To zupelnie inaczej niz ja mysleJednak Tau zdecydowanie wyszedl najlepiej - zgadzam sie w zupelnosci z Lunnem
Lan Studio - ot taki mały Blog
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
przyjemne dla oka
no i super fajnie by na pulce wyglondaly
Kurde wstrzymywałem się z komentarzami typu: "zajebiste", "świetne" itp. A dlaczego....? Jakoś nie mam zaufania do zdjęć. Albo mi się wydaje, albo te Twoje/Wasze fotki są jakby nieostre. Jakos mam dość spore trudności, żeby złapać krawędzie - ja wiem na oczkach parę dioptrii i to może dlatego, a może nie... Może jakaś dziwna opcja: rozmyj co by przejść nie było Naprawdę nie wiem i mam nadzieję, że mam ino schiza jakiegoś ;)
Jakby nie patrzeć na moje hm.... "problemy" ze wzrokiem Twoje prace Lan budzą szacunek. Prawie każda to mistrzostwo Brawo.
Jakby nie patrzeć na moje hm.... "problemy" ze wzrokiem Twoje prace Lan budzą szacunek. Prawie każda to mistrzostwo Brawo.
Zdecydowanie za jasne jak na mój gust. Srebrny NMM wygląda fatalnie, wszystko jest jakieś takie rozmyte i bez wyrazu.
Technicznie owszem, super. Ale dobór barw pozostawia mnóstwo do życzenia.
Technicznie owszem, super. Ale dobór barw pozostawia mnóstwo do życzenia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Masz rację, zdjęcia są celowo rozmazane żeby przykryc niedostatki techniczne lub pośpiech.Ryu pisze:Kurde wstrzymywałem się z komentarzami typu: "zajebiste", "świetne" itp. A dlaczego....? Jakoś nie mam zaufania do zdjęć. Albo mi się wydaje, albo te Twoje/Wasze fotki są jakby nieostre. Jakos mam dość spore trudności, żeby złapać krawędzie - ja wiem na oczkach parę dioptrii i to może dlatego, a może nie... Może jakaś dziwna opcja: rozmyj co by przejść nie było Naprawdę nie wiem i mam nadzieję, że mam ino schiza jakiegoś ;)
Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.
To i ja dorzucę sobie tutaj swoje trzy grosze Co by tu napisać, żeby być oryginalnym i nie powielać opinii innych Ładne figurki :D:D Heh, a tak na poważnie, to naprawdę ładne, kolorowe malowanie, podoba mi się szczególnie szczur i Tau Etheral... czysto nałożona farba, dobry dobór kolorów, no i zdjęcia ładne, choć nie zawsze aż takie wyostrzone, niemniej jednak widać wszystko A z ostatnich prac, to podoba mi się goblin ze squigiem - te ich oczy... Wykręcone, jakieś takie obłąkane spojrzenia mają, co oczywiście jest jak najbardziej na miejscu Szalone stwory Pozdrawiam! Sławol
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
a przy rozmazanych fotkach niestaranne figsy wygladają super. bądź co bądź idealne na ebay i figsy i fotki
Tia... I oto myślenie Pana Romana... Kurde Romku pokaż kiedyś coś bez majstrowania przy phptoshopie czy prace na ebay. Osobiście nie wiem jak malujesz, zresztą może i lepiej...Roman Lord of the Druchii pisze:a przy rozmazanych fotkach niestaranne figsy wygladają super. bądź co bądź idealne na ebay i figsy i fotki
Texty godne pożałowania bo zawsze myślałem, że swoją pracą zwiększa się reputację a nie wciska ludziom kit, ale... Ja chyba mam zbyt ograniczone horyzonty żeby niektórych pojąć...
Lan sorx za offtop, choć to taki prawie offtop
To ja może zaczne od mojej kolejnej pracy.
Niestety jest to ponownie figurka która juz widzieliscie. Ale czy moja wina ze taki wlasnie sie podobaja ?
Postaram sie juz nie robić tego w najblizszej przyszlosci i jakies nowe fajne wzory znalesc.
No ale do rzeczy:
Oto Elf:
http://www.coolminiornot.com/154757
Jest to praca z której jest bardzo zadowolony. Uwazam ze juz pare elementow calkiem dobrze wyszlo tylko podstawka jest... no jakas taka nijaka, nie ? Osobiscie podoba mi sie ostrze miecza i plaszczyk.
A teraz moze kilka słow na temat rozmazanych i nie wyraznych zdjec.
To mam nadzieje jest wystarczajaco wyrazne . Choc postaram sie zamiescic jedno zupelnie przed wrzuceniem do czego kolwiek abyscie mogli ocenic roznice. Niestety teraz nie moge bo mam problemy u siebie z netem i w tej chwili nie korzystam z mojego kompa i nie mam tu innych zdjec.
