Taki właśnie miałem zamysł, a raczej prawie - to głowy jego braciszków, którzy próbowali przejąć władzę On jest teraz Da Boss, a te główki wiszą ku przestrodze, co by sobie który za dużo nie wyobrażał
Reszta armii narazie w malowaniu niestety. Do końca tygodnia postaram się skończyć oddział 3 byczków i zacząć malować kolejnych trzech. Staram się nie kupować więcej, niż maluję, nie lubię mieć perspektywy pomalowania masy plastiku. Jak pomaluję tych 6 bullsów, dokupię kolejny oddziałek
Skóra ma 5 warstw (Dark Flesh -> Dark Flesh + Komando Khaki -> Komando Khaki + Dark Flesh -> Komando Khaki -> Bleached Bone). Niestety na zdjęciach jakoś tego nie widać :/
Biorę się za drugi oddział bullsów a potem może kupię Yethi, bo nudzi mi się już malowanie ogrów
Głowy mi się bardzo podobają (szkoda, że wszystkie mają tę samą połowę twarzy czerwoną, ale może tak miało być ) No i te tarcze na brzuchach też są ładne, a co do skóry, to mi trochę za szybko ciemny w jasny przechodzi, zwłaszcza na plecach... a środkowy model ma prześwity ciemniejszych warstw spod spodu Pozostałe dwa mają gładko nałożoną jasną farbę i kryje ona ciemniejsze, wcześniejsze warstwy.
Ale nic to, ładnie są pomalowani. Podstawki 5/5, chociaż naokoło na movement trayu za dużo trawy, nie ma tu przypadkowości w jej "posadzeniu", cała góra "krawężnika" jest zasypana naokoło tak samo, mało ziemi (jest pod spodem, ale jej tak nie widać i już;)). Chodzi mi o to, żeby się zgrywało to z terenem na podstawkach figurek, przechodziło jedno w drugie.
Beczka jest OK, tatuaże na karkach też, czerwone spodnie też świetnie pasują Jeśli to do grania, to jedne z najładniejszych figurek, jakie widziałem na stołach do tej pory Dobra robota!
Nie mogę jakoś zebrać się za rozpoczęcie kolejnych byczków, dopieściłem jednakże tyrana. Dostał pasiaste spodnie, dodatkowe highlighty na skórze oaz na drzewcu i opaskach na broni oraz lekkie maźnięcie krawędzi zbroi mithril silver.
Bardzo ładnie malujesz, a te czerwono-białe głowy to chyba Twój sztandarowy element Świetne są, ta Tyrant'a jest rewelacyjna, podobnie, jak trofea z głów przy pasie Dobra robota, a widzę, że na plecach pojawiły się dodatkowe warstwy przy malowaniu skóry (jeszcze jedną daj między najjaśniejszą i poprzednią - żeby takich "trójkątów" nie było... albo rozetrzyj ją na mokro przy krawędziach ) Kości niezłe, metaliki też, spodnie również "dają radę", ale głowy to się naprawdę bardzo wyróżniają
No i ta podstawka z wnykami i przysypanym częściowo łańcuchem... Świetna, świetna, świetna
A ja bym tych mocnych i ostrych prezjsc nie robil te czarne fragmenty powinny jednak byc torche jansiejsze - bo skora nigdy tak ostrych cieni nie daje to jestr primo rada
Naprawde fajny, ale imo troche za mało rdzy i brudu na giwerce tyranta.
I ta dłoń co trzyma tą broń też troche ma inny kolor niż reszta jego ciałą, przez co troche psuje wyglad.