Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Hobbit »

Dark Knight pisze:No! I chociaż Phil strasznie zrypał tego booka (moim zdaniem) to tym razem sie z nim zgodze.
Oj nie jest tak żle. Book jest na dobrym poziomie, chociaż prezentuje małą różnorodność :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Mnie to śmieszy jak mi ostatnio gracz VC i Krasi zazdrościł ile to ja mam możliwości kombinacji w armii. Marki i inne takie. Aż mi jacyś młodzi zaczęli zazdrościć. Po czym ja na to: "No ale kurde jedyne co moge to krzyknąć nad stołem Blood for the Blood God i lecieć tym do przodu... a w fazie strzelania to sobie chyba strzele z palcy albo przeciwnika w pysk..." no i sie zaczęli śmiać. Mnie tylko boli że zabrali Demony i zakazali łączenia. Tego mi brakuje. A tak btw to mieliśmy mieć najlepszych hero do CC a wcale tacy świetni nie są. KB to każdy powinien mieć bazowo a Choseni to powinni wzbudzać Feara jak nie Terrora...
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

MarsnTwix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MarsnTwix »

Czy ja wiem czy dalsze dopakowywanie chosenów zasadami zmieniłoby coś w tej jdenostce? IMO oni są takimi przekoksami, że jedynie zwiększony zasięg ruchu stanowiłby jakąś znaczną poprawę ich sprawności. Swoją drogą zamiast +1 do Ld z Oka Bogów mogli dać chosenom +1 do ruchu...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

+1 do M .... a wyodrażasz sobie kawalerie z 9M" to by było przegiencie
MarsnTwix pisze:
dlamie niepotrzebny post to post pisany pod sobą i jeszcze poprawienie wczesniejszego
Dedukcja, mój drogi Watsonie, dedukcja... To był autokrytyczny post, bo na tym forum nie można usuwać postów.
wystarczy wykreślić tekst i napisać coś nowego

aa... jeszcze jedno pytanko jaką ma podctawke disc of tzeentch? 40x40 czy 50x50, bo mam zamiar zrobić i niewiem jaką dać :)

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Obojętne. Możesz nawet na kawaleryjską wstawić bo on jest modelem kawaleryjskim.

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Dysk ma czterdziestkę w kwadracie.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nikt niemoże się zdecydować to dam 50x50 :wink: a niech walą w niego wiecej a co, przecie to fight mag :twisted:

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Dysk ma podstawkę 40x40 i nie ma w tej kwestii dowolności.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

jest, zawsze możesz użyć podstawki oryginalnie zapakowanej

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Masz mnie... przeźroczystego kółka nie wziąłem pod uwagę :P Chociaż w podręczniku podstawki pod demoniczne mounty są ściśle określone.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, o 21:03 przez Hobbit, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

nie mówię tu o kółku tylko tym ze np w pudełku z lordem na dysku jest podstawka 50x50, a tych przezroczystych już nie ma

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Kurde, przysiągł bym, że w podręczniku było czarno na białym napisane, że dysk ma podstawkę 40x40, teraz przeglądam PDFa i nic nie znajduję...

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

bo niema, jest napisane że to jest model kawaleryjski mimo ze niema podstawki o wymiarach 25x50
40x40 jest uściśleniem polskim

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Nie mają określone na czym sie poruszają. Napisano tylko że mają być traktowane jak modele kawaleryjskie. Stąd mój wniosek że można go upchnąć na taką podstawke.

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

według polskich uściśleń to nie, jest to zagranie nie ferplay
a co byś powiedział grając przeciwko mojemu smokowi który to właśnie dostał nową super podstawkę 20x20
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, o 22:53 przez RAFIX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Poza tym, w podręczniku do WoCh wyrażnie napisano, że dyski, juggery, itp są uznawane za zwykłe mounty pomimo, że nie znajdują się na podstawce 25x50.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

co do dysku miałem racje :D ale niestety czytałem małego booka i, ogarneł mie wielkie zdziwienie jak przeczytałem że hero dosiadajączy latacza niemoże przyłączać się do odziałó ale lipa :roll:

MarsnTwix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MarsnTwix »

kuman pisze:
MarsnTwix pisze:
dlamie niepotrzebny post to post pisany pod sobą i jeszcze poprawienie wczesniejszego
Dedukcja, mój drogi Watsonie, dedukcja... To był autokrytyczny post, bo na tym forum nie można usuwać postów.
wystarczy wykreślić tekst i napisać coś nowego
I znowu przypomnę Ci o dedukcji. Pogłówkuj jeszcze trochę to odkryjesz dlaczego zapisałem te posty tak, a nie inaczej.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Czy jeżeli mag nie ma piętna to może wziąść sobie 1 z nurgla? Mnie sie wydaje że nie. A jak to jest?

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

nie , bez piętna masz magie śmierci i ognia ( niebios ) do reszty masz dostep jak jesteś w odpowiednim kulcie

ODPOWIEDZ