Tattoo ...
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Tattoo ...
Tomashu jesteś niepoprawny religijnie! jak katolicy sobie krzyża albo jezusa tatuują to Karlee i ja nie możemy zrobić sobie znaku Slanesha czy Tzeentcha? wiara w bogów jest nerdowatością ale każdy ma do niej prawo.
W słowie pisanym, bez znaków interpunkcyjnych ciężko zobaczyć ton, ale skoro to umiesz to ok.Tomash pisze:...ale jak zobaczyłem jakim tonem piszesz...
Co do sensownej dyskusji, to napisanie że wzory z wfb są 200% nerd nie jest chyba początkiem czegoś konstruktywnego skoro temat zszedł na ten plan ?
ja przymierzam się do czegoś takiego:
http://www.bravo.pl/download/multimedia ... 325539.jpg
http://theudericus.free.fr/Reggae/Lion_de_Juda.jpg
http://wapgroups.com/pics/Unitedarasta/ ... 7V9NT4.jpg
ale to za jakiś rok / 2
http://www.bravo.pl/download/multimedia ... 325539.jpg
http://theudericus.free.fr/Reggae/Lion_de_Juda.jpg
http://wapgroups.com/pics/Unitedarasta/ ... 7V9NT4.jpg
ale to za jakiś rok / 2
@Gimli18
To się nazywa oddanie sprawie
Swoją drogą najcięższe w zrobieniu tatuażu jest wybranie wzoru, a jeszcze ciężej jest znaleźć kogos kto poswieci nam troche czasu i na kratce dopracuje projekt który w pełni bedzie nam odpowiadał
Pytanie do posiadaczy warpaintów na ciele czym dla was to jest (sztuką, sposobem wyrażenia się, okazania przynależności do jakiejś grupy) ?
To się nazywa oddanie sprawie
Swoją drogą najcięższe w zrobieniu tatuażu jest wybranie wzoru, a jeszcze ciężej jest znaleźć kogos kto poswieci nam troche czasu i na kratce dopracuje projekt który w pełni bedzie nam odpowiadał
Pytanie do posiadaczy warpaintów na ciele czym dla was to jest (sztuką, sposobem wyrażenia się, okazania przynależności do jakiejś grupy) ?
Tomash, nie wiem czy pisałeś serio tego posta, bo na końcu był wink, lecz jeśli tak to pozwól, że po części uświadomię Cię dlaczego ja chcę mieć tatuaż z gry figurkowej. Otóż bardzo podobają mi się tautuaże, i mam ochotę ozdobić swe ciało conajmniej kilkoma takimi. Warhammer jest istotną częścią mego życia już od ponad 10 lat, w dodatku można znaleźć tu inspirację do naprawdę kilku ładnych wzorów (choć ja ciągle szukam, hehe). W związku z tym zamiast rysować sobie tribala który jest totalnie bez znaczenia można walnąc gwiazdę chaosu. Zamiast robić mangową panienkę można daemonetkę, itp.
A purcu to zarządził w tej kwestii, heheeh.
A purcu to zarządził w tej kwestii, heheeh.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
ja sie przymierzam do tatuazu od paru lat... motyw od zawsze ten sam, czyli chaos star z V ed booka do chaosu:
jedno co bym wlasnie chcial to przerobic to tak zeby bylo black&white i zeby nie bylo znaczka khorna na czole
@Skaven, z tego co pisales to idzie sie do studia tatuazu z takim obrazkiem i oni mi to obrabiaja na miejscu? ile kosztuje taki sam projekt na lape (dokladnie ramie) bez dziarania?
jedno co bym wlasnie chcial to przerobic to tak zeby bylo black&white i zeby nie bylo znaczka khorna na czole
@Skaven, z tego co pisales to idzie sie do studia tatuazu z takim obrazkiem i oni mi to obrabiaja na miejscu? ile kosztuje taki sam projekt na lape (dokladnie ramie) bez dziarania?
Branie słowa "nerd" za obrazę to coś, czego dawno nie widziałem. OK, skoro tak, wycofuję się.
