Vampiry a Balancing Patch & Restricted

Rozwój i dyskusje na temat rozwiązań przywracających grze balans.

Moderator: Barbarossa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Vampiry a Balancing Patch & Restricted

Post autor: Shino »

kosci przechowywane nie sa liczone jako uzyte.

sumony zabieraja limit pd

tak. bloodline'y mozna powtarzac

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

Ja powiem tyle napiszcie chyba nowy dla polski army book dla kazdej armii bo w zadnym kraju nie ma az tak pocietych armii i innych rzeczy jak w polsce chyba po cos to wszystko GW robi i pisze , zeby moglo byc wystawiane a nie BP robic co chwila i co to ma byc jak helm of comander zabiera slota a 2 tanki empire znowu moze wystawiac a co do wrightow 1 mala pitka i caly odzial papa

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

To weź coacha skoro wrajty takie słabe są dla Ciebie... albo naucz się nimi grać.

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

Nie sa slabe lubie na nich grac ale tak tez staram sie cwiczyc kombinacje na innych rzeczach nawet na black coucha

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

felek pisze:Ja powiem tyle napiszcie chyba nowy dla polski army book dla kazdej armii bo w zadnym kraju nie ma az tak pocietych armii i innych rzeczy jak w polsce
dania, niemcy to pierwsze dwa przyklady, ktore przychodza na mysl...

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Czy wobec najnowszego BP 1.4 (czyli BP+R) mogę wystawić Wraithy poniżej 2000 punktów ?

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

tak
Obrazek

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

eee...Ja przypominam, że to tylko jest gra która ma sprawiać przyjemność, a widzę, że większość osób jeszcze nie dojrzała do takich zabawek...Może GW powinno bardziej pomyśleć i Warhammera udostępnić od 18+, ale nie sądzę by to coś zmieniło...lepiej będzie jak stworzycie jedną żelazną rozpiskę dla każdej armii tak by nie było żadnych sporów o to "co i jak wystawić" lub nowy idealny system ;)
Zawsze będzie batalia o to co jest przegięte, a co słabe...czy to będzie 8ed, 9ed, 10ed itd... GW mogłoby wreszcie zebrać do kupy wszystkie podręczniki i je wspólnie od nowa napisać, tak by każda armia miała swoje mocne i słabe stronny.
Osobiście uważam, że powinniśmy się trzymać oficjalnych ustaleń wydanych przez GW i BP jest troszkę zbyteczny (od razu się paru agresorów się rzuci ;)). Nie dlatego bo mam chorą rozpiskę...moja armia w całości opiera się na zombiakach i Zombie Dragonie oraz nigdy nie używałem Drakenhofa. Czy to na turniejach czy w wolnym czasie gram zawsze for fan tak by gra sprawiała mi przyjemność.
Prawda jest taka, że przez chore osoby które traktują tą grę nad życie są wprowadzane różne BP itp...
Jestem ciekaw tylko jak GW wyda resztę armii i się okaże, że tak naprawdę Wampiry są za bardzo okrojone przez BP ;) czy wrócimy do pierwowzoru czy będziemy je ulepszać :P ??

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Spróbuj na paru turniejach pograć orkami bez Bp+R a wtedy porozmawiamy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Jak sie okaże że VC są za bardzo okrojone to wszyscy będą happy. Szczególnie ci od tych nowych giętych armii. Potem im przytną armie i będzie płacz :D
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

wampiry mają piętno armii PG. zbyt wiele razy i zbyt wielu doświadczonych graczy przegrywało z wampirami tylko dlatego, że mieli słabszą armię by zezwolić na zniesienie drastycznych cięć jakie nakłada BP niejako "za karę". w polsce przyszłość mają te armie którymi gra LL a w szczególności mam na myśli DE.
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

raczej LS :) i dorzuciłbym Lizaki :P

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

tylko sie nie poplaczcie.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

tak, LS.

a właśnie, że będę płakał :cry:

a tak na poważnie uważam, że idea BP jest dobra ale wampiry wciąż są za bardzo przycięte.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Nie zapomnijcie dodać że przed sobą świetlaną przyszłość mają TK. A czemu? Bo nimi graaa....

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

A mnie z niewiadomych powodów wampirami idzie gorzej niż O&G i Ogrami i nie jestem w stanie tego ogarnąć. :?
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Musisz grać VC w nocy. Wtedy mają największego powera :P

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ Shinue - rozumiem że DE w przeciwieństwie do VC są przegięte :shock:
szkoda tylko że wyniki turniejów (masterów i lokali) mówią zupełnie co innego :roll:
mógłbyś łaskawie naświetlisz na jakiej podstawie wygłaszasz taką opinię :?:

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

w polsce przyszłość mają te armie którymi gra LL a w szczególności mam na myśli DE.
Co jest aż nadto wyraźne w rankingu ligi i wynkach ostatnich turniejów. Dodatkowo, dosyć oburzająca jest dla mnie postawa Barbarossy, który niby gra wampirami, ale układa ograniczenia dla tej armii, by w odpowiednim momencie przerzucić się na DE i masakrować wszystkie wampiry.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

rozszyfrowali was towarzysze, zaraz będzie rewolucja ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