Sędziowski Rynsztok
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Sędziowski Rynsztok
Alez wszyscy zgadzamy sie ze zrzucasz w remaining moves.
Tylko nie widze nigdzie uzasadnienia dlaczego oddzial co przelecial nad czyms w trakcie szarzy (czyli wyraznie w FAZIE RUCHU) nie moze w REMAINING MOVES zrzucic kamieni, skoro spelnia wszystkie wymagania.
A co do ja i lista sedziowska tak uwazamy to musi byc dobrze ...
To dlaczego nikt nie potrafi podac prostej logicznej interpretacji tego przepisu bez uciekania sie do wyrywkowego cytowania lub analogii ataku specjalnego w fazie move do strzelania.
Tylko nie widze nigdzie uzasadnienia dlaczego oddzial co przelecial nad czyms w trakcie szarzy (czyli wyraznie w FAZIE RUCHU) nie moze w REMAINING MOVES zrzucic kamieni, skoro spelnia wszystkie wymagania.
A co do ja i lista sedziowska tak uwazamy to musi byc dobrze ...
To dlaczego nikt nie potrafi podac prostej logicznej interpretacji tego przepisu bez uciekania sie do wyrywkowego cytowania lub analogii ataku specjalnego w fazie move do strzelania.
a gdzie jest napisane, ze moga?Alister pisze:RAW - a gdzie napisane, ze nie moga?

jak widzisz inaczej rozuimiemy dany fragment. Interpretacja ls (w tym takze mojaa przy okazji tozsama z interpretacja z twf) jest nie jedyna mozliwa lecz imo mozna ja zostawic gdzy obie sa poprawne w zaleznosci od tego jak sie rozumie to zdanie

ewidentnie nie widziales co jest zdaniem podrzednym tu a co nadrzednym dlatego ci dalem tylko fragment. NIe cytyowalem fragmentu zeby reszte ominac bo nie pasowala do interpretacji lecz uznalem, ze cytowany fragment jest caloscia a druga czesc odnosi sie jedynie do weryfikacji, ktory oddzial moze oberwac kamieniamiA co do ja i lista sedziowska tak uwazamy to musi byc dobrze ...
To dlaczego nikt nie potrafi podac prostej logicznej interpretacji tego przepisu bez uciekania sie do wyrywkowego cytowania lub analogii ataku

- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
@ Alister - Nie.Shino pisze:ew. mozna zapytac JJa lub innego anglisty jak to powinno byc dokladnie![]()
Bez rozwinięcia.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
W sumie Panowie to jak interpretować fakt, że w nowych kodeksach - przynajmniej tych ostatnich brak jest zmianek o psach wojny. W starych jest mowa: mogą nie mogą... w nowych w ogóle nie ma takiej opcji a jednak ich używamy. To jest taki fluffowy nawyk czy grubsza decyzja... = to tak odnośnie DMP
pozwole sobie powtórzyć pewną wątpliwość:
cytat w róóllbuuka: If the units include models with diffrent Leadershipo values, always use the one with the highest Leadership value.
odnoszę wrażenie że uściślenie w sprawie Pawianów slanesza jest nieco sprzeczne z zasadami, ale może się mylę...
gdzie jest w czarze napisane że model używa tylko własnego LD jak chociażby po Pandemonium.
pzdr,
Żaba
cytat w róóllbuuka: If the units include models with diffrent Leadershipo values, always use the one with the highest Leadership value.
odnoszę wrażenie że uściślenie w sprawie Pawianów slanesza jest nieco sprzeczne z zasadami, ale może się mylę...
gdzie jest w czarze napisane że model używa tylko własnego LD jak chociażby po Pandemonium.
pzdr,
Żaba
komu zalozyles maske przez nowe uscislenie, ze sie tak cieszysz?Dębek pisze:Panowie Sędziowie chciałem zauważyć, że efekt waszego ostatniego głosowania jest rewelacyjny. Szczerze powiedziwaszy, nie ma się do czego przyczepić. Brawo brawo i keep up good work.

to o ile sie nie myle jest fragment dotyczacy zdawania testow ld przez oddzial a nie konkretny model w odziale.cytat w róóllbuuka: If the units include models with diffrent Leadershipo values, always use the one with the highest Leadership value.
Co zlego jest z tym FAQ'iem, czy w kamlotach jest napisane ze oddzial mosi ruszyc sie w remaining moves czy ze tyko zrzuca kamienie w remaining moves?Q. Can Terradons Drop Rocks on the turn they
charge?
A. So long as they pass over another enemy
unit, why not!
Shaman says:
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
Hity wyplacasz w tej wlasnie fazie, tyle