Kfiatki z walk
Re: Kfiatki z walk
ta sama bitwa ale inni kusznicy. 10 stało w jednej lini. Najpierw strzelają do Black Knightów. Ginie trzech ale i tak szarżuje dwóch w tym czempion (jeszcze był war banner) + wight king na moich kuszoli... utkneli w nich na 3 tury
Patrol . Skaveny vs. Empire . Mag empire wychodzi solo , i puszcza burning heada w ratlinga , clanratów i jezzaile. Rzuca na 4 kościach , 15 . Kolega ma 2 kosci . I co rzucił ? 2x6 . A by moglo wszystko zwiac ...
Treeman przez 3 tury przejechal jak walec połowe armii lizaków . A odbił się od 24 skinków .......
Treeman przez 3 tury przejechal jak walec połowe armii lizaków . A odbił się od 24 skinków .......
Smok Hajów wbija mi się w klocek hammerersów z BSB, na 9 Ld z przerzutem 12, 11 no i uciekają za stół w drugiej turze. Możnaby powiedzieć, że wtedy się walka skończyła.
zacznijmy może od tego że na Patrol magowie maja max 2 poziom..wiec nie mogą rzucać czarów z 4 kości.Janiszek pisze:Patrol . Skaveny vs. Empire . Mag empire wychodzi solo , i puszcza burning heada w ratlinga , clanratów i jezzaile. Rzuca na 4 kościach , 15 . Kolega ma 2 kosci . I co rzucił ? 2x6 . A by moglo wszystko zwiac ...
A skończmy na tym , że w Empire jest przedmiot który pozwala magowi rzucac czary więcej koścmi niz ma to w limicie . [Wizard's Staff]Asassello pisze:zacznijmy może od tego że na Patrol magowie maja max 2 poziom..wiec nie mogą rzucać czarów z 4 kości.Janiszek pisze:Patrol . Skaveny vs. Empire . Mag empire wychodzi solo , i puszcza burning heada w ratlinga , clanratów i jezzaile. Rzuca na 4 kościach , 15 . Kolega ma 2 kosci . I co rzucił ? 2x6 . A by moglo wszystko zwiac ...
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Na turnieju w parach graliśmy. Ja WoCh i kumpel ze mną Lizaki. Pierwsza bitwa z Empire i Vamp. Jazda Ymperialna z Priestem przejechała przez skinki i wpadła w klocek 10 chaos warriorów z magiem. No to ja chelleng. Zadowolony gracz Empire ja mam armor save na 1+ ja w śmiech a ja na piechote na 2+ (tarcze mag miał). Księdzu bije i jeden atak nie zranił, drugi wywardowałem na 6+ (Tzeentch), moje 2 ataki weszły, zraniły, save na 1+ i dwie pały . Następna tura na flanke rycerzy wpadli inni rycerze (że sie tak wyraże Kawaleria Szatana ) i mina gracza Empire bezcenna. Niestety był remis bo kumpel co grał Lizakami sie nie słuchał mnie i go Vampiry rozjechały...
Nasza druga bitwa. Nasza faza magii. Kumpel rzuca priestem coś tam na 2 kościach. I oczywiście dwie 1... na tabelke tylko koniec fazy magii. Ja na to kur... Nasza następna faza magii. Rzucam nie pamiętam co i znowu dwie 1. Myśle sobie o kur... Tzeentch coś nie łaskawy dzisiaj. Rzut na tabele i znowu koniec fazy magii . Jednak mu podziękowałem.
P.S. Pewnie mnie pokarał za mamrotanie pod nosem w czasie szarży BLOOD FOR THE BLOOD GOD.
Nasza druga bitwa. Nasza faza magii. Kumpel rzuca priestem coś tam na 2 kościach. I oczywiście dwie 1... na tabelke tylko koniec fazy magii. Ja na to kur... Nasza następna faza magii. Rzucam nie pamiętam co i znowu dwie 1. Myśle sobie o kur... Tzeentch coś nie łaskawy dzisiaj. Rzut na tabele i znowu koniec fazy magii . Jednak mu podziękowałem.
P.S. Pewnie mnie pokarał za mamrotanie pod nosem w czasie szarży BLOOD FOR THE BLOOD GOD.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Z wczorajszego turnieju:
10 kuszoli krasnoludzkich po ucieczce przed wstępnie zmiękczonym lordem demonów i zebraniu się (szarża była od boku najpierw) w wyniku S&S zabili demona (gen który wcześniej miał moje 2 sztandary).
2 bitwy później:
Na długie brody szarżuje klocek ghuli i szkieletów. Fear: 2x6, Ucieczka 2x1 brakło ~1 cala żeby uciekli....
10 kuszoli krasnoludzkich po ucieczce przed wstępnie zmiękczonym lordem demonów i zebraniu się (szarża była od boku najpierw) w wyniku S&S zabili demona (gen który wcześniej miał moje 2 sztandary).
2 bitwy później:
Na długie brody szarżuje klocek ghuli i szkieletów. Fear: 2x6, Ucieczka 2x1 brakło ~1 cala żeby uciekli....
- marcus_cheater
- Oszukista
Od tedy jak jednostka szarżowana ma mniejszego US-a.
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
W wczoraj na turnieju miałem to samo , niestety sędziego nie udało mi się przekonać . Mi to pasowało nawet ;]Holgin pisze:A od kiedy od feara się ucieka? jeśli nie zdasz LD, po prostu trafiasz na 6.
A sędzia dawał karniaki
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
To fajnie, że na całym turnieju nie było RB...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Zajebisty sedziaElgrond pisze:W wczoraj na turnieju miałem to samo , niestety sędziego nie udało mi się przekonać . Mi to pasowało nawet ;]Holgin pisze:A od kiedy od feara się ucieka? jeśli nie zdasz LD, po prostu trafiasz na 6.
A sędzia dawał karniaki
RB był, turniej miał 3h opóźnienia z powodu organizacji . A taka sytuacja wyszła bo kolega grający lizakami był początkujący i zapomniał kilku rzeczy(terrorów ). Właściwe to powinniśmy powtórzyć cała turę, tak jak bitwę wcześniej . Sędzia źle sędziował ASF vs ASF pomimo tego ,że wykonałem już swoją turę walki.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
A nie powinno? Wydawało mi się, że Skaveny mają Irrestibla na trzynastce. Chyba ktoś tu kogoś zwałowałPatrol . Skaveny vs. Empire . Mag empire wychodzi solo , i puszcza burning heada w ratlinga , clanratów i jezzaile. Rzuca na 4 kościach , 15 . Kolega ma 2 kosci . I co rzucił ? 2x6 . A by moglo wszystko zwiac ...
- marcus_cheater
- Oszukista
Tylko przy rzucaniu czaru.
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane
- marcus_cheater
- Oszukista
Ale to chodzi o to, że skaveny rozpraszały i gostek na dwóch kościach wyrzucił 2x6.Pitagoras pisze:dokładnie to przecież imperium waliło czarmarcus_cheater pisze:Tylko przy rzucaniu czaru.
Kadrin Redmane
Kadrin Redmane