GW-bashing :)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Jankiel pisze:
GW LECI NA KASE!!! a nic nie robi dla swoich klientów typu: zniżki cenowe, przyzwoite odlewy figsów i wreszcie niedopracowanie zasad, tylko przelicza te swoje pieniądze i jeszcze podnosi te swoje ceny, a nie wiem dlaczego bo przeciez jak ktoś już wspomniał to jakieś gówniane odlewy się pojawiły z nadlewkami.
Mi już zbytnio cena nie robi bo juz tyle ile potrzebuje figsów to w miare mam.
Gdyby GW leciało na kasę, to by zadbało o to, by klienci nie narzekali.
tak jak microsoft? ;)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Zgadzam sie
GW moze miec nas w dupie (i mowic ze nas nie ma) dopoty, dopoki jakas firma nie przejmie jej rynku.

Jest Reaper, Freeboter, Gamezone itp, jednak tak sie narazie nie dzieje. Na przejecie rynku trza miec b. dopracowane zasady, fajne figurki i co najwazniejsze: miec kase. Kazda z firm ma po jednym z tych najwazniejszych czynnikow. A GW ma 2 i przyzwyczajenie kupujacego. Wychodza tez figurki pasujace graczom, pomimo ze duzo z figurek GW jest slaba lub bardzo slaba, to jednak nastawiona na bohaterow ma swe perelki.

Prawem monopolisty, pierwszy czlowiek wchodzacy do sklepu pyta sie o produkty stajni GW, dopiero zaznajomiony z asortymentem GW szuka innych modeli (np. ja, bo nieodpowiadaja mu jakies figurki.

Awatar użytkownika
zator
Wałkarz

Post autor: zator »

a mnie zdnerwoalo ze po zakupie batalionu zostalo mi 40 ogrzych broni i 35 glow... tak jak by nie mogli odjac 20 broni i 20 glow i zamiast tego wstawic 3-4 tlowia i jush by bylo figurek wiecej... coz za komercja

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

@Zator
Juz nie narzekaj az tak bardzo- Bronie sie przydaja tarcze dodatkowe tez, Glowy co prawda jest ich zaduzo- znacznei zaduzo ale przynajmniej mozna powybierac. Tak aprawde to Ogry battalion to chyba jeden z najkorzystniejszych batalionow jakie GW wypusilo, no jeszczee dwarfy sa znosne. Ale badz co badz jest znaczne marnotrawienie miejsca i plastiku kosztem korpusow- taka polityka.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Z okazji 30-lecia White Dwafa- kolejna podwyżka.

http://uk.games-workshop.com/news/
Hip, hip hura
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

w góre lecą herosi VC którzy w większości mają średnie figurki
lecą imperialni herosi, i modele klasy ogrów, noi niektóre metalowe oddziały

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Wycisna z nas kazdy grosz :roll:
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Duderson pisze:Z okazji 30-lecia White Dwafa- kolejna podwyżka.

http://uk.games-workshop.com/news/
Hip, hip hura
Ich chyba powaliło, nie dość że ociągają się z wydawaniem armii, konkurencja depcze im po piętach to oni k... podwyższają ceny. To tak jakby być na dziurawej łódce i jeszcze sobie napierdzielać z młotka w jej dno.

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Heh droższe Ushabti...ktokolwiek tego w ogóle używa? Eh, ręce opadają jak się czyta takie coś.
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

No i niech w końcu konkurencja zacznie robić masowo modele zamienne do WFB, to jedynym produktem made in GW jaki kupię będą podręczniki armijne i rulebooki...

Awatar użytkownika
Krzechu
Wałkarz

Post autor: Krzechu »

Ech... znowu?
Ciekaw jestem, kiedy panowie z GW zauważą, że to nie wpływa dobrze na zyski... czy może wpływa, a ja się nie znam na gospodarce rynkowej?

