Sędziowski Rynsztok
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Sędziowski Rynsztok
Alez wszyscy zgadzamy sie ze zrzucasz w remaining moves.
Tylko nie widze nigdzie uzasadnienia dlaczego oddzial co przelecial nad czyms w trakcie szarzy (czyli wyraznie w FAZIE RUCHU) nie moze w REMAINING MOVES zrzucic kamieni, skoro spelnia wszystkie wymagania.
A co do ja i lista sedziowska tak uwazamy to musi byc dobrze ...
To dlaczego nikt nie potrafi podac prostej logicznej interpretacji tego przepisu bez uciekania sie do wyrywkowego cytowania lub analogii ataku specjalnego w fazie move do strzelania.
Tylko nie widze nigdzie uzasadnienia dlaczego oddzial co przelecial nad czyms w trakcie szarzy (czyli wyraznie w FAZIE RUCHU) nie moze w REMAINING MOVES zrzucic kamieni, skoro spelnia wszystkie wymagania.
A co do ja i lista sedziowska tak uwazamy to musi byc dobrze ...
To dlaczego nikt nie potrafi podac prostej logicznej interpretacji tego przepisu bez uciekania sie do wyrywkowego cytowania lub analogii ataku specjalnego w fazie move do strzelania.
a gdzie jest napisane, ze moga? (troche beznadziejna by byla taka dyskusja co?Alister pisze:RAW - a gdzie napisane, ze nie moga?
jak widzisz inaczej rozuimiemy dany fragment. Interpretacja ls (w tym takze mojaa przy okazji tozsama z interpretacja z twf) jest nie jedyna mozliwa lecz imo mozna ja zostawic gdzy obie sa poprawne w zaleznosci od tego jak sie rozumie to zdanie ew. mozna zapytac JJa lub innego anglisty jak to powinno byc dokladnie Interpetacja jest taka, ze oddzial w cc nie moze zrzucac kamieni. Podobnie jak oddzial uciekajacy. Fluffowo jesli chcesz mozna to wytlumaczyc, ze zrzucanie kamieni nie jest takie proste jak by sie to wydawalo tzn. trzeba podleciec specyfcznie do przeciwnika
ewidentnie nie widziales co jest zdaniem podrzednym tu a co nadrzednym dlatego ci dalem tylko fragment. NIe cytyowalem fragmentu zeby reszte ominac bo nie pasowala do interpretacji lecz uznalem, ze cytowany fragment jest caloscia a druga czesc odnosi sie jedynie do weryfikacji, ktory oddzial moze oberwac kamieniamiA co do ja i lista sedziowska tak uwazamy to musi byc dobrze ...
To dlaczego nikt nie potrafi podac prostej logicznej interpretacji tego przepisu bez uciekania sie do wyrywkowego cytowania lub analogii ataku
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
@ Alister - Nie.Shino pisze:ew. mozna zapytac JJa lub innego anglisty jak to powinno byc dokladnie
Bez rozwinięcia.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
W sumie Panowie to jak interpretować fakt, że w nowych kodeksach - przynajmniej tych ostatnich brak jest zmianek o psach wojny. W starych jest mowa: mogą nie mogą... w nowych w ogóle nie ma takiej opcji a jednak ich używamy. To jest taki fluffowy nawyk czy grubsza decyzja... = to tak odnośnie DMP
pozwole sobie powtórzyć pewną wątpliwość:
cytat w róóllbuuka: If the units include models with diffrent Leadershipo values, always use the one with the highest Leadership value.
odnoszę wrażenie że uściślenie w sprawie Pawianów slanesza jest nieco sprzeczne z zasadami, ale może się mylę...
gdzie jest w czarze napisane że model używa tylko własnego LD jak chociażby po Pandemonium.
pzdr,
Żaba
cytat w róóllbuuka: If the units include models with diffrent Leadershipo values, always use the one with the highest Leadership value.
odnoszę wrażenie że uściślenie w sprawie Pawianów slanesza jest nieco sprzeczne z zasadami, ale może się mylę...
gdzie jest w czarze napisane że model używa tylko własnego LD jak chociażby po Pandemonium.
pzdr,
Żaba
komu zalozyles maske przez nowe uscislenie, ze sie tak cieszysz?Dębek pisze:Panowie Sędziowie chciałem zauważyć, że efekt waszego ostatniego głosowania jest rewelacyjny. Szczerze powiedziwaszy, nie ma się do czego przyczepić. Brawo brawo i keep up good work.
to o ile sie nie myle jest fragment dotyczacy zdawania testow ld przez oddzial a nie konkretny model w odziale.cytat w róóllbuuka: If the units include models with diffrent Leadershipo values, always use the one with the highest Leadership value.
Co zlego jest z tym FAQ'iem, czy w kamlotach jest napisane ze oddzial mosi ruszyc sie w remaining moves czy ze tyko zrzuca kamienie w remaining moves?Q. Can Terradons Drop Rocks on the turn they
charge?
A. So long as they pass over another enemy
unit, why not!
Shaman says:
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
Hity wyplacasz w tej wlasnie fazie, tyle