STRATEGICON 14.11.2009r. Wrocław, turniej klasy Master

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
DolmiR
Falubaz

Re: STRATEGICON 14.11.2009r. Wrocław, turniej klasy Master

Post autor: DolmiR »

Chłopaki ogarnijcie się, robicie tu śmietnik.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

dobry śmietnik nie jest zły

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

ten nie jest dobry :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Morrok pisze:@BigPasiak:
Po oddziale z każdej armii. Jeżeli jedna armia już skończyła się wystawiać (łącznie z herosami), to druga armia dalej po jednej jednostce wystawia. (tak naprawdę możecie się domówić z przeciwnikiem przed bitwą, macie wolną rękę, jeżeli jednak się nie dogadacie to obowiązuje ta wersja, którą podałem)
Ja zawsze też grałem tak jak Morrok napiał, ale moim zdaniem LS powinna to uściślić. Jak grałem na ostatnim lokalu w niedziele na zasady Wrocka to każdy grał inaczej, a tak być nie powinno.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Pytanie odnośnie armii singlowej.

Wystawiam po 2 jednostki i dochodzi do sytuacji że zostaje mi 1 jedna jednostka i bohaterowie.
I tu jest pytanie.
Czy wystawiam pierw jednostke, a później (po przeciwnikach) herosów, czy wystawiam oba w tym samym momencie.

Prosze o wmiare szybką odpowiedz, gdyż od tego zależy moja rozpa.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Nie ma co uściślac, jest tylko jedna uczciwa wersja, po 2 regony nawet jak jednej armi z sojuszu skończą się oddziały.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Dokładnie, u nas też się tak gra.
Chyba od zawsze też wpisywaliśmy ten sposób wystawiania w regulamin, żeby nie było wątpliwości. W innym przypadku np. opłaca się mieć w sojuszu armię z masą wystawień.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

generalnie masa wystawień w jednej armii nic nie daje poza wystawieniem smietnika, później coś lepszego.
Tak samo jak na singlu - masz mase to nie masz wcale tak dużo wartościowych regonów.

Ale jeśli chodzi o skrucenie czasu na rozstawienie to jestem jak najbardziej za tym by cały czas wystawiać po 2 oddziały.

P.S.
Morroku prosze o odpowiedź.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

między jednym postem a Twoim drugim minęło 16 minut, nie miałem szansy się teleprtować przed komputer w tym czasie ;)

Zostaje Ci unit i herosi to wystawiasz w jednej "fazie"

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Morrok: wrzucisz liste zgloszonych?
(chcialbym sie dowiedziec, czy moje zgloszenie doszlo :))

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Robson pisze:Nie ma co uściślac, jest tylko jedna uczciwa wersja, po 2 regony nawet jak jednej armi z sojuszu skończą się oddziały.
Dokładnie, u nas też się tak gra.
a ja na przyklad nigdy wczesniej nie slyszalem o tym systemie :shock:

imo najlepsza wersja to po 1 unicie na sojusz.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Szybciej idzie po 2 unity na sojusz, naprawdę (w armii singlowej po 2 unity). I potem jest kwestia tylko, co w sytuacji kiedy jednemu z graczy w sojuszu skończą się jednostki - myśmy przyjęli, że uczciwie jest aby drugi gracz od tego momentu wystawiał po dwie swoje.
No i taki drobne spostrzeżenie, ale nie na zasadzie wymuszania zmian :), ale na wszystkich parówkach na jakich byłem (i jakie zrobiłem) przedmioty dające do puli (banner of sorcery, stary mark of Tzeentch itp.) dawały do puli wspólnej tzn. sojusznik mógł z nich korzystać. Czy tak lepiej? Nie wiem. :)

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Tak będzie przechlapane.

Wyobrażasz sobie VC z i wampiry z 8 PD do wskrzeszania Ghuli dla jednego wampira??
Albo Demony z jednym Heraldem znającym całego Lora i mającym dla siebie 7 kostek??

Jestem graczem vampirów i może chciałbym wersje z HE, ale trzeba patrzeć przez pryzmat wyrównania szans - dlatego jade sam :D

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

frost71 pisze:eh..szkoda ze date zmieniliscie
No, chetnie bym Cie poznal w realu cwaniaczku.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Smiechu pisze: Wyobrażasz sobie VC z i wampiry z 8 PD do wskrzeszania Ghuli dla jednego wampira??
Albo Demony z jednym Heraldem znającym całego Lora i mającym dla siebie 7 kostek??
a od kiedy to rozne armie...? :shock:

zreszta tak wyobrazam sobie bo nie raz juz sie przeciw czemus takiemu gralo...
co nie zmienia faktu ze tak jak jest jest lepiej.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Gobos
Wystawianie po 1 unicie na sojusz jest bardzo nie sprawiedliwe, jezeli ktoś wystawi połowę skavenów i nic z armi sopjuszniczej :) a przecwnicy wystawią już wszystko ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

sprawdziłem już 26 rozpisek, a jeszcze polowa tego zalega mi, jutro wrzuce od razu po 24.00 pełną listę. W czwartek mam kolokwium i nie mam za bardzo czasu ale się zepnę i zrobię wszystko związane z organizacją na czas.

@Golan- Twoja rozpa jest

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

bigpasiak pisze:
Smiechu pisze: Wyobrażasz sobie VC z i wampiry z 8 PD do wskrzeszania Ghuli dla jednego wampira??
a od kiedy to rozne armie...? :shock:

Chodziło mi o sojusze VC z HE i DL z HE.
Jeżeli weszła by opcja że BoS daje do wspólnej to była by tragedia na stole w pierwszych turach dla przeciwników.

Jutro wysyłam rozpe, bo nie wiem czy skołuje 5 dodatkowcyh baciorów.

Pozdro

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

ma ktoś wolne miejsce z aucie z wawy ?
Obrazek

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Również chętnie bym się zabrał