egzorcysta

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

egzorcysta

Post autor: DawiZharr »

ostatnio znalazłem fotki figurka pomalowanego pół roku temu więc pomyślałem, że się pochwalę(jakby jeszcze było czym... :P)

Obrazek
Obrazek
podstawka żywiczna mojego autorstwa

co o nim sądzicie?

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Szaty wyszły ładnie, zwłaszcza to przejście u dołu płaszcza. Zbroja, pomimo różowego odcienia, nawet mi się podoba, jednak to, do czego muszę się przyczepić, to maska- wogóle mi nie leży, wydaje się być taka... płaska i nie pasująca do reszty... Jeszcze jedno pytanie- z czego zrobiłeś listki na podstawce?
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
gildor_
Mudżahedin

Post autor: gildor_ »

Figs w porządku, na pochwałę zasługuję metaliki :D

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Bayard pisze:maska- wogóle mi nie leży, wydaje się być taka... płaska i nie pasująca do reszty...
maska w rzeczywistości wygląda dużo lepiej ale strasznie się z nią męczyłem - ona jest strasznie maciupka i ciężko było ją dobrze pomalować(zwłaszcza przy moich umiejętnościach malarskich), starałem się ją rozjaśnić tak, żeby jednocześnie nie była różowa/pomarańczowa, a czerwona musiała być bo malowałem w fabrycznej kolorystyce(ta figurka to przemalowany prepaint do nowej konfrontacji i wygląda on tak: http://www.mgla.pl/images/products/upimg/3968-6163.jpg)
Bayard pisze:Jeszcze jedno pytanie- z czego zrobiłeś listki na podstawce?
z nasion brzozy
gildor_ pisze:Figs w porządku, na pochwałę zasługuję metaliki :D
szkoda :( jeśli metaliki wyróżniają się na + to znaczy, że figurka pomalowana badziewnie... bo metaliki na tej figurce to podstawowy kolor(solid gold z P3 lub mithril silver), 2 warstwy washa i jeszcze raz podstawowy kolor(i przy złotym jeszcze highlight z dodatkiem mithril silvera) czyli de facto 4-5 warstw farby... naprawde szkoda, że najbardziej podoba się najkrócej malowany element figurki ;/

za to spotkałem się już z opinią o płaszczu, że wygląda jak pociągnięty washem GW podczas gdy nie ma tam ani grama washa - w całości malowany layeringiem i glazingiem
Ostatnio zmieniony 8 lis 2009, o 08:15 przez DawiZharr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gildor_
Mudżahedin

Post autor: gildor_ »

A co to w ogóle za figsa?
Teraz widzę że pochwa z tyłu na miecz jest malowana tak jakby na dwa kolory i mi osobiście się to nie podoba. Ew. możesz jaśniejszą krechę pomiędzy kolorkami wtedy będzie wyglądało lepiej :)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

ładne przejścia, ale w złą stronę na płaszczu ;)

Zwróć uwagę, że dół płaszcza jest bardziej wypukly niż góra, czyli tam powinny znajdować się wieksze rozjaśnienia.

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Morrok pisze:ładne przejścia, ale w złą stronę na płaszczu ;)

Zwróć uwagę, że dół płaszcza jest bardziej wypukly niż góra, czyli tam powinny znajdować się wieksze rozjaśnienia.
Aj tam, dół płaszcza ma tendencję do babrania się w błocie ;)

Solidnie pomalowana figurka, karty księgi są szalenie klimatycznie wycieniowane.
Vae victis!

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

gildor_ pisze:A co to w ogóle za figsa?
przecież napisałem i nawet dałem linka do fotki(tylko właśnie sobię zdałem sprawę, że to malowanie studyjne, a nie fabryczne...)
gildor_ pisze:Teraz widzę że pochwa z tyłu na miecz jest malowana tak jakby na dwa kolory i mi osobiście się to nie podoba. Ew. możesz jaśniejszą krechę pomiędzy kolorkami wtedy będzie wyglądało lepiej :)
nie na dwa kolory tylko jest rozjaśniana w górnej połowie, a cieniowana w dolnej - chciałem się trochę z nią pobawić
Morrok pisze:ładne przejścia, ale w złą stronę na płaszczu ;)

zwróć uwagę, że:
Legion pisze:dół płaszcza ma tendencję do babrania się w błocie ;)
i właśnie to mniej więcej starałem się osiągnąć

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

gildor_ pisze:A co to w ogóle za figsa?
Teraz widzę że pochwa z tyłu na miecz jest malowana tak jakby na dwa kolory i mi osobiście się to nie podoba. Ew. możesz jaśniejszą krechę pomiędzy kolorkami wtedy będzie wyglądało lepiej :)
To jest model z frakcji Gryfów do systemu Confrontation Age of the Ragnarok.

Malowanie jest w porządku, choć model mi się nie podoba. Dużo lepszy jest metalowy model do poprzedniego systemu Confrontation.

http://www.mgla.pl/index.php?p=14&&id_k=118&&id_p=217
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

ODPOWIEDZ