Oj nie jest tak żle. Book jest na dobrym poziomie, chociaż prezentuje małą różnorodnośćDark Knight pisze:No! I chociaż Phil strasznie zrypał tego booka (moim zdaniem) to tym razem sie z nim zgodze.
Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Mnie to śmieszy jak mi ostatnio gracz VC i Krasi zazdrościł ile to ja mam możliwości kombinacji w armii. Marki i inne takie. Aż mi jacyś młodzi zaczęli zazdrościć. Po czym ja na to: "No ale kurde jedyne co moge to krzyknąć nad stołem Blood for the Blood God i lecieć tym do przodu... a w fazie strzelania to sobie chyba strzele z palcy albo przeciwnika w pysk..." no i sie zaczęli śmiać. Mnie tylko boli że zabrali Demony i zakazali łączenia. Tego mi brakuje. A tak btw to mieliśmy mieć najlepszych hero do CC a wcale tacy świetni nie są. KB to każdy powinien mieć bazowo a Choseni to powinni wzbudzać Feara jak nie Terrora...
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Czy ja wiem czy dalsze dopakowywanie chosenów zasadami zmieniłoby coś w tej jdenostce? IMO oni są takimi przekoksami, że jedynie zwiększony zasięg ruchu stanowiłby jakąś znaczną poprawę ich sprawności. Swoją drogą zamiast +1 do Ld z Oka Bogów mogli dać chosenom +1 do ruchu...
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
+1 do M .... a wyodrażasz sobie kawalerie z 9M" to by było przegiencie
aa... jeszcze jedno pytanko jaką ma podctawke disc of tzeentch? 40x40 czy 50x50, bo mam zamiar zrobić i niewiem jaką dać
wystarczy wykreślić tekst i napisać coś nowegoMarsnTwix pisze:Dedukcja, mój drogi Watsonie, dedukcja... To był autokrytyczny post, bo na tym forum nie można usuwać postów.dlamie niepotrzebny post to post pisany pod sobą i jeszcze poprawienie wczesniejszego
aa... jeszcze jedno pytanko jaką ma podctawke disc of tzeentch? 40x40 czy 50x50, bo mam zamiar zrobić i niewiem jaką dać
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Obojętne. Możesz nawet na kawaleryjską wstawić bo on jest modelem kawaleryjskim.
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Dysk ma podstawkę 40x40 i nie ma w tej kwestii dowolności.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
jest, zawsze możesz użyć podstawki oryginalnie zapakowanej
Masz mnie... przeźroczystego kółka nie wziąłem pod uwagę
Chociaż w podręczniku podstawki pod demoniczne mounty są ściśle określone.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, o 21:03 przez Hobbit, łącznie zmieniany 1 raz.
nie mówię tu o kółku tylko tym ze np w pudełku z lordem na dysku jest podstawka 50x50, a tych przezroczystych już nie ma
Kurde, przysiągł bym, że w podręczniku było czarno na białym napisane, że dysk ma podstawkę 40x40, teraz przeglądam PDFa i nic nie znajduję...
bo niema, jest napisane że to jest model kawaleryjski mimo ze niema podstawki o wymiarach 25x50
40x40 jest uściśleniem polskim
40x40 jest uściśleniem polskim
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Nie mają określone na czym sie poruszają. Napisano tylko że mają być traktowane jak modele kawaleryjskie. Stąd mój wniosek że można go upchnąć na taką podstawke.
według polskich uściśleń to nie, jest to zagranie nie ferplay
a co byś powiedział grając przeciwko mojemu smokowi który to właśnie dostał nową super podstawkę 20x20
a co byś powiedział grając przeciwko mojemu smokowi który to właśnie dostał nową super podstawkę 20x20
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, o 22:53 przez RAFIX, łącznie zmieniany 1 raz.
Poza tym, w podręczniku do WoCh wyrażnie napisano, że dyski, juggery, itp są uznawane za zwykłe mounty pomimo, że nie znajdują się na podstawce 25x50.
I znowu przypomnę Ci o dedukcji. Pogłówkuj jeszcze trochę to odkryjesz dlaczego zapisałem te posty tak, a nie inaczej.kuman pisze:wystarczy wykreślić tekst i napisać coś nowegoMarsnTwix pisze:Dedukcja, mój drogi Watsonie, dedukcja... To był autokrytyczny post, bo na tym forum nie można usuwać postów.dlamie niepotrzebny post to post pisany pod sobą i jeszcze poprawienie wczesniejszego
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Czy jeżeli mag nie ma piętna to może wziąść sobie 1 z nurgla? Mnie sie wydaje że nie. A jak to jest?
nie , bez piętna masz magie śmierci i ognia ( niebios ) do reszty masz dostep jak jesteś w odpowiednim kulcie