1111p DoW

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

1111p DoW

Post autor: Husiat »

Paymaster 61p
Heavy Armour, Shield

Captain 80p
Heavy Armour, Shield, Great Weapon
Bright Helm of Myridia

20 Pikemen 210p
Musician

5 Light Cavalery 55p

3x10 Crossbowmen 240p

2x3 Ironguts 288p

3 Ledbelchers 175p

Total: 1109p

I co o tym myślicie? :roll: Captain sam biega - to mój mały eksperyment.
Bum...!

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Oj coś ci się chyba ogry podobają.
No ale tak bez ochrony magicznej?
HE itp. cię wyrzezią magicznie
No i bym biegł na chelenga przeciwko twojemu geniowi naprzykład dowódcą dragon princów
No ale pamiętajmy najważniejsze są umiejętności graczy

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Oj coś ci się chyba ogry podobają.
Ogry są dobre... Ale tylko niektóre. Ironguci w trójkach to potężna siła uderzeniowa. A lebelcherów dopiero będę testować. :wink:
No ale tak bez ochrony magicznej?
Zaczynam dochodzić do wniosku, że 2 scrolle i dodatkowe DD za 100p to troche za dużo. Wystarczą mi dwie kostki do jednego dispelowania na ture np. jakiegoś bounda. A HE na te punkty będą mogł prawdopodobnie dwóch magów wystawić. A i też to coś kosztuje. Wszystko jest zrównoważone i bez obrony magicznej nadrabiam czymś innym.
No i bym biegł na chelenga przeciwko twojemu geniowi naprzykład dowódcą dragon princów
Że podczas walki z DP? Bardzo chętnie. Ja wyjmę hand weapona i mam AS na 2+. Nabije mu ze dwie rany może nawet i ustoje, w następnej turze to samo. :wink: Zresztą przetestuję to ocenię :wink:
Bum...!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

nie nabijesz mu dwóch ran jak będizesz miał sava na 2+ :roll: a jak będize miał hełmik co nawet jest dosć często to nic mu nie nabijesz :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Post autor: Crom »

dwie rany 3 atakami z S4? hoho, niezły żart :P sam taki kapitan nie ma zadnych szans

rozpa spoko, tylko kapitan w klocku i tyle ;) brakuje mi w Twoich rozpiskach ciezkiej jazdy

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Husiat pisze:
Że podczas walki z DP? Bardzo chętnie. Ja wyjmę hand weapona i mam AS na 2+. Nabije mu ze dwie rany może nawet i ustoje, w następnej turze to samo. :wink: Zresztą przetestuję to ocenię :wink:
Oj tak ale wiesz mi chodzi o cheleng w czasie mojej szarży kiedy siłe mam 5 i 2 ataki. Wiesz a dowódca DP ma 1 ranę. No ale jednom ranę może bym nabił.

Kiedyś, jak wykończe HE to z chęcią z tobą na podobne pkt zagram

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Wbrew pozorom - siła 4 wystarczy. Trafiam na 3+, ranie na 3+. Jedną ranę powinienem wbić, a dwie napisałem "może nawet". Jednak co do niego mam inne plany niż branie na klatę szarży DP :wink: Bardziej myślę o wpadaniu nim w coś :twisted:
Paku: z chęcią zagram :wink:
Bum...!

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Coś mi sie to nie widzi. Kapitan to nie biegacz ma malo ruchu, sile beznadziejna i wszystko go wymanewruje, pikinierzy nie maja sztandaru jak brac taki kloc to juz full wypas, a na paymastera wrzucilbym e.shielda :wink:.
pzdr

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Dawid: mylisz sie.
Trzeba zagrać DoW ze 3 bitwy żeby się przekonać, że pikinierzy golutcy z samym muzykiem są sto razy lepsi. Jak coś ich ma zjeść to zjada, a jak nie zje, to się odbije. Jeden punkt do CR za sztandar nic nie znaczy, skoro oni walą pierwsi. A to jest 100p dla przeciwnika jak ten sztandar zdobędzie :?
Paymaster siedzi w lesie. Nic mu nie brakuje do szczęścia.
Kapitan może być nawet wymanewrowany... I co? Kosztuje tylko 80p :wink:
Bum...!

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Troche racji masz, ale myśle, ze mag byłby już lepszym wyborem niz ten plewny kapitan mimo, iż jest droższy, pikinierzy i tak kosztują w pyte. Wczesniej nie napisalem tego, ze ledbleachersi to najgorsza rzecz w tej rozpie, jest chyba duzo ciekawszych jednostek takich jak ciężka kawa albo drugi klocek pikinierow do wspomagania, Jak chcesz ich miec to wywal jednego i daj maga zamiast kapitana :wink: .

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

?
Ledbelcherzy to eksperyment. Mogą okazać się dobrzy. A napewno są losowi. W każdym razie warto spróbować
Bum...!

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

podoba mi się rozpa, całkiem fajna.
Tylko parę ale:
- kapitan rzeczywiście ryzykowny, już bym go bardziej wsadzil na pegaza, zyskuje na manewrowowści, a to w jego przypadku kluczowe
- ja, jako jedyny słuszny wybór pik, boirę riccosów, ale to taki moje małe zboczenie
- leadbelcharzy do wyrzucenia. Naprawdę, są straaaasznie plewni, grałem nimi w DoW i w Ograch i zupelnie się nie sprawdzają. Ale potestuj ich, sam się o tym przekonasz i przynajmniej nie będzie Cię kusić, żeby ich więcej brać
- ironów też inaczej bym złożył - raczej czwórka z warbannerem - dają radę

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Asarnil, cenię bardzo twoje uwagi, bo są trafne:
- wiem że pegaz lepszy... Ale być może tylko z pozoru. Warto wypróbować go na piechotę.
- ja zazwyczaj jak dostaje w pikemenów, to bardzo, bardzo mocno. Riccosi i tak zginą... A są drodzy.
- lebelcherzy <--- testuję
- ironguci w trójkach już mi się sprawdzali i 4 z warbannerem to dla mnie punkty w błoty. Ani to manewrowe, ani mocne jak dla mnie. :roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

do czego wykorzystujesz te ogry ? do kontrowania ?

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Hm... Właściwie... Tak. Powiem szczerze, że są bardzo mocne i bardzo losowe. Nie mają na starcie CR, więc albo zjedzą albo nie. I jeszcze sie na nich ani razu nie zawiodłem, w dodatku mają najwyższy LD z armi :lol:
Bum...!

ODPOWIEDZ