tak jak microsoft?Jankiel pisze:Gdyby GW leciało na kasę, to by zadbało o to, by klienci nie narzekali.GW LECI NA KASE!!! a nic nie robi dla swoich klientów typu: zniżki cenowe, przyzwoite odlewy figsów i wreszcie niedopracowanie zasad, tylko przelicza te swoje pieniądze i jeszcze podnosi te swoje ceny, a nie wiem dlaczego bo przeciez jak ktoś już wspomniał to jakieś gówniane odlewy się pojawiły z nadlewkami.
Mi już zbytnio cena nie robi bo juz tyle ile potrzebuje figsów to w miare mam.
GW-bashing :)
Zgadzam sie
GW moze miec nas w dupie (i mowic ze nas nie ma) dopoty, dopoki jakas firma nie przejmie jej rynku.
Jest Reaper, Freeboter, Gamezone itp, jednak tak sie narazie nie dzieje. Na przejecie rynku trza miec b. dopracowane zasady, fajne figurki i co najwazniejsze: miec kase. Kazda z firm ma po jednym z tych najwazniejszych czynnikow. A GW ma 2 i przyzwyczajenie kupujacego. Wychodza tez figurki pasujace graczom, pomimo ze duzo z figurek GW jest slaba lub bardzo slaba, to jednak nastawiona na bohaterow ma swe perelki.
Prawem monopolisty, pierwszy czlowiek wchodzacy do sklepu pyta sie o produkty stajni GW, dopiero zaznajomiony z asortymentem GW szuka innych modeli (np. ja, bo nieodpowiadaja mu jakies figurki.
GW moze miec nas w dupie (i mowic ze nas nie ma) dopoty, dopoki jakas firma nie przejmie jej rynku.
Jest Reaper, Freeboter, Gamezone itp, jednak tak sie narazie nie dzieje. Na przejecie rynku trza miec b. dopracowane zasady, fajne figurki i co najwazniejsze: miec kase. Kazda z firm ma po jednym z tych najwazniejszych czynnikow. A GW ma 2 i przyzwyczajenie kupujacego. Wychodza tez figurki pasujace graczom, pomimo ze duzo z figurek GW jest slaba lub bardzo slaba, to jednak nastawiona na bohaterow ma swe perelki.
Prawem monopolisty, pierwszy czlowiek wchodzacy do sklepu pyta sie o produkty stajni GW, dopiero zaznajomiony z asortymentem GW szuka innych modeli (np. ja, bo nieodpowiadaja mu jakies figurki.
@Zator
Juz nie narzekaj az tak bardzo- Bronie sie przydaja tarcze dodatkowe tez, Glowy co prawda jest ich zaduzo- znacznei zaduzo ale przynajmniej mozna powybierac. Tak aprawde to Ogry battalion to chyba jeden z najkorzystniejszych batalionow jakie GW wypusilo, no jeszczee dwarfy sa znosne. Ale badz co badz jest znaczne marnotrawienie miejsca i plastiku kosztem korpusow- taka polityka.
Juz nie narzekaj az tak bardzo- Bronie sie przydaja tarcze dodatkowe tez, Glowy co prawda jest ich zaduzo- znacznei zaduzo ale przynajmniej mozna powybierac. Tak aprawde to Ogry battalion to chyba jeden z najkorzystniejszych batalionow jakie GW wypusilo, no jeszczee dwarfy sa znosne. Ale badz co badz jest znaczne marnotrawienie miejsca i plastiku kosztem korpusow- taka polityka.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Ich chyba powaliło, nie dość że ociągają się z wydawaniem armii, konkurencja depcze im po piętach to oni k... podwyższają ceny. To tak jakby być na dziurawej łódce i jeszcze sobie napierdzielać z młotka w jej dno.Duderson pisze:Z okazji 30-lecia White Dwafa- kolejna podwyżka.
http://uk.games-workshop.com/news/
Hip, hip hura
Ech... znowu?
Ciekaw jestem, kiedy panowie z GW zauważą, że to nie wpływa dobrze na zyski... czy może wpływa, a ja się nie znam na gospodarce rynkowej?
Już 3 lata temu znajomi, słysząc odpowiedź na pytanie "A ile takie fajne figurki kosztują?" pukali się z politowaniem w czoło, przeliczając to na hektolitry taniego wina... Niedługo jak człowiek się przyzna, że gra w WFB usłyszy "Ach, ci nowobogaccy"
Ciekaw jestem, kiedy panowie z GW zauważą, że to nie wpływa dobrze na zyski... czy może wpływa, a ja się nie znam na gospodarce rynkowej?
