Dragon Age - dziś premiera ktoś kupił?

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Re: Dragon Age - dziś premiera ktoś kupił?

Post autor: ANtY »

A gdzie "Ale zajebiste screeny, epickie, a ten ostatni to już w ogóle"

A ogra pocisnąłem normalnie, zdispellowalem jego ulti, a pozniej wbiłem mu się od boku konnicą. Wykończyłem go dużą runką.

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

Raczej słabo to zaplanowałeś . Gdy ogr kogoś łapie Alister musi go ogłuszyć tