STRATEGICON 14.11.2009r. Wrocław, turniej klasy Master

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Re: STRATEGICON 14.11.2009r. Wrocław, turniej klasy Master

Post autor: Morrok »

zostało parę fantów po turnieju. Proszę się zgłaszać. Nie napiszę o nich konkretnie, żeby nikt się nie podszywał ;)

Prosze o jakieś namiary do Mateusza Wanty i Jacka Grothy (najlepiej telefony)

Awatar użytkownika
Michał
Falubaz

Post autor: Michał »

Morrok pisze: Prosze o jakieś namiary do Mateusza Wanty i Jacka Grothy (najlepiej telefony)
Pm poszło
AND THEY SHALL KNOW NO FEAR

KOLEJNY PUNKT DLA NAS !!! BWT KOCHANA !!!!
Cosmo pisze: 19 sie 2014, o 20:33 BTW gdzie spia Ci co nie chodza spac przed polnoca? Jakies zwierzeta z Nemezisu, BWT, Front..?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

morronie, nie spinaj sie ktos zapytał udzieliłem odpowiedzi, żebyś móg te swoje kolokwia pisać na swojej "UCZELNI"
Plusiki ode mnie:
1. Każdy opponent na niesamowitym luzie podchodził do tematu grania, praktycznie żadnych spinek
2. Fantastyczna atmosefera poza turniejem, zwłaszcza poker night ciągnący się do 6 rano i Śmiechu, który zawsze trafia:)
3. szkoła po remoncie ciekawa i ładna, jednak chyba sala na tym turze był odrobinke zbyt mała

Minusiki:
1. sposób przeprowadzenia testu wiedzy (right, gobos/grazb?)
2. to, że jedyną spinającą się osobą był pan sędzia (zrzuce to na karb tego, że to jego dziewictwo w dużych imprezach było, więc chciał sobie porządzić- ze-nu-aa)
3. mało wypitych flaszek, mało!

generalnie pozdro, dla każdego kto się musiał z moimi pacynkami męczyć.
pozdro i do zobaczenia!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

co było nie tak z testem wiedzy? spinający sędzia?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Niektórzy widzą tylko złe strony innych ludzi przy swoim blasku zajebistości i wszechwiedzy we wszystkim.

Była nieścisłosć w teście:

Błąd w jednym pytaniu spowodował odrzucenie całego pytania ze skali punktowej, co zrobiłem już na samym turnieju. Wyniki dalej były obiektywne, więc wszystko jest w porządku.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Lukaszxx pisze:co było nie tak z testem wiedzy? spinający sędzia?

może miałes inne odczucia right? ale stwierdzenie, ze albo jak "przyjechałes na turniej to graj albo wyp..." czy pare innych wydają mi się być nie na miejscu. dla mnie EOT mam prawo do własnej oceny, jakbys chciał wiedziec wiecej to juz tylko pm.
pozdro

to pytanie złe w tym tescie udowadnia tylko, ze czytać trzeba umiec:)
a nie tak było tylko to ze robiono go przez dwa dni wiec ci ostatni mieli troszke łatwiej
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

w jakim pytaniu był błąd? mógłbyś np. podać test z odpowiedziami w wolnej chwili?
może miałes inne odczucia right?
pytam z czystej ciekawości a nie po to żeby robić napinkę
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

1. Jak na imię miała matka Sigmara?
Griselda

5. Jak nazywa sie Bóg Chaos Dwarf’ów?
Hashut

7. Na jaki czar może zamienić Smoczy Mag jeden ze swoich wylosowanych czarów?
Flaming Sword of Rhuin

9. 30 Stormvermin’ów z warbannerem i BSB w środku, który posiada Banner Of The Swarm
zostaje zaszarżowanych przez 5 psów Khorne’a z Heraldem Khorne’a, który też jest BSB. Ginie 8 szczurów. Wynik walki to:
Szczury przegrywają o 1

2. Podaj nazwisko Cesarza Imperium, Karla Franza?
Holswig-Shliechstein

4. Kto jest siostrą Malekitha?
Yvraine

6. Dziesięciu Chaos Dwarfs Blunderbuss strzela do domku:
W domek leci d6 strzałów

8. Ile czarów zna Vampire z mocą Forbidden Lore?
7

10. Squig Hoppers wychodzą zza krawędzi po pościgu:
Nie ruszają się w ogóle

3. Który klan jest najpotężniejszy?

to pytanie zostało odrzucone.