Nie wiem czy podejmowac tu dyskusje na temat rozmazanych zdjec, powiem tylko ze rozmazane krawedzie gdzie figurka "styka" sie z tlem wynikaja z tej wlasnie zmiany tła aby ukryc biale linie ktore bylyby widoczne i psuly cala ide wymiany tla(moze ja cos zle robie z tlem ale od niedawna sie tym bawie ). I ja nie ukrywam ze figurki wychodza lepiej na zdjeciach niz na zywo(mowie tutaj o naszych oczywiscie, nie zawsze tak jest). A czy wciskamy kit czy tez nie ocenic moga tylko kupujacy(i wszyscy ktorzy zobacza je na zywo ), ktorzy do tej pory nie narzekali i mam nadzieje ze poziom prac jest wystarczajacy aby tak pozostalo.
Pozdrawiam Lan.
Niestety jest to ponownie figurka która juz widzieliscie. Ale czy moja wina ze taki wlasnie sie podobaja ?
Postaram sie juz nie robić tego w najblizszej przyszlosci i jakies nowe fajne wzory znalesc.
No ale do rzeczy:
Oto Elf:
http://www.coolminiornot.com/154757
Jest to praca z której jest bardzo zadowolony. Uwazam ze juz pare elementow calkiem dobrze wyszlo tylko podstawka jest... no jakas taka nijaka, nie ? Osobiscie podoba mi sie ostrze miecza i plaszczyk.
A teraz moze kilka słow na temat rozmazanych i nie wyraznych zdjec.
To mam nadzieje jest wystarczajaco wyrazne . Choc postaram sie zamiescic jedno zupelnie przed wrzuceniem do czego kolwiek abyscie mogli ocenic roznice. Niestety teraz nie moge bo mam problemy u siebie z netem i w tej chwili nie korzystam z mojego kompa i nie mam tu innych zdjec.
Nie wiem czy podejmowac tu dyskusje na temat rozmazanych zdjec, powiem tylko ze rozmazane krawedzie gdzie figurka "styka" sie z tlem wynikaja z tej wlasnie zmiany tła aby ukryc biale linie ktore bylyby widoczne i psuly cala ide wymiany tla(moze ja cos zle robie z tlem ale od niedawna sie tym bawie ). I ja nie ukrywam ze figurki wychodza lepiej na zdjeciach niz na zywo(mowie tutaj o naszych oczywiscie, nie zawsze tak jest). A czy wciskamy kit czy tez nie ocenic moga tylko kupujacy(i wszyscy ktorzy zobacza je na zywo ), ktorzy do tej pory nie narzekali i mam nadzieje ze poziom prac jest wystarczajacy aby tak pozostalo.
Pozdrawiam Lan.
- Chuck Norris
bardzo ładny aczkolwiek złoty NMM miejscami mocno odbiega poziomem od całego figsa
Krrrrrrrwiiiiii!Lan pisze:To ja może zaczne od mojej kolejnej pracy.
O tak. Proszę. Błagam. Grożę. Już nigdy więcej tych dwóch wzorów hajelfów!Lan pisze:Postaram sie juz nie robić tego w najblizszej przyszlosci i jakies nowe fajne wzory znalesc.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
W zasadzie jedyna rzecz do jakiej przy tej figurce zawsze u każdego mam zastrzeżenia, to ten złoty NMM na hełmie zlewający się z blond włosami. Ale poza tym to figurka pomalowana ślicznie, w szczególności tarcza, która u wiekszości pozostawia nieco do życzenia, tutaj jest zrobiona przecudownie.
no tak z wlosami sie zgodze powinny byc jasniejsze czy cos
slewaja sie jak cholera
ale figurka pomalowana bosko
slewaja sie jak cholera
ale figurka pomalowana bosko
gdzie mozna takiego kupic?Tomash pisze:Krrrrrrrwiiiiii!Lan pisze:To ja może zaczne od mojej kolejnej pracy.
O tak. Proszę. Błagam. Grożę. Już nigdy więcej tych dwóch wzorów hajelfów!Lan pisze:Postaram sie juz nie robić tego w najblizszej przyszlosci i jakies nowe fajne wzory znalesc.
wiecie nie znam sie na He a pomalowalbym sobie jednego takiego i pstryknal pare fotek w koncu bylby inny
Malowanie śliczne, czar błękitu poprostu Złoty NMM faktycznie nieco zlewa się z blond włosami, ale to drobiazg. Bardzo ładna tarcza.
Posadzka na podstawce jest jednak trochę zbyt "magiczna", jakby była elementem zbroi elfa
EDIT: Aj aj aj, właśnie zauważyłem wstrętną nadlewkę, widać ją na trzecim zdjęciu z kolei, te "skrzydełka" na hełmie :/ Szkoda, że nie została usunięta.
Posadzka na podstawce jest jednak trochę zbyt "magiczna", jakby była elementem zbroi elfa
EDIT: Aj aj aj, właśnie zauważyłem wstrętną nadlewkę, widać ją na trzecim zdjęciu z kolei, te "skrzydełka" na hełmie :/ Szkoda, że nie została usunięta.