STRATEGICON 14.11.2009r. Wrocław, turniej klasy Master
Re: STRATEGICON 14.11.2009r. Wrocław, turniej klasy Master
Chłopaki ogarnijcie się, robicie tu śmietnik.
Ja zawsze też grałem tak jak Morrok napiał, ale moim zdaniem LS powinna to uściślić. Jak grałem na ostatnim lokalu w niedziele na zasady Wrocka to każdy grał inaczej, a tak być nie powinno.Morrok pisze:@BigPasiak:
Po oddziale z każdej armii. Jeżeli jedna armia już skończyła się wystawiać (łącznie z herosami), to druga armia dalej po jednej jednostce wystawia. (tak naprawdę możecie się domówić z przeciwnikiem przed bitwą, macie wolną rękę, jeżeli jednak się nie dogadacie to obowiązuje ta wersja, którą podałem)
Pytanie odnośnie armii singlowej.
Wystawiam po 2 jednostki i dochodzi do sytuacji że zostaje mi 1 jedna jednostka i bohaterowie.
I tu jest pytanie.
Czy wystawiam pierw jednostke, a później (po przeciwnikach) herosów, czy wystawiam oba w tym samym momencie.
Prosze o wmiare szybką odpowiedz, gdyż od tego zależy moja rozpa.
Wystawiam po 2 jednostki i dochodzi do sytuacji że zostaje mi 1 jedna jednostka i bohaterowie.
I tu jest pytanie.
Czy wystawiam pierw jednostke, a później (po przeciwnikach) herosów, czy wystawiam oba w tym samym momencie.
Prosze o wmiare szybką odpowiedz, gdyż od tego zależy moja rozpa.
Nie ma co uściślac, jest tylko jedna uczciwa wersja, po 2 regony nawet jak jednej armi z sojuszu skończą się oddziały.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
generalnie masa wystawień w jednej armii nic nie daje poza wystawieniem smietnika, później coś lepszego.
Tak samo jak na singlu - masz mase to nie masz wcale tak dużo wartościowych regonów.
Ale jeśli chodzi o skrucenie czasu na rozstawienie to jestem jak najbardziej za tym by cały czas wystawiać po 2 oddziały.
P.S.
Morroku prosze o odpowiedź.
Tak samo jak na singlu - masz mase to nie masz wcale tak dużo wartościowych regonów.
Ale jeśli chodzi o skrucenie czasu na rozstawienie to jestem jak najbardziej za tym by cały czas wystawiać po 2 oddziały.
P.S.
Morroku prosze o odpowiedź.
Robson pisze:Nie ma co uściślac, jest tylko jedna uczciwa wersja, po 2 regony nawet jak jednej armi z sojuszu skończą się oddziały.
a ja na przyklad nigdy wczesniej nie slyszalem o tym systemieDokładnie, u nas też się tak gra.

imo najlepsza wersja to po 1 unicie na sojusz.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Szybciej idzie po 2 unity na sojusz, naprawdę (w armii singlowej po 2 unity). I potem jest kwestia tylko, co w sytuacji kiedy jednemu z graczy w sojuszu skończą się jednostki - myśmy przyjęli, że uczciwie jest aby drugi gracz od tego momentu wystawiał po dwie swoje.
No i taki drobne spostrzeżenie, ale nie na zasadzie wymuszania zmian
, ale na wszystkich parówkach na jakich byłem (i jakie zrobiłem) przedmioty dające do puli (banner of sorcery, stary mark of Tzeentch itp.) dawały do puli wspólnej tzn. sojusznik mógł z nich korzystać. Czy tak lepiej? Nie wiem. 
No i taki drobne spostrzeżenie, ale nie na zasadzie wymuszania zmian

Tak będzie przechlapane.
Wyobrażasz sobie VC z i wampiry z 8 PD do wskrzeszania Ghuli dla jednego wampira??
Albo Demony z jednym Heraldem znającym całego Lora i mającym dla siebie 7 kostek??
Jestem graczem vampirów i może chciałbym wersje z HE, ale trzeba patrzeć przez pryzmat wyrównania szans - dlatego jade sam
Wyobrażasz sobie VC z i wampiry z 8 PD do wskrzeszania Ghuli dla jednego wampira??
Albo Demony z jednym Heraldem znającym całego Lora i mającym dla siebie 7 kostek??
Jestem graczem vampirów i może chciałbym wersje z HE, ale trzeba patrzeć przez pryzmat wyrównania szans - dlatego jade sam

- swieta_barbara
- habydysz
No, chetnie bym Cie poznal w realu cwaniaczku.frost71 pisze:eh..szkoda ze date zmieniliscie
a od kiedy to rozne armie...?Smiechu pisze: Wyobrażasz sobie VC z i wampiry z 8 PD do wskrzeszania Ghuli dla jednego wampira??

zreszta tak wyobrazam sobie bo nie raz juz sie przeciw czemus takiemu gralo...
co nie zmienia faktu ze tak jak jest jest lepiej.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Gobos
Wystawianie po 1 unicie na sojusz jest bardzo nie sprawiedliwe, jezeli ktoś wystawi połowę skavenów i nic z armi sopjuszniczej
a przecwnicy wystawią już wszystko 
Wystawianie po 1 unicie na sojusz jest bardzo nie sprawiedliwe, jezeli ktoś wystawi połowę skavenów i nic z armi sopjuszniczej

RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
sprawdziłem już 26 rozpisek, a jeszcze polowa tego zalega mi, jutro wrzuce od razu po 24.00 pełną listę. W czwartek mam kolokwium i nie mam za bardzo czasu ale się zepnę i zrobię wszystko związane z organizacją na czas.
@Golan- Twoja rozpa jest
@Golan- Twoja rozpa jest
bigpasiak pisze:a od kiedy to rozne armie...?Smiechu pisze: Wyobrażasz sobie VC z i wampiry z 8 PD do wskrzeszania Ghuli dla jednego wampira??
Albo Demony z jednym Heraldem znającym całego Lora i mającym dla siebie 7 kostek??![]()
Chodziło mi o sojusze VC z HE i DL z HE.
Jeżeli weszła by opcja że BoS daje do wspólnej to była by tragedia na stole w pierwszych turach dla przeciwników.
Jutro wysyłam rozpe, bo nie wiem czy skołuje 5 dodatkowcyh baciorów.
Pozdro