Źle przeczytałem i test był skonstruowany na odpowiedź: "Mors". Gobos mi wykazal, że się mylę. Poprawną odpowiedzią był: "Skryre"

Żeby wyniki nie były wypaczone, zaliczyłem wszystkim to pytanie.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Morrok pisze:1. Jak na imię miała matka Sigmara?
Griselda

5. Jak nazywa sie Bóg Chaos Dwarf’ów?
Hashut

7. Na jaki czar może zamienić Smoczy Mag jeden ze swoich wylosowanych czarów?
Flaming Sword of Rhuin

9. 30 Stormvermin’ów z warbannerem i BSB w środku, który posiada Banner Of The Swarm
zostaje zaszarżowanych przez 5 psów Khorne’a z Heraldem Khorne’a, który też jest BSB. Ginie 8 szczurów. Wynik walki to:
Szczury przegrywają o 1

2. Podaj nazwisko Cesarza Imperium, Karla Franza?
Holswig-Shliechstein

4. Kto jest siostrą Malekitha?
Yvraine

6. Dziesięciu Chaos Dwarfs Blunderbuss strzela do domku:
W domek leci d6 strzałów

8. Ile czarów zna Vampire z mocą Forbidden Lore?
7

10. Squig Hoppers wychodzą zza krawędzi po pościgu:
Nie ruszają się w ogóle

3. Który klan jest najpotężniejszy?

to pytanie zostało odrzucone.

Źle przeczytałem i test był skonstruowany na odpowiedź: "Mors". Gobos mi wykazal, że się mylę. Poprawną odpowiedzią był: "Skryre"

Żeby wyniki nie były wypaczone, zaliczyłem wszystkim to pytanie.
Mam zastrzeżenie do tego- pal licho kto zyskał na tym etc. ale dlaczego zaznaczyłeś to jako poprawną odpowiedź dla wszystkich? Niektórzy rozmyślnie odpowiadali Skryre... I nie wiem co konstrukcja testu miała do rzeczy:-P

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

ja tam zaznaczyłem skryre właśnie :wink:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

@ Pająk- wina organizatora. Żeby ludzie potem nie mówili, że test był skonstruowany na Mors, inni że dobrze ze powinienem zaliczyć Skryre.

Najlepszym środkiem na t było po prostu wszystkim zaliczyć i zapomnieć o całym pytaniu. Inne sposoby rodziłyby kolejne komplikacje, bo każdy chciałby mieć rację.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

to trza by zaliczyć dwie odpowiedzi tym co zaznaczyli skryre i tym co zaznaczyli mors :P

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

albo poświęcić troszkę czasu więcej i zamiast siadać do pokera przepisać punkty w sędziówce uznając jedyną dobrą odpowiedz:) cięzki jest życie orga:)

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Dobra to drobiazg :) szkoda tylko ze prawie same pytania z flafu.

Po wynikach widzę, że Ogry jednak czwarte ;) a myślałem, że wyszarpały podium.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Robson, a test z wiedzy nie powinien być głównie z fluffu ?
Na którymś strategiconie test składał się głównie z pytań matematyczno-teoretycznych...dla mnie- przykrość i smutek.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Grazbird pisze:Robson, a test z wiedzy nie powinien być głównie z fluffu ?
Na którymś strategiconie test składał się głównie z pytań matematyczno-teoretycznych...dla mnie- przykrość i smutek.
ja tam nie mam nic przeciwko pytaniom z fluffu, ale tutaj pala zostala przegieta - pytanie o matke sigmara czy nazwisko imperatora nie sa fajne - ja strzelalem i akurat raczej trafialem :twisted: co nie zmienia faktu ze test nie byl najlepszy.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

cóż...dobrze że przynajmniej wiesz kto to był Sigmar :D
znam takich battlowców co nawet tego nie wiedzieli...

myślę, że pytanie, o to jak, nazywał się pradziadek Ungrima Ironfista , którego przekutą siekierę nosi Ungrim byłoby bardziej gięte...

wydaje mi się, że takie pytania dopiero pokazują, kto tak naprawdę jest zainteresowany swoją armią.... a nie tylko przerzuca się na jakąś opcję w zależności od jej mocy...

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

dla mnie test był ok jeżeli chodzi o treść(może troszke za szczegółowy ten fluff był ), lecz najgorsze było to, że ten test cignął się i ciągnął z tego co tam widziałem to trwał 2 dni i to nie było sprawiedliwe bo np. dostaliśmy test jako jedni z pierwszych walneliśmy 7 pkt, a ktoś kto pisał drugiego dnia znał już większość odpowiedzi i dostawał średnio po 9/10 i to tyle, a co do reszty to naprawde dobrze zorganizowany master
wydaje mi się, że takie pytania dopiero pokazują, kto tak naprawdę jest zainteresowany swoją armią.... a nie tylko przerzuca się na jakąś opcję w zależności od jej mocy...
a na moje to pokazuje kto nie ma co robić w domu i się uczy na pamięć jakiś gówien z wyimaginowanego świata na pamięć, pytania na teście powinny być 9/10 pytań z zasad i jedno z fluffu

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Rewelacyjny turniej, dawno sie tak dobrze nie bawilem, mimo nieszczegolnego wyniku z bitew.
Dzieki dla wszystkich za spoko zabawe przy zolnierzykach i alkoholu.
Gratulacje dla Robsona i Darka.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

"a na moje to pokazuje kto nie ma co robić w domu i się uczy na pamięć jakiś gówien z wyimaginowanego świata na pamięć, pytania na teście powinny być 9/10 pytań z zasad i jedno z fluffu"

tiaaa...to lepiej siedzieć w domu i zakuwać nie mniej wyimaginowane zasady wymyślone przez paru Angoli przy butelce whisky ?

ps. jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził :D

ODPOWIEDZ