ostatnio znalazłem fotki figurka pomalowanego pół roku temu więc pomyślałem, że się pochwalę(jakby jeszcze było czym... )
podstawka żywiczna mojego autorstwa
co o nim sądzicie?
egzorcysta
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Szaty wyszły ładnie, zwłaszcza to przejście u dołu płaszcza. Zbroja, pomimo różowego odcienia, nawet mi się podoba, jednak to, do czego muszę się przyczepić, to maska- wogóle mi nie leży, wydaje się być taka... płaska i nie pasująca do reszty... Jeszcze jedno pytanie- z czego zrobiłeś listki na podstawce?
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
maska w rzeczywistości wygląda dużo lepiej ale strasznie się z nią męczyłem - ona jest strasznie maciupka i ciężko było ją dobrze pomalować(zwłaszcza przy moich umiejętnościach malarskich), starałem się ją rozjaśnić tak, żeby jednocześnie nie była różowa/pomarańczowa, a czerwona musiała być bo malowałem w fabrycznej kolorystyce(ta figurka to przemalowany prepaint do nowej konfrontacji i wygląda on tak: http://www.mgla.pl/images/products/upimg/3968-6163.jpg)Bayard pisze:maska- wogóle mi nie leży, wydaje się być taka... płaska i nie pasująca do reszty...
z nasion brzozyBayard pisze:Jeszcze jedno pytanie- z czego zrobiłeś listki na podstawce?
szkoda jeśli metaliki wyróżniają się na + to znaczy, że figurka pomalowana badziewnie... bo metaliki na tej figurce to podstawowy kolor(solid gold z P3 lub mithril silver), 2 warstwy washa i jeszcze raz podstawowy kolor(i przy złotym jeszcze highlight z dodatkiem mithril silvera) czyli de facto 4-5 warstw farby... naprawde szkoda, że najbardziej podoba się najkrócej malowany element figurki ;/gildor_ pisze:Figs w porządku, na pochwałę zasługuję metaliki
za to spotkałem się już z opinią o płaszczu, że wygląda jak pociągnięty washem GW podczas gdy nie ma tam ani grama washa - w całości malowany layeringiem i glazingiem
Ostatnio zmieniony 8 lis 2009, o 08:15 przez DawiZharr, łącznie zmieniany 1 raz.
Aj tam, dół płaszcza ma tendencję do babrania się w błocieMorrok pisze:ładne przejścia, ale w złą stronę na płaszczu
Zwróć uwagę, że dół płaszcza jest bardziej wypukly niż góra, czyli tam powinny znajdować się wieksze rozjaśnienia.
Solidnie pomalowana figurka, karty księgi są szalenie klimatycznie wycieniowane.
Vae victis!
przecież napisałem i nawet dałem linka do fotki(tylko właśnie sobię zdałem sprawę, że to malowanie studyjne, a nie fabryczne...)gildor_ pisze:A co to w ogóle za figsa?
nie na dwa kolory tylko jest rozjaśniana w górnej połowie, a cieniowana w dolnej - chciałem się trochę z nią pobawićgildor_ pisze:Teraz widzę że pochwa z tyłu na miecz jest malowana tak jakby na dwa kolory i mi osobiście się to nie podoba. Ew. możesz jaśniejszą krechę pomiędzy kolorkami wtedy będzie wyglądało lepiej
zwróć uwagę, że:Morrok pisze:ładne przejścia, ale w złą stronę na płaszczu
Zwróć uwagę, że dół płaszcza jest bardziej wypukly niż góra, czyli tam powinny znajdować się wieksze rozjaśnienia.
i właśnie to mniej więcej starałem się osiągnąćLegion pisze:dół płaszcza ma tendencję do babrania się w błocie
To jest model z frakcji Gryfów do systemu Confrontation Age of the Ragnarok.gildor_ pisze:A co to w ogóle za figsa?
Teraz widzę że pochwa z tyłu na miecz jest malowana tak jakby na dwa kolory i mi osobiście się to nie podoba. Ew. możesz jaśniejszą krechę pomiędzy kolorkami wtedy będzie wyglądało lepiej
Malowanie jest w porządku, choć model mi się nie podoba. Dużo lepszy jest metalowy model do poprzedniego systemu Confrontation.
http://www.mgla.pl/index.php?p=14&&id_k=118&&id_p=217
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''