Tak swoją drogą to sam rozważałem i rozważam jakiś motyw battlowy albo czterdziestkowy. I owszem, jestem 200% nerd
Tak swoją drogą to sam rozważałem i rozważam jakiś motyw battlowy albo czterdziestkowy. I owszem, jestem 200% nerd
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
@Tomash
Spoko, po prostu broniłem moich plastikowych ludzików
@Thurion
Generalnie idziesz z tym wzorkiem do studia i oni go sobie skanują i w kompie przerzucają przez jakiś program graficzny żeby było czarno białe i wtedy widzisz jak to mniej więcej wygląda. W moim przypadku to właśnie tak wyglądało. Potem gość powiedział mi ze tu zrobi takie cienie, tu chciałby trochę zmienić żeby lepiej wyglądało itp, generalnie powie Ci jak to widzi i zapyta co ty na to. Potem popsika ci rękę płynem specjalnym i przyłoży kartkę ze wzorem na której wcześniej zaznaczył długopisem kontury które sie odbiją na ręce. Następnie odsyła cię do lustra żebyś zobaczył sobie czy w takim miejscu jest ok i czy taka wielkośc pasuje. Jeżeli wszystko gra to zabiera sie za robienie. Mnie gość który mi robił pierwszy tatuaz 4 razy w ciagu 3h odesłał do lustra zebym mógł na bieżąco kontrolować postępy i zgłaszać ew uwagi
Ale za to z drugim tatuażem było śmiechawo bo gość miał mi przygotowac projekt na kartce, no i wpadam do niego na przeniesienie tego projektu na rękę i chcę go w ogóle zobaczyć a on mi mówi siadaj zaraz go zobaczysz Potem zdezynfekował mi rękę, wziął jakieś pisaki i na szybkosci na ręce mi projekt zrobił Stwierdziłem ze wyglada zajebiaszczo więc zgodziłem sie na robienie i na bieżąco mi gość mówił co i jak dokładnie bezie cieniował itp. Generalnie wyszło świetnie i na prawdę jestem z tego zadowolony
Trzeci tatuaż a właściwie kontynuację 2 poprzednich robił mi tez ten gość tylko tym razem robił tak jak pierwszy bo miałem kolorowy obrazek który przerabiał mi na b&w.
Jedna uwaga zeby ktos potem nie byl zdziwiony
Tatuaż to kwestia bardzo indywidualna i proces jego gojenia i robienia zależy od fizycznych predyspozycji. Duzego tatuażu znaczy wiekszego niz 20x20cm na raz nmie da sie zrobić bo zwykle trwa to ponad 3h a po ok 2,5h (przynajmniej u mnie) zaczyna być za duzo krwi w osoczu które się wydziela podczas dziarania i trzeba przerwać proces bo inaczej mozę coś nie wyjść z dziarą. Oczywiscie sa i ludzie którzy moga być dziarani przez 5h i nic sie nie dzieje
Jak tatuator stwierdzi ze na dzisiaj koniec to dostajemy opatrunek i wskazówki jak go pielęgnować i umawiamy sie na kolejną sesję.
Co do gojenia tatuażu to takze indywidualna kwestia ale przynajmniej u mnie wszystko jest juz ok po ok 7 dniach.
