;/bless pisze:Troche konsekwencji - albo jest pivot, albo go nie ma.
Rulebook...
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
;/bless pisze:Troche konsekwencji - albo jest pivot, albo go nie ma.
Hobbit pisze:Czyli mam rozumieć, że jak podejdę 21 niewolnikami do przeciwnika na odległość mniejsza niż 2,83'' i zadeklaruję flee w reakcji na szarżę, to mój oddział spada?
Aveer pisze:Tak
Żeby nie było. Mi też się to nie podobaMorrok pisze:Hobbit pisze:Czyli mam rozumieć, że jak podejdę 21 niewolnikami do przeciwnika na odległość mniejsza niż 2,83'' i zadeklaruję flee w reakcji na szarżę, to mój oddział spada?Aveer pisze:Tak
No, k*rwa, teraz to już chyba naprawdę rzucę battle'a...
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
To podjedź na 2,84Hobbit pisze:Czyli mam rozumieć, że jak podejdę 21 niewolnikami do przeciwnika na odległość mniejsza niż 2,83'' i zadeklaruję flee w reakcji na szarżę, to mój oddział spada?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
o co ci chodzi? ze sie oddzialy niszcza czy ze chcemy zrobic zeby tylko przesuwac oddzialy?Dark Knight pisze:Was w tej LS popier**liło od tego pisania uściśleń? Może po prostu załóżmy że jak następuje deklaracja FLEE to oddział ją deklarujący odrwaca sie w miejscu i ucieka.
Jak dla mnie panika powinna miec takie same zasady ucieczki zeby niebylo potem problemow z co jest czymczy podobnie jest z paniką? Czyli czy jeśli taka hydra podbiegnie do przeciwnika na 1 cal a ten nie zda terroru to się o nią rozwala?
bo narzekanie na ls jest zawsze w modzie. Oni przeciez pod siebie roba te uscislenia bo wszyscy graja de gdzie fasty sie rozbijaja o przeciwnikowJedno mnie pociesza, ze nowe uscislenie jest juz wlasciwie przeglosowane (3 glosy zgodne) i slusznie. Gadamy wiec sobie troche dla rozrywki, zeby podgrzac atmosfere...
Przypinki niepotrzebne.bless pisze:Gwoli scislosci - LS (w wiekszosci) wlasnie broni podejscia zdroworozsadkowego, ktore eliminuje problem zabijania sie przez pivoty, bo eliminuje pivoty z ucieczki w ogole. Podejscia RAW-owego broni kilka innych osó, w tym Xet i Furion. Jesli chcecie bluzgac to pod wlasciwym adresem przynajmniej.
As Pasiak said.bigpasiak pisze:coraz ciekawiej...(...)
znaczy podjezdzasz do mnie na cal i na pewno nie uciekne?
wg mnie musze "przebiec" przez teren lub unit zeby byc zniszczony a nie zachaczyc w czasie robienia reakcji na szrze...
powoli zaczyna to byc jakas paranoja...
Ty tak grales Jankiel?
Bo mi sie jakos nigdy nie zdarzylo zeby ktos tak ze mna zagral...
Zapisek jest według zasad. Unit uciekający porusza się jak skrimrisherzy, ignorując kary za movement i nie musi się obracać, by wykonywać swój ruch. Jak RAW-ujemy, to RAW-ujemy do końca, bez niedomówień.Wszak jest zapisek, że unit, który robi flee i tak nie ma już szyku ani formacji