DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Robson
Niszczyciel Światów

Re: DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem

Post autor: Robson »

hydra to faktycznie straszny problem dla tk :P i katapult
rydwany kochają gwardie im więcej tym lepiej ;)
ale niech shino do końca wyjaśni o co chodzi i dlaczego DE to jego ulubiony przeciwnik :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

De zrobiły sie mocną uniwersalną Armią... Jednak same wyniki Masterów mówią za siebie. Dalej królują VC i DoCH. Co do TK to lubią armie z małym T i As = DE? :lol2:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

hydra to faktycznie straszny problem dla tk i katapult
Pewnie nie.
9 strzałów z klop w smoka, 6 w hydrę, popychaczki na charioty w gwardię, popychaczki na skorpy w COK, dodatkowy strzał z łuczników w gwardię. Albo gramy na 4000 TK vs 2000 DE, albo DE wystawiają się tyłem i idą tyłem do przeciwnika.

W każdym razie to bezprzedmiotowe dyskusje. DE nie mają ciężko z TK (chyba, że ciężko to brak gwarancji zrobienia masakry w 3 tury). Dużo oczywiście zalezy od rozpiski - takie DE mają łatwo z TK, ale zupełnie przewalone z VC i pod górkę z demonami. Coś za coś.

Lepiej zająć się znalezieniem jakiegoś rozwiązania przycinającego po równo magie VC jak i magię DE czy HE.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Najłatwiej było by pociąć magie DE, HE, VC i Doch a reszta na limited ale wtedy będzie płacz ze tylko te armie mają pociętą magie... Ciężko jest coś wymyślić nie ingerując w booki #-o
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Lizaki też w magii nie odstają - i jeszcze ten silnik :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

GarG pisze:De zrobiły sie mocną uniwersalną Armią... Jednak same wyniki Masterów mówią za siebie. Dalej królują VC i DoCH. Co do TK to lubią armie z małym T i As = DE? :lol2:
pierwszy Master od wyjścia wszystkich w.w. armii na normalne punkty, z normalnym formatem odbył się dopiero w zeszly weekend, efekt:
TOP 10:
3x VC
2x DE
2x DoCh
1x Skav
1x Liz
moim zdaniem słowo 'królują' jest nadwyraz przesadzone...
Jankiel pisze: 9 strzałów z klop w smoka, 6 w hydrę, popychaczki na charioty w gwardię, popychaczki na skorpy w COK, dodatkowy strzał z łuczników w gwardię. Albo gramy na 4000 TK vs 2000 DE, albo DE wystawiają się tyłem i idą tyłem do przeciwnika.
chyba dawno nie grałeś w figurki :mrgreen:
GarG pisze:Najłatwiej było by pociąć magie DE, HE, VC i Doch a reszta na limited ale wtedy będzie płacz ze tylko te armie mają pociętą magie... Ciężko jest coś wymyślić nie ingerując w booki #-o
a Lizaki to co? rozumiem że są upośledzone i słabe magicznie...

zaczynam być powoli zdegustowany tym tematem... mam nadzieje ze jak beda wyniki glosowania Bartek zalozy temat z wstepnym regulaminem i formatem a ten temat zostanie zamkniety, nie wiem jak reszta ale mnie czytanie przechwalek i wishlistow jakos nie interesuje, chce znac format DMP (obojętnie jaki by on nie był) zeby wiedziec jak dobierac ludzi do teamów i tyle... gowno mnie interesują teoretyczne rozwazania nad sila armii lub jej brakiem

pzdr !!

EDIT:
a niech bedzie, pisanie dyplomu wkoncu jest nudne ;) jescze pare zdan o tych silach armii, IMO jest tak:

Limited:
VC->...->DoCh,Liz->DE

MB:
VC->DoCh->DE->Liz

Euro:
DE->Liz->VC->DoCh

BP+R:
DE,VC,DoCh,Liz

Dlatego IMO najlepszy, choc nie idealny jest format BP+R :D
Ostatnio zmieniony 3 cze 2009, o 13:17 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

thurion pisze:
GarG pisze:De zrobiły sie mocną uniwersalną Armią... Jednak same wyniki Masterów mówią za siebie. Dalej królują VC i DoCH. Co do TK to lubią armie z małym T i As = DE? :lol2:
pierwszy Master od wyjścia wszystkich w.w. armii na normalne punkty, z normalnym formatem odbył się dopiero w zeszly weekend, efekt:
TOP 10:
3x VC
2x DE
2x DoCh
1x Skav
1x Liz
moim zdaniem słowo 'królują' jest nadwyraz przesadzone...
50% to w sumie mało, a w wfb jest raptem 5 AL
zaczynam być powoli zdegustowany tym tematem... mam nadzieje ze jak beda wyniki glosowania Bartek zalozy temat z wstepnym regulaminem i formatem a ten temat zostanie zamkniety, nie wiem jak reszta ale mnie czytanie przechwalek i wishlistow jakos nie interesuje, chce znac format DMP (obojętnie jaki by on nie był) zeby wiedziec jak dobierac ludzi do teamów i tyle... gowno mnie interesują teoretyczne rozwazania nad sila armii lub jej brakiem

pzdr !!
popieram w 100%, poczekajmy na wyniki głosowania, które chyba trochę mozolnie idzie ; )

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Robson pisze:hydra to faktycznie straszny problem dla tk :P i katapult
rydwany kochają gwardie im więcej tym lepiej ;)
Robson, ale w większości przypadków na obecny BP i R bierze się jedną katapę. Niech tylko wybuchnie albo zostanie rozstrzelana, a wówczas taka hydra robi się uciążliwa.

