Co odpycha mnie w Szlachetnych Elfach...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Co odpycha mnie w Szlachetnych Elfach...

Post autor: Nilgar »

Zacznę od tego co przyciągnęło mnie do WFB - okładka codexu HE z V edycji. Jednak od zawsze miałem jakąś tam swoją wizję i nie wszystko co w kodeksie wprowadziłem w życie. Zawsze odpychały mnie:
1. serduszka, nieważne czy złamane czy nie - to nie walentynki, zlot fanów elvisa ani koncert psycho :evil:
2. tzw. kosynierzy, czyli kiepawe imho figurki ulthuańskich boćwinków w długich kapotach i z nieestetycznym włosiem - wiocha :x
3. malowanie armi na biało, wszystko białe aż do zarzygania, do dziś pamiętam minę sprzedawczyni gdy kupowałem z dumą czarny spray - "chyba nie do tych elfów?!" :shock: a właśnie, że tak :twisted:

Jak sobie radzę?
1. Serduszka da się spiłować w diamenciki, chwila męki, a ile satysfakcji jak przy defloracji ;)
2. Kosynierów nie należy kupować - są szkodliwi dla zdrowia ze względu na nadmiar żółci jaki na ich widok zaczyna produkować organizm
3. W mojej armii białe są tylko podstawki - mróz, śnieg, krew na śniegu - to klimat mojej armii 8)

A jak Wasze problemy y remedya chłopaki?

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

czyste serduszko - radze sobie tak że czekam na nowego booka HE ;)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Taaak, serduszka są przemocarne :P
Zawsze dręczę kumpla grajacego HE o te serduszka :P. Co za chory człowiek wymyślił te debilne klejnociki... potem się dziwić ze HE to banda pedałów :P

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Mnie to nie przeszkadza. Maluję wszystkie klejnoty, serduszka, smokie etc na zielono i wygląda ok.
Duża ilość klejnotów też mi się podoba, żałuję, że w nowych DE z nich zrezygnowali :/
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
HElfik
Plewa

Post autor: HElfik »

mnie jak narazie nie odpycha nic w tych figsach, które mam...Ale kto wie..moze z czasem zacznie(oby nie) :wink:

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Chodziło mi o pure of hearth - często badziewne i denerwujace....ale to i tak nic w porównaniu z intryga....

Pozdro

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Lunn pisze:Taaak, serduszka są przemocarne :P
Zawsze dręczę kumpla grajacego HE o te serduszka :P. Co za chory człowiek wymyślił te debilne klejnociki... potem się dziwić ze HE to banda pedałów :P
HE, DE i WE to akurat najbardziej heterogeniczne armie, bo gdzie indziej masz pełne oddziały złożone z samych kobiet (Witches, Handmaidens) albo mieszankę jak u DE Warriors, WE Glade Guards itd?!
Ale serduszka to fakt, budzą podejrzane skojarzenia nawet jak się je pomaluje na czarno :?

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

E tam narzekacie tylko... :wink: W armii tej najlepszy jest klimat ktory poprostu sie czuje od samego przeczytania army booka...

Ale to prawda troche mankamentow jest, dla mnie na przyklad figurki nie sa na takim poziomie na jakim bym chcial (chodzi mi glownie o spearelfow i Archerow) i rzeczywiscie te serduszka (pure of heart jak i te na figurkach) i troche wkurzaja mnie ksiezyce... Ale poza tym armia jest super!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

mnie odpycha tylko żle złożony roster armi :P ni no ogólnie to żle stworzona piechota, ale i tak nawet często na niej pogrywam :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Celedor11 pisze:dla mnie na przyklad figurki nie sa na takim poziomie na jakim bym chcial (chodzi mi glownie o spearelfow i Archerow) Ale poza tym armia jest super!
Z tym sobie akurat radzę zastępując kiepskie figurki lepszymi. Mam np. duże oddziały piechoty złożone z figurek do LOTRa, DE albo innych firm. Alternatyw jest na szczęście dość sporo i nie są trudno dostępne, a szkoda psuć sobie armię jakimś badziewiem.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

skomentuje tak: wyjebiste

ale nie pasuje mi do tematu, przecież tutaj piszemy o tym co nasz odpycha a Ty serwujesz takie fajne figurki :P
F.N.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Mnie nowe figurki do HE nie pasują ani trochę. Ani nie są oszałamiające, ani nie mają swojego klimatu.

Za to jestem zakochany w starych modelach, które mają cudowny, bajkowy klimat, mimo, że jakość ich wykonania jest, delikatnie mówiąc, dyskusyjna.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

To prawda, że nowe regimentowe figurki do VI ed nijak się mają do tego co dostały DE w tym zakresie. Wyjątkiem są nowe figurki Dragon Princes i Phoenix Guards - to jest naprawdę klasa. Z plastików tylko Silver Helms dają radę ale i tak jestem dumny ze swojej chorągwi metalowych figurek z V ed.
Z VI ed. bohaterów niesamowity jest Tyrion, oraz te sześć figurek magów i herosów, które wyszły jako ostatnie.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

zgadzam się z przedmówcą, Tyrion i ci nowi herosi to jest klasa, nie zapomnijmy też o samym Imriku, bez smoka, który też ma piękny model no i princeski. Ładny też jest lord z tym duzym pióropuszem :)
F.N.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Mnie się tam nowy Tyrion nie podoba. Ma za obszerny hełm.
Nowi herosi sa ok, magowie fatalni.
Dragon Princes i Phoenix Guard - ladni, ale nic specjalnego.
Plastiki tragiczne, wszystkie.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

JEST PIĘKNY :evil:

Obrazek
Obrazek
trzeba go tylko umieć dobrze pomalować :wink:
choć tego z piątki też lubię... (i sorry za offtop ale Jego Wysokość zasługuje na to)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Dokładnie ten model (mam na myśli tego drugiego Tyriona) poszedł na ebayu za ponad 1000 (tysiąc) $ :)

arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

jeśli ten nowy Tyrion ma za obszerny hełm, to co powiesz o tym z V edycji :P

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Lunn pisze:Dokładnie ten model (mam na myśli tego drugiego Tyriona) poszedł na ebayu za ponad 1000 (tysiąc) $ :)
pierwszy za sześć stówek, więc całkiem niezła średnia :D

Przy okazji: Tyrion to jedyny model, na którym serduszko toleruję. Ma w końcu to puzderko na pukiel włosów Alarielli, to niech ma ;) Alariella to jedna z najładniejszych figurek :oops:

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Nieźli są ci tyrioni :!: Co macie do plastików? tylko helmów zrąbali, ale i tak nie są źli. Według mnie HE mają jedne z najlepszych fixów. :D

p.s. Modele mają za dużo klejnocików :P
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

ODPOWIEDZ