Tattoo ...

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: Tattoo ...

Post autor: Jasiuuu »

Tomashu jesteś niepoprawny religijnie! jak katolicy sobie krzyża albo jezusa tatuują to Karlee i ja nie możemy zrobić sobie znaku Slanesha czy Tzeentcha? wiara w bogów jest nerdowatością ale każdy ma do niej prawo.

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Tomash pisze:...ale jak zobaczyłem jakim tonem piszesz...
W słowie pisanym, bez znaków interpunkcyjnych ciężko zobaczyć ton, ale skoro to umiesz to ok.

Co do sensownej dyskusji, to napisanie że wzory z wfb są 200% nerd nie jest chyba początkiem czegoś konstruktywnego skoro temat zszedł na ten plan ? :?

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

Ja mam krzyż niepodległości na ręce, dobra sprawa taki tatuaz i w sumie nie jest to jakies super mega drogie jesli sie wie gdzie pojsc.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Purcu - ty sie pochwal
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

@Gimli18
To się nazywa oddanie sprawie :)

Swoją drogą najcięższe w zrobieniu tatuażu jest wybranie wzoru, a jeszcze ciężej jest znaleźć kogos kto poswieci nam troche czasu i na kratce dopracuje projekt który w pełni bedzie nam odpowiadał :)

Pytanie do posiadaczy warpaintów na ciele czym dla was to jest (sztuką, sposobem wyrażenia się, okazania przynależności do jakiejś grupy) ?

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Tomash, nie wiem czy pisałeś serio tego posta, bo na końcu był wink, lecz jeśli tak to pozwól, że po części uświadomię Cię dlaczego ja chcę mieć tatuaż z gry figurkowej. Otóż bardzo podobają mi się tautuaże, i mam ochotę ozdobić swe ciało conajmniej kilkoma takimi. Warhammer jest istotną częścią mego życia już od ponad 10 lat, w dodatku można znaleźć tu inspirację do naprawdę kilku ładnych wzorów (choć ja ciągle szukam, hehe). W związku z tym zamiast rysować sobie tribala który jest totalnie bez znaczenia można walnąc gwiazdę chaosu. Zamiast robić mangową panienkę można daemonetkę, itp.

A purcu to zarządził w tej kwestii, heheeh.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

ja sie przymierzam do tatuazu od paru lat... motyw od zawsze ten sam, czyli chaos star z V ed booka do chaosu:

Obrazek

jedno co bym wlasnie chcial to przerobic to tak zeby bylo black&white i zeby nie bylo znaczka khorna na czole ;)

@Skaven, z tego co pisales to idzie sie do studia tatuazu z takim obrazkiem i oni mi to obrabiaja na miejscu? ile kosztuje taki sam projekt na lape (dokladnie ramie) bez dziarania?

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

Ech... w ostatnie wakacje się zajebiście napaliłem na tatuaż, ale do teraz nic nie wymyśliłem ;/ Coś się zebrać nie mogę.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Branie słowa "nerd" za obrazę to coś, czego dawno nie widziałem. OK, skoro tak, wycofuję się.

Tak swoją drogą to sam rozważałem i rozważam jakiś motyw battlowy albo czterdziestkowy. I owszem, jestem 200% nerd ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

@Tomash
Spoko, po prostu broniłem moich plastikowych ludzików :D :wink:

@Thurion

Generalnie idziesz z tym wzorkiem do studia i oni go sobie skanują i w kompie przerzucają przez jakiś program graficzny żeby było czarno białe i wtedy widzisz jak to mniej więcej wygląda. W moim przypadku to właśnie tak wyglądało. Potem gość powiedział mi ze tu zrobi takie cienie, tu chciałby trochę zmienić żeby lepiej wyglądało itp, generalnie powie Ci jak to widzi i zapyta co ty na to. Potem popsika ci rękę płynem specjalnym i przyłoży kartkę ze wzorem na której wcześniej zaznaczył długopisem kontury które sie odbiją na ręce. Następnie odsyła cię do lustra żebyś zobaczył sobie czy w takim miejscu jest ok i czy taka wielkośc pasuje. Jeżeli wszystko gra to zabiera sie za robienie. Mnie gość który mi robił pierwszy tatuaz 4 razy w ciagu 3h odesłał do lustra zebym mógł na bieżąco kontrolować postępy i zgłaszać ew uwagi :)