Spoko, po prostu broniłem moich plastikowych ludzików
@Thurion
Generalnie idziesz z tym wzorkiem do studia i oni go sobie skanują i w kompie przerzucają przez jakiś program graficzny żeby było czarno białe i wtedy widzisz jak to mniej więcej wygląda. W moim przypadku to właśnie tak wyglądało. Potem gość powiedział mi ze tu zrobi takie cienie, tu chciałby trochę zmienić żeby lepiej wyglądało itp, generalnie powie Ci jak to widzi i zapyta co ty na to. Potem popsika ci rękę płynem specjalnym i przyłoży kartkę ze wzorem na której wcześniej zaznaczył długopisem kontury które sie odbiją na ręce. Następnie odsyła cię do lustra żebyś zobaczył sobie czy w takim miejscu jest ok i czy taka wielkośc pasuje. Jeżeli wszystko gra to zabiera sie za robienie. Mnie gość który mi robił pierwszy tatuaz 4 razy w ciagu 3h odesłał do lustra zebym mógł na bieżąco kontrolować postępy i zgłaszać ew uwagi
Ale za to z drugim tatuażem było śmiechawo bo gość miał mi przygotowac projekt na kartce, no i wpadam do niego na przeniesienie tego projektu na rękę i chcę go w ogóle zobaczyć a on mi mówi siadaj zaraz go zobaczysz Potem zdezynfekował mi rękę, wziął jakieś pisaki i na szybkosci na ręce mi projekt zrobił Stwierdziłem ze wyglada zajebiaszczo więc zgodziłem sie na robienie i na bieżąco mi gość mówił co i jak dokładnie bezie cieniował itp. Generalnie wyszło świetnie i na prawdę jestem z tego zadowolony
Trzeci tatuaż a właściwie kontynuację 2 poprzednich robił mi tez ten gość tylko tym razem robił tak jak pierwszy bo miałem kolorowy obrazek który przerabiał mi na b&w.
Jedna uwaga zeby ktos potem nie byl zdziwiony
Tatuaż to kwestia bardzo indywidualna i proces jego gojenia i robienia zależy od fizycznych predyspozycji. Duzego tatuażu znaczy wiekszego niz 20x20cm na raz nmie da sie zrobić bo zwykle trwa to ponad 3h a po ok 2,5h (przynajmniej u mnie) zaczyna być za duzo krwi w osoczu które się wydziela podczas dziarania i trzeba przerwać proces bo inaczej mozę coś nie wyjść z dziarą. Oczywiscie sa i ludzie którzy moga być dziarani przez 5h i nic sie nie dzieje
Jak tatuator stwierdzi ze na dzisiaj koniec to dostajemy opatrunek i wskazówki jak go pielęgnować i umawiamy sie na kolejną sesję.
Co do gojenia tatuażu to takze indywidualna kwestia ale przynajmniej u mnie wszystko jest juz ok po ok 7 dniach.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
No to może teraz ja coś od siebie dorzucę :
Te fotki już się gdzieś przewinely na forum. Nie cieszyly się zbyt cieplym przyjęciem, ale w sumię chodzi o to żeby mnie się podobaly
pierwszy wzór stworzylem sam, drugi jest kopią gwiazdy z Liber Chaotica.
Jestem z nich zadowolony i myślę że w przyszlości coś jeszcze sobie wydziaram
Te fotki już się gdzieś przewinely na forum. Nie cieszyly się zbyt cieplym przyjęciem, ale w sumię chodzi o to żeby mnie się podobaly
pierwszy wzór stworzylem sam, drugi jest kopią gwiazdy z Liber Chaotica.
Jestem z nich zadowolony i myślę że w przyszlości coś jeszcze sobie wydziaram
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
A tu moje fotki dla Szczurka
calkiem fajny nie moj klimat ale podoba sie
p.s-masz zamiar dalej cos robic z ta lapa ?
p.s-masz zamiar dalej cos robic z ta lapa ?
Jak coś wymyśle to tak
Skaven - doskonała grafika, jest po prostu piękny.
A ja cały czas myślę nad taką oto panią...
A ja cały czas myślę nad taką oto panią...
Właśnie nie. Jeżeli by była robiona odpowiednio duża (czyli na piersi albo na łopatce bo tylko te opcje rozważam) i cienkimi igłami z ciemnym tuszem to by się nie zamazała, bo dodatkowo ja mam strasznie jasną karnację więc by był ładny kontrast. Już się kiedyś o to dopytywałem.
- swieta_barbara
- habydysz
Niech ktos wrzuci fotke dziary Purca ^^
- 4 karabiny
- Beast from the East
Żałuję ale nie mam Zaraz do czarnucha napiszęswieta_barbara pisze:Niech ktos wrzuci fotke dziary Purca ^^