podstawka żywiczna mojego autorstwa
co o nim sądzicie?
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
maska w rzeczywistości wygląda dużo lepiej ale strasznie się z nią męczyłem - ona jest strasznie maciupka i ciężko było ją dobrze pomalować(zwłaszcza przy moich umiejętnościach malarskich), starałem się ją rozjaśnić tak, żeby jednocześnie nie była różowa/pomarańczowa, a czerwona musiała być bo malowałem w fabrycznej kolorystyce(ta figurka to przemalowany prepaint do nowej konfrontacji i wygląda on tak: http://www.mgla.pl/images/products/upimg/3968-6163.jpg)Bayard pisze:maska- wogóle mi nie leży, wydaje się być taka... płaska i nie pasująca do reszty...
z nasion brzozyBayard pisze:Jeszcze jedno pytanie- z czego zrobiłeś listki na podstawce?
szkodagildor_ pisze:Figs w porządku, na pochwałę zasługuję metaliki
Aj tam, dół płaszcza ma tendencję do babrania się w błocieMorrok pisze:ładne przejścia, ale w złą stronę na płaszczu
Zwróć uwagę, że dół płaszcza jest bardziej wypukly niż góra, czyli tam powinny znajdować się wieksze rozjaśnienia.
przecież napisałem i nawet dałem linka do fotki(tylko właśnie sobię zdałem sprawę, że to malowanie studyjne, a nie fabryczne...)gildor_ pisze:A co to w ogóle za figsa?
nie na dwa kolory tylko jest rozjaśniana w górnej połowie, a cieniowana w dolnej - chciałem się trochę z nią pobawićgildor_ pisze:Teraz widzę że pochwa z tyłu na miecz jest malowana tak jakby na dwa kolory i mi osobiście się to nie podoba. Ew. możesz jaśniejszą krechę pomiędzy kolorkami wtedy będzie wyglądało lepiej
zwróć uwagę, że:Morrok pisze:ładne przejścia, ale w złą stronę na płaszczu
Zwróć uwagę, że dół płaszcza jest bardziej wypukly niż góra, czyli tam powinny znajdować się wieksze rozjaśnienia.
i właśnie to mniej więcej starałem się osiągnąćLegion pisze:dół płaszcza ma tendencję do babrania się w błocie
To jest model z frakcji Gryfów do systemu Confrontation Age of the Ragnarok.gildor_ pisze:A co to w ogóle za figsa?
Teraz widzę że pochwa z tyłu na miecz jest malowana tak jakby na dwa kolory i mi osobiście się to nie podoba. Ew. możesz jaśniejszą krechę pomiędzy kolorkami wtedy będzie wyglądało lepiej