Już 3 lata temu znajomi, słysząc odpowiedź na pytanie "A ile takie fajne figurki kosztują?" pukali się z politowaniem w czoło, przeliczając to na hektolitry taniego wina... Niedługo jak człowiek się przyzna, że gra w WFB usłyszy "Ach, ci nowobogaccy" :D

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Styczeń, luty, marzec. Ładne trzy miesiące bez podwyżek mieliśmy :roll:

Ogólnie porażka :?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ogólnie porażka :?
Eee tam. Na jeden kodeks rocznie można kasę wygospodarować.
A figurek w przyzwoitych cenachy jest mnóstwo, nie trzeba kupować najnowszego wzoru z metką GW.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

No cóż kupi się gamezone'owe trolle zamiast gorger'ów.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Kilka tygodni temu dyskutowaliśmy sobie tu:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=1972

Miały być podwyżki co 5 lat, na jesieni. A jak jest ?

Popatrzmy, wybrane na chybił trafił z battlowych:

Tree Kin podrożał o 12% w październiku, drożeje i teraz,~tyle, że o ~11%,
Damselka podrożała jw.,
Chaos Ogre podrożał w październiku o ~8%, teraz o 20%,
Greatswordzi w blisterze w październiku o ~19%, teraz minibox o 20%,
Blood Dragon Vampires w październiku o ~8%, teraz o 20%,
Kroxigor w październiku o ~12%, teraz o 11%.

Rozbrajająca jest podwyżka nowych magów imperialnych, którzy już podrożeli, zanim się ukazali! :lol: I to proponuję jako nowe motto GW, na nową lepszą erę rozwoju firmy! :twisted:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Tiger Brown pisze:Rozbrajająca jest podwyżka nowych magów imperialnych, którzy już podrożeli, zanim się ukazali! :lol: I to proponuję jako nowe motto GW, na nową lepszą erę rozwoju firmy! :twisted:
O tak, to jest mistrzostwo świata :lol:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Mnie jeszcze dobiła podwyżka minotaurów, zważywszy na to, że po krasnoludach mam zamiar robić właśnie bestie :P. Już zacząłem się rozglądać za zamiennikami...
Cóż, krasnoludy będę miał niemal w całości z innych firm (poza kilkoma bohaterami), więc tutaj mnie podwyżki nie bolą.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Tiger Brown pisze:Kilka tygodni temu dyskutowaliśmy sobie tu:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=1972

Miały być podwyżki co 5 lat, na jesieni. A jak jest ?

Popatrzmy, wybrane na chybił trafił z battlowych:

Tree Kin podrożał o 12% w październiku, drożeje i teraz,~tyle, że o ~11%,
Damselka podrożała jw.,
Chaos Ogre podrożał w październiku o ~8%, teraz o 20%,
Greatswordzi w blisterze w październiku o ~19%, teraz minibox o 20%,
Blood Dragon Vampires w październiku o ~8%, teraz o 20%,
Kroxigor w październiku o ~12%, teraz o 11%.

Rozbrajająca jest podwyżka nowych magów imperialnych, którzy już podrożeli, zanim się ukazali! :lol: I to proponuję jako nowe motto GW, na nową lepszą erę rozwoju firmy! :twisted:
A. maryjo! to figurki drożeją o połowę rocznie????
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Kij, najwyżej szybciej sobie dokupię te przeklęte minotaury. Zawsze jak nabywam jedną figsę za 60 złoty to mnie troszkę irytuje ta cena, ale podwyżki takowych są już ostrym przegięciem.

I jak ładnie nazwane - nie "podwyżka" tylko "zmiany cen". Znacząca różnica.

Jeśli ktokolwiek będzie mi próbował wmówić, że decyzje w GW ludzie podejmują w inny sposób niż rzucanie k6 ("jak wypadnie 8 razy pod rząd jedynka, to nie robimy podwyżki. Jak nie, to robimy."), to nie uwierzę.
Uerph.

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Buhaha.Ciekawe ilu nowych graczy przybędzie dzięki tym podwyżkom?.Już dawno ludzie się dziwili,że ktoś to kupuje.Teraz i ja zaczynam się zastanawiac czy nie jest to przypadkiem chore.Dobrze że jest allegro i wiele alternatywnych firm robiących figurki.Z resztą ostatnią figurkę jaką kupiłem to było dobrych pare lat temu,szkoda tylko ze od tego czasu nikogo nie udalo mi sie namowic nowego do grania,wlasnie dzieki wspanialej polityce GW.Keep on rollin :roll: .

ODPOWIEDZ