Już 3 lata temu znajomi, słysząc odpowiedź na pytanie "A ile takie fajne figurki kosztują?" pukali się z politowaniem w czoło, przeliczając to na hektolitry taniego wina... Niedługo jak człowiek się przyzna, że gra w WFB usłyszy "Ach, ci nowobogaccy"
Styczeń, luty, marzec. Ładne trzy miesiące bez podwyżek mieliśmy
Ogólnie porażka
Ogólnie porażka
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
No cóż kupi się gamezone'owe trolle zamiast gorger'ów.
A licky boom boom down!!!
- Tiger Brown
- Kradziej
Kilka tygodni temu dyskutowaliśmy sobie tu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=1972
Miały być podwyżki co 5 lat, na jesieni. A jak jest ?
Popatrzmy, wybrane na chybił trafił z battlowych:
Tree Kin podrożał o 12% w październiku, drożeje i teraz,~tyle, że o ~11%,
Damselka podrożała jw.,
Chaos Ogre podrożał w październiku o ~8%, teraz o 20%,
Greatswordzi w blisterze w październiku o ~19%, teraz minibox o 20%,
Blood Dragon Vampires w październiku o ~8%, teraz o 20%,
Kroxigor w październiku o ~12%, teraz o 11%.
Rozbrajająca jest podwyżka nowych magów imperialnych, którzy już podrożeli, zanim się ukazali! I to proponuję jako nowe motto GW, na nową lepszą erę rozwoju firmy!
Damselka podrożała jw.,
Rozbrajająca jest podwyżka nowych magów imperialnych, którzy już podrożeli, zanim się ukazali! I to proponuję jako nowe motto GW, na nową lepszą erę rozwoju firmy!
O tak, to jest mistrzostwo świataTiger Brown pisze:Rozbrajająca jest podwyżka nowych magów imperialnych, którzy już podrożeli, zanim się ukazali! I to proponuję jako nowe motto GW, na nową lepszą erę rozwoju firmy!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
Mnie jeszcze dobiła podwyżka minotaurów, zważywszy na to, że po krasnoludach mam zamiar robić właśnie bestie . Już zacząłem się rozglądać za zamiennikami...
Cóż, krasnoludy będę miał niemal w całości z innych firm (poza kilkoma bohaterami), więc tutaj mnie podwyżki nie bolą.
Cóż, krasnoludy będę miał niemal w całości z innych firm (poza kilkoma bohaterami), więc tutaj mnie podwyżki nie bolą.
A. maryjo! to figurki drożeją o połowę rocznie????Tiger Brown pisze:Kilka tygodni temu dyskutowaliśmy sobie tu:
Damselka podrożała jw.,
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Kij, najwyżej szybciej sobie dokupię te przeklęte minotaury. Zawsze jak nabywam jedną figsę za 60 złoty to mnie troszkę irytuje ta cena, ale podwyżki takowych są już ostrym przegięciem.
I jak ładnie nazwane - nie "podwyżka" tylko "zmiany cen". Znacząca różnica.
Jeśli ktokolwiek będzie mi próbował wmówić, że decyzje w GW ludzie podejmują w inny sposób niż rzucanie k6 ("jak wypadnie 8 razy pod rząd jedynka, to nie robimy podwyżki. Jak nie, to robimy."), to nie uwierzę.
I jak ładnie nazwane - nie "podwyżka" tylko "zmiany cen". Znacząca różnica.
Jeśli ktokolwiek będzie mi próbował wmówić, że decyzje w GW ludzie podejmują w inny sposób niż rzucanie k6 ("jak wypadnie 8 razy pod rząd jedynka, to nie robimy podwyżki. Jak nie, to robimy."), to nie uwierzę.
Uerph.
Buhaha.Ciekawe ilu nowych graczy przybędzie dzięki tym podwyżkom?.Już dawno ludzie się dziwili,że ktoś to kupuje.Teraz i ja zaczynam się zastanawiac czy nie jest to przypadkiem chore.Dobrze że jest allegro i wiele alternatywnych firm robiących figurki.Z resztą ostatnią figurkę jaką kupiłem to było dobrych pare lat temu,szkoda tylko ze od tego czasu nikogo nie udalo mi sie namowic nowego do grania,wlasnie dzieki wspanialej polityce GW.Keep on rollin .