Ogólnie nie ma nad czym się kłócić. Po prostu jestem zdania, że TK wcale łatwo nie mają, co oczywiście nie oznacza, że nie mogą wygrać.

pozdrawiam
Lucas

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

thurion pisze:
EDIT:
a niech bedzie, pisanie dyplomu wkoncu jest nudne ;) jescze pare zdan o tych silach armii, IMO jest tak:

Euro:
DE->Liz->VC->DoCh

BP+R:
DE,VC,DoCh,Liz

Dlatego IMO najlepszy, choc nie idealny jest format BP+R :D
tylko ze dla mnie jako gracza DE oba te sytemy sa beznadziejne - wymagaja odemnie abym zagrał na smoku+hotek+caddy co mi kompletnie nie pasuje.
Ogranicza moje pole manewru do "jedynej słusznej opcji" potem jest długie nic i dopiero reszta rozp.

Tak IMO nie powinno być. Potem bedziecie narzekać jakie to przegiete DE i czemu wszyscy mieli smoka...
Nuda ...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

zupelnie nie znasz realiow tego co wystepuje w turniejowch rozpach de

dlatego twoje uwagi nie sa nic warte

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

No to mistrzu mnie oświec co wystawiaja na zasady Euro i BP+R
:roll:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

rozumiem ze uzycie 9 czy 12 kosci jest dla Ciebie takim uposledzeniem w stosunku do mitycznych 20 PD ktore teoretycznie da sie wyciagnac ze o rozpie magiczno strzelajacej nawet nie myslisz?

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Z jednej strony chcialbym wkoncu zagrac z innymi DE anizeli te odwieczne na smoku, ale z drugiej strony juz sie przyzwyczailem i czasem latwiej to ugryzc jak jest ograne.

Co do DE vs TK.
To nie TK chowa sie przez pierwsze 2 tury za lasami, obeliskami i innymi tego typu dziadostwami tylko wlasnie DE.
Poza tym mowimy tu bardziej o opcji 2x Klopa, a nawet jak nie to jeszcze jest dzialo DoW.
Jankielu nie zapominaj ze klopa TK jest magiczna i ognista, wiec raczej Hydrant ma pelno w gaciach dopuki nie bedzie na dystansie szarzy. A na smoka to kreska TG z Kingiem i tez raczej sie obsra.

To tak apropo TK vs DE.

A teraz zamiast spamu przechwalek chcialbym wkoncu poczytac o zasad na tegoroczne DMP. :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ze smokiem przesadziles wiesz?

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

może troszke, ale na pewno nie wyszedłem poza ramy: "DE są przegiete..." ;)

Poprostu chciałbym wiedzieć co na BPR wystawia sie poza smokiem.
Który w tym przypadku jest rozpa idealnie wpasowujaca sie w system, wzmocniona cieciami innych armii.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Nie wiem czy przesadziłem z tym smokiem, ale napewno jest to jedno rozwiazanie ktore mi juz wyszło ze skutecznoscia 100%

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Ustalmy jedną rzecz - smok w DE jest dobry na inne rzeczy a gejowisko na inne - można opowiadać różne rzeczy ale DE mają podstawowy problem - psychologia + brejki + miskasty bez żadnej ochrony na słabych elfich ciałkach

Jeśli chcesz:
Nigdy nie dostać maski wybierz VC
Jeśli chcesz robić maski innym DoCh da radę.
Jeśli chcesz zrobić setki różnych, fajnych rozp - i zostać mrrrocznym nemezis z forum BP :twisted: - wybierz DE.
Jeśli lubisz zadać kłam stereotypom i fluffowemu pierdzeniu wybierz mega-gejo-smoka-wraz-z-Tym-który-Otwiera-Bramy wraz z liczną bandą prawdziwych mięczaków w WoCh 8)
Jesli lubisz poczuć prawdziwy komfort i bezpieczeństwo i pomimo słabego żabiego ciała być bardzo dobrym czarodziejem celuj w Lizzi

zobaczmy co zaproponują Szczurki - mam nadzieję że gigantczną hordę, wyjących i żadnych krwii bestii biegnacych prosto do HtH :lol2:

czółko,
Żaba

P.S. Rozumiem że Pendant za slot erosa to najwiekszy bonus dla DE na Euro :roll: Na Euro najlepsze są VC bo 2000 i tak im starczy na to co niezbędne a reszte dorobią, Doch na 2000 ma już duuużo gorzej i moga mocno obessać :shock:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ Turion a wylicz proszę % udział konkretnej armii na turnieju w stosunku do pojawienia się jej w Top 10 :wink: i od razu pytanie kontrolne: dlaczego De będą rządzić światem ? i czemu im to nie wychodzi ? :lol2:

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Podoba mi się to podsumowanie, bardzo zgrabne. =D> Bardzo dużo Żabul masz racji. Kolejną sprawą jest to, że te dyskusje na forum to teoryhammer. Gdzie tereny, gdzie losowanie kto zaczyna, gdzie czasami scenariusze i w końcu gdzie gracz czy kości w krytycznym momencie?

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

dlaczego De będą rządzić światem ? i czemu im to nie wychodzi ? :lol2:
bo są emo i wpierw się same zabiją nim cokolwiek zdobędą

Zablokowany