warlord, warlitter, sprzęt, ~250
3x elektryk (2lvl, scrolle i reszta sprzętu) ~3x150
4x20 slaves
3x25 clanrats
21 stormvermin z tarczami i Storm Bannerem (tutaj warlord, mam nadzieję, że warlitter będzie na podstawce 40x40- wiadomo coś o tym?)
10 jezzails (albo 2x5)
6 gutter runners z poisonem
doomwheel
abomination (z magicznymi atakami)
Mam sporą hordę, mam czym postrzelać (a wraz z nowym bookiem mojego strzelania SB nie ogranicza, bo stare FAQ wypada). Mam czym przywalić w walce, mam czym przyjąć sporo ostrzału/magii i wyjść z tego obronną ręką. Mam się nawet czym pozbyć się wrogich maszyn bojowych.
Doomwheel stanowi zagrożenie dla wszystkich dużych celów (3 hity z S artylerki robiące magiczne D6 woundów), abomination w walce gniecie/trzyma większość rzeczy dzięki stubbornowi, regence i S6 oraz dzikiej tabelce ataków (zainteresowanych odsyłam do plot na podforum skavenów, tam się pojawiła ta tabelka.) W dodatku te dwa ostatnie mają 3d6" random movement i według plotek zadają impact hits, czyli tworzą wokół siebie mniej więcej 20 calowe (na trzech kościach średnio rzuca się 10,5 cala) strefy śmierci, idealne jednostki na flankach. W dodatku abomination ma szanse samodzielnie zmiażdzyć oddział 20 ghouli z wampirem w środku w jedną turę jeśli wierzyć rzeczonym plotkom (jedna z opcji ataku to test I albo hit z S6 dla wszystkiego w styku z podstawką, D6 S6 impactów, a potem 2D6 ataków z S6), a z magicznymi atakami zjechanie wrights w jedną turę nie stanowi żadnego wyzwania.
Mam niezłą antymagię (na BP wychodzi 5 DD i i 4 scrolle) i trochę sytuacyjną, ale dalej niezłą magię. Jedyne czego to brakuje mi na tą chwilę w armii to BSB, którego łatwo wrzucić wywalając jednego elektryka, zdejmując poziomy z pozostałych i dopychając jednostkami.
Co sądzicie?
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)