, 7A :D
Bolą tylko 2 woundy, no ale wszystko ma swoją cenę ^^

BTW czy Carnosaur daje +1 as?
"Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji
Przewodnikiem mi Żółty Samoistny Człowiek
Jestem otwarty dla wyższych wymiarów
I przekraczam granice wyobraźni..."

Awatar użytkownika
Chakax
Warzywo

Post autor: Chakax »

No dobra to sory.Ale tera na temat czy jak biorę skinki z dmuchawką to liczy się daleki zasięg?Bo jak stoję 10" od klocka to tylko 6 hit,trochę mało(normalnie jest 4+,1-za ruch,1-za daleki zasięg=6+) :?:

Awatar użytkownika
Parravon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Parravon »

PapaProtoss pisze:A czy wiecie jak u naszych lizaków otrzymać istotę o statach podobnych do star dragona za jedyne 135 pkt? Wystarczy jedynie na Veterana z Hide of The Cold Ones (fear, +1 T, +2 as, stupidity) użyć Bear's Anger z Lore of Beasts. Efekt? 5WS, 7T, 7S, 7A :D
Bolą tylko 2 woundy, no ale wszystko ma swoją cenę ^^

BTW czy Carnosaur daje +1 as?
Po pierwsze trzeba by marnować moc engine na Bear's Anger aby mieć Lore of Beasts czy to opłacalne? Moim zdaniem nie bardzo.
Po drugie to Carnosaur NIE daje +1 as.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2009, o 20:34 przez Parravon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Parravon czemu niby nie mozna na veta? Wyssałeś to z palca...
Co do plujek to masz -1 za daleki zasięg. Jak trafiasz na 7 to poisony sie nie licza.
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Parravon

Nie wyssałem tego z palca tylko źle zerknąłem na opis "Hide of The Cold Ones" gdzie w nowej linijce zobaczyłem tylko "Cold One" i myślałem ze jest załadowany na zimnego :lol2:

Awatar użytkownika
PapaProtoss
Wałkarz

Marnowanie mocy silnika? Nie rozumie. Przecież u nas tylko Slann, któremu uprzednio wybraliśmy Lore of Beasts mógłby użyć tego spella.
"Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji

Awatar użytkownika
Parravon

Jak byś czytał podręcznik to byś wiedział że engine ma 3 moce do wyboru a jedną z nich jest "The Arcane Configuration"
dzięki której skinek zna jednego wybranego lora do końca tury a wszystkie czary są tańsze o jeden.

A co do dawania Slannowi Lore of Beasts to by była dopiero masakra.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Parravon pisze:Jak byś czytał podręcznik to byś wiedział że engine ma 3 moce do wyboru a jedną z nich jest "The Arcane Configuration"
dzięki której skinek zna jednego wybranego lora do końca tury a wszystkie czary są tańsze o jeden.
To chyba Ty poczytaj podrecznik przyjacielu :lol2: skinek zawsze uzywa lore of heavens, a moc "arcane configuration" daje mu tylko + 1 do casta z wybranej lory, a nie ze zna cala lore :twisted:
pzdr
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

KurokiKaze
Plewa

Post autor: KurokiKaze »

Rozumiem że licząc strzał skinkami może wyjść coś takiego:
-1 za ruch, -1 za daleki zasięg, -1 za podwójny strzał, czyli trafiam na 7, dobrze liczę?

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Dobrze.

Awatar użytkownika
PapaProtoss
Wałkarz

Parravon, Kapitan Chaos Tobie te pomysły podsyła? :)

Poza tym Beasts w niektórych sytuacjach jest świetny - The Beast Cowers zatrzymuje jakiegoś dopakowanego smoka na 1 turę oraz sprawia, że w tej turze CC nie atakuje; Wolf's Hunt - gdy nie doszarżujesz; Hunter's Spear - nienajgorszy MM (btw czy on zadaje D3 woundów jak każdy bolt thrower?).

Awatar użytkownika
Parravon

PapaProtoss pisze:Parravon, Kapitan Chaos Tobie te pomysły podsyła? :)
Nie te pomysły podsyła mi twoja stara :D
A jak chcesz grać na Lore of Beasts to twoja sprawa dla mnie są ciekawsze rzeczy.
The Hunter's Spear nie zadaje D3 woundów.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Jasif pisze:
Parravon pisze:Jak byś czytał podręcznik to byś wiedział że engine ma 3 moce do wyboru a jedną z nich jest "The Arcane Configuration"
To chyba Ty poczytaj podrecznik przyjacielu :lol2: skinek zawsze uzywa lore of heavens, a moc "arcane configuration" daje mu tylko + 1 do casta z wybranej lory, a nie ze zna cala lore :twisted:
pzdr
Nikt niema +1, tylko prog wyjsciowy kazdego czaru z wybranej domeny jest o 1 łatwiejszy dla każdego maga posługującego się ta domena :wink:
Nie wyssałem tego z palca tylko źle zerknąłem na opis "Hide of The Cold Ones"
To następnym razem czytaj a nie zerkaj.
Nie te pomysły podsyła mi twoja stara
A myślałem ze Kapitan Chaos to meżczyzna #-o
Obrazek

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Podpatrzone na forum The Pyramid Vault:
Slann lub Oldblood dostaje Horn of Krygor (stubborn dla kawalerii w 12"), każdy bohater na Cold One daje stubborna dowolnemu oddziałowi do którego wejdzie :)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

potwierdzone?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Stary patent, czytalem to juz :) oczywiscie ze potwierdzone, jak bohater ma cold one'a pod soba, to ma stubborn, wiec wchodzac do oddzialu daje oddzialowi stubborn :)

ODPOWIEDZ