Nowe Ogry Matiego - kolejny pijany gnoblar!, 02.07

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Taki właśnie miałem zamysł, a raczej prawie - to głowy jego braciszków, którzy próbowali przejąć władzę ;) On jest teraz Da Boss, a te główki wiszą ku przestrodze, co by sobie który za dużo nie wyobrażał :twisted:

Awatar użytkownika
|_Mlody_|
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: |_Mlody_| »

Mate moze reszte twojej armi nam zaprezentujesz :D

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Reszta armii narazie w malowaniu niestety. Do końca tygodnia postaram się skończyć oddział 3 byczków i zacząć malować kolejnych trzech. Staram się nie kupować więcej, niż maluję, nie lubię mieć perspektywy pomalowania masy plastiku. Jak pomaluję tych 6 bullsów, dokupię kolejny oddziałek ;)

Awatar użytkownika
Ashin
Wałkarz

Post autor: Ashin »

Mate pisze:[..] Staram się nie kupować więcej, niż maluję, nie lubię mieć perspektywy pomalowania masy plastiku.[..]
Oj chciałbym móc powiedzieć to samo o sobie ...

A na temat armii muszę powiedzieć, że jak na razie jest naprawdę na poziomie.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Znalazłem trochę czasu i skończyłem pierwszy z dwóch planowanych oddziałów byczków.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Są super!
I bardzo ładne podstawki :P

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Ci już są słabsi :). Skóra jest taka sobie średnia, metal też. Do gry jak najbardziej, ale trochę odbiegają od Ironów i Tyranta.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

A mi się ich brzuchole podobają.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

A mnie tatuaże:)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Mnie sie skora podoba tzn. kolor bo troche malo warstw .....:)
podstawki fajne i wogule sa na + :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

perfekt ];->
zawalisci podstawki boskie

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Skóra ma 5 warstw (Dark Flesh -> Dark Flesh + Komando Khaki -> Komando Khaki + Dark Flesh -> Komando Khaki -> Bleached Bone). Niestety na zdjęciach jakoś tego nie widać :/
Biorę się za drugi oddział bullsów a potem może kupię Yethi, bo nudzi mi się już malowanie ogrów ;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Głowy mi się bardzo podobają (szkoda, że wszystkie mają tę samą połowę twarzy czerwoną, ale może tak miało być ;)) No i te tarcze na brzuchach też są ładne, a co do skóry, to mi trochę za szybko ciemny w jasny przechodzi, zwłaszcza na plecach... a środkowy model ma prześwity ciemniejszych warstw spod spodu ;) Pozostałe dwa mają gładko nałożoną jasną farbę i kryje ona ciemniejsze, wcześniejsze warstwy.

Ale nic to, ładnie są pomalowani. Podstawki 5/5, chociaż naokoło na movement trayu za dużo trawy, nie ma tu przypadkowości w jej "posadzeniu", cała góra "krawężnika" jest zasypana naokoło tak samo, mało ziemi (jest pod spodem, ale jej tak nie widać i już;)). Chodzi mi o to, żeby się zgrywało to z terenem na podstawkach figurek, przechodziło jedno w drugie.

Beczka jest OK, tatuaże na karkach też, czerwone spodnie też świetnie pasują :) Jeśli to do grania, to jedne z najładniejszych figurek, jakie widziałem na stołach do tej pory :) Dobra robota!

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Nie mogę jakoś zebrać się za rozpoczęcie kolejnych byczków, dopieściłem jednakże tyrana. Dostał pasiaste spodnie, dodatkowe highlighty na skórze oaz na drzewcu i opaskach na broni oraz lekkie maźnięcie krawędzi zbroi mithril silver.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Bardzo ładnie malujesz, a te czerwono-białe głowy to chyba Twój sztandarowy element :D Świetne są, ta Tyrant'a jest rewelacyjna, podobnie, jak trofea z głów przy pasie :D Dobra robota, a widzę, że na plecach pojawiły się dodatkowe warstwy przy malowaniu skóry (jeszcze jedną daj między najjaśniejszą i poprzednią - żeby takich "trójkątów" nie było... albo rozetrzyj ją na mokro przy krawędziach ;)) Kości niezłe, metaliki też, spodnie również "dają radę", ale głowy to się naprawdę bardzo wyróżniają :!: :D

No i ta podstawka z wnykami i przysypanym częściowo łańcuchem... :D Świetna, świetna, świetna :D

Oby tak dalej!

Pozdrawiam serdecznie! Sławol

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

A ja bym tych mocnych i ostrych prezjsc nie robil te czarne fragmenty powinny jednak byc torche jansiejsze - bo skora nigdy tak ostrych cieni nie daje to jestr primo rada ;)

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Naprawde fajny, ale imo troche za mało rdzy i brudu na giwerce tyranta.
I ta dłoń co trzyma tą broń też troche ma inny kolor niż reszta jego ciałą, przez co troche psuje wyglad.

Ale spodnie, twarz i plecki - Gitarrka :)

Awatar użytkownika
|_Mlody_|

Post autor: |_Mlody_| »

Bardzo ladne ogry sie zapowiadaja,tyrant coraz ladniejszy,a i brud mu zszedl :D

Awatar użytkownika
thral92

Post autor: thral92 »

i to mis ie podoba zadbane czyste schludne ogrze chlopaki. malowanie pierwsza klasa <ok> trzymaj tak dalej

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Ładnie, nawet bardzo
Będzie piękna armia..
I fajne podstawki robisz (ciekawe są)

ODPOWIEDZ