Ale za to z drugim tatuażem było śmiechawo bo gość miał mi przygotowac projekt na kartce, no i wpadam do niego na przeniesienie tego projektu na rękę i chcę go w ogóle zobaczyć a on mi mówi siadaj zaraz go zobaczysz :D Potem zdezynfekował mi rękę, wziął jakieś pisaki i na szybkosci na ręce mi projekt zrobił :D Stwierdziłem ze wyglada zajebiaszczo więc zgodziłem sie na robienie i na bieżąco mi gość mówił co i jak dokładnie bezie cieniował itp. Generalnie wyszło świetnie i na prawdę jestem z tego zadowolony :)

Trzeci tatuaż a właściwie kontynuację 2 poprzednich robił mi tez ten gość tylko tym razem robił tak jak pierwszy bo miałem kolorowy obrazek który przerabiał mi na b&w.

Jedna uwaga zeby ktos potem nie byl zdziwiony :)

Tatuaż to kwestia bardzo indywidualna i proces jego gojenia i robienia zależy od fizycznych predyspozycji. Duzego tatuażu znaczy wiekszego niz 20x20cm na raz nmie da sie zrobić bo zwykle trwa to ponad 3h a po ok 2,5h (przynajmniej u mnie) zaczyna być za duzo krwi w osoczu które się wydziela podczas dziarania i trzeba przerwać proces bo inaczej mozę coś nie wyjść z dziarą. Oczywiscie sa i ludzie którzy moga być dziarani przez 5h i nic sie nie dzieje :)

Jak tatuator stwierdzi ze na dzisiaj koniec to dostajemy opatrunek i wskazówki jak go pielęgnować i umawiamy sie na kolejną sesję.

Co do gojenia tatuażu to takze indywidualna kwestia ale przynajmniej u mnie wszystko jest juz ok po ok 7 dniach.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

No to może teraz ja coś od siebie dorzucę :mrgreen: :
Obrazek
Obrazek
Te fotki już się gdzieś przewinely na forum. Nie cieszyly się zbyt cieplym przyjęciem, ale w sumię chodzi o to żeby mnie się podobaly 8)
pierwszy wzór stworzylem sam, drugi jest kopią gwiazdy z Liber Chaotica.
Jestem z nich zadowolony i myślę że w przyszlości coś jeszcze sobie wydziaram :D
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

A tu moje fotki dla Szczurka :D :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

calkiem fajny :D nie moj klimat ale podoba sie :)

p.s-masz zamiar dalej cos robic z ta lapa ?
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Jak coś wymyśle to tak :D

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Skaven - doskonała grafika, jest po prostu piękny. :)

A ja cały czas myślę nad taką oto panią...
Obrazek

Awatar użytkownika
GIMLI18
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: GIMLI18 »

Skaven Zajebisty masz ten tatuaż :D
A Necro ta elfka czy co to tam jest ma chyba zbyt wiele szczegółów które zleją się w jednio przy cieniowaniu ;(

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Właśnie nie. Jeżeli by była robiona odpowiednio duża (czyli na piersi albo na łopatce bo tylko te opcje rozważam) i cienkimi igłami z ciemnym tuszem to by się nie zamazała, bo dodatkowo ja mam strasznie jasną karnację więc by był ładny kontrast. Już się kiedyś o to dopytywałem. :wink:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Niech ktos wrzuci fotke dziary Purca ^^

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

swieta_barbara pisze:Niech ktos wrzuci fotke dziary Purca ^^
Żałuję ale nie mam :( Zaraz do czarnucha napiszę :mrgreen:

ODPOWIEDZ