Blog VegaMStudio
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
- Chuck Norris
o witam rapt ... dawno cie słychać nie było a już się stęskniłem za twoimi pracami ;p bez skojarzeń proszę , po prostu uważam je za dobre
roślinność na podstawce zniknęła częściowo bo tez mi jakoś nie podpasowała , fotkę zbroi robiłem w nocy i chyba miałem zmęczone oczy , rzeczywiście odblaski są kosmiczne za sprawą flesza , nie są aż tak rozległe jak na zdjęciu , w kolejnym wipie postaram się uniknąć takich rozbłysków
roślinność na podstawce zniknęła częściowo bo tez mi jakoś nie podpasowała , fotkę zbroi robiłem w nocy i chyba miałem zmęczone oczy , rzeczywiście odblaski są kosmiczne za sprawą flesza , nie są aż tak rozległe jak na zdjęciu , w kolejnym wipie postaram się uniknąć takich rozbłysków
Na zbroi bym położył jeszcze jakiś wash delikatny, bo za bardzo przejścia widać a na czerwonych obwódkach wokół elementów zbroi zrobiłbym jeszcze jakieś delikatne odbarwienia, bo trochę zbyt monotonne w stosunku do fajnie wycieniowanej zbroi.
-
- Chuck Norris
czerwień zmatowiłem i przyciemniłem lekkim glazem z brązu ... na czerwieniach będą widoczne szwy co przełamie tą czerwień bo sztucznie wygląda jak zauważyłeś ... nad zbroja jeszcze posiedzę , parę zabrudzeń i śladów po walce by zbroja nie była taka cukierkowa (myślę że jak zrobię skórę to i zbroja nabierze wyrazu)
fotka w dzień , skóra jak widać uzyskała podstawowy kolor do wymalowania mięśni (wszystko gładkie będzie jatka) ale po tym zabiegu sama zbroja nie będzie taka oczojebna , sama szata nie daje mi spokoju , zgodnie z książką to szata jest niebieska z czerwono / złotym wzorem co mi nie pasuje , pewnie zrobię całą bordowa ze złotymi zdobieniami , jaja będą też przy hełmie który jest najgorszy z całego modelu , co nie zmienia faktu ze cena za taki model jest tak kusząca a możliwości przerobienia modelu na własny użytek tak wielkie ze kto wie może pokuszę się o jeszcze jeden taki model i go urozmaicę troszeczkę ...
ps. jak się uda na dniach wrzucę konia pod jeźdźca pod Dragona z czasów wojen Napoleońskich
fotka w dzień , skóra jak widać uzyskała podstawowy kolor do wymalowania mięśni (wszystko gładkie będzie jatka) ale po tym zabiegu sama zbroja nie będzie taka oczojebna , sama szata nie daje mi spokoju , zgodnie z książką to szata jest niebieska z czerwono / złotym wzorem co mi nie pasuje , pewnie zrobię całą bordowa ze złotymi zdobieniami , jaja będą też przy hełmie który jest najgorszy z całego modelu , co nie zmienia faktu ze cena za taki model jest tak kusząca a możliwości przerobienia modelu na własny użytek tak wielkie ze kto wie może pokuszę się o jeszcze jeden taki model i go urozmaicę troszeczkę ...
ps. jak się uda na dniach wrzucę konia pod jeźdźca pod Dragona z czasów wojen Napoleońskich
-
- Chuck Norris
-
- Chuck Norris
Trochę zbyt blady i lewa ręka trochę za słabo wycieniowana.
Rozumiem że to WIP?
Bo mięśniom jeszcze daleko do gładkich przejść a co za tym idzie naturalności.
Nie wiem czy tez nie przesadziłeś trochę z tą ilością nacięć na zbroi.
Są za duże.. uderzenie wczesniej rozsypało by ten napierśnik (to nie hartowana stal) niż zostawiło takie duże i długie wżłobienie.
Ale to już możesz potraktować, jako czepialstwo człowieka, który biegła z żelastwem w ręku.
Z plusów.. miło widzieć kolejne postępy pracy. Ciekawe jaki będzie efekt finalny
Bo mięśniom jeszcze daleko do gładkich przejść a co za tym idzie naturalności.
Nie wiem czy tez nie przesadziłeś trochę z tą ilością nacięć na zbroi.
Są za duże.. uderzenie wczesniej rozsypało by ten napierśnik (to nie hartowana stal) niż zostawiło takie duże i długie wżłobienie.
Ale to już możesz potraktować, jako czepialstwo człowieka, który biegła z żelastwem w ręku.
Z plusów.. miło widzieć kolejne postępy pracy. Ciekawe jaki będzie efekt finalny
-----------------------------------------------------------------------------------------
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"
dużo lepiej. Do ideału brakuje ale i tak jest się czym pochwalić. Nacięcie na "prawej klacie" są zbyt płaskie. Jeśli już bawisz się w poprawianie to podkreśliłbym nacięcie jakimś drobnym highlightingiem. Ubranko i zbroja poza nacięciem o którym wspomniałem są świetne.
Zdanie kompletnego amatora pewnie mało się liczy, bo ja jestem bliski posikania się z wrażenia, ale powiem, że jedna rzecz mnie razi. Mięśnie na udach - dwugłowy łączy się z czterogłowym, a przeciesz normalnie dwugłowy czyli ten po stronie wewnętrznej z przodu powinien zachodzić aż na kolano, tym bardziej u tak umięśnionego typa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
Mnie sie skora wgl nie podoba. Jest zbyt jasna jak na zolnierza biegajacego w sloncu. Poza tym takie ostre oddzielanie miesni to moze sie sprawdza przy orkach i generalnie modelach fantasy, ale napewno nie na figurce historycznej, ktora powinna byc jak najbardziej realistyczna (a przynajmniej taki kanon bylby stosowny). Przydaloby sie zdefiniowac skad pada swiatlo (bo narazie chyba zewszad) i popracowac nad rozlozeniem cieni wtedy. That's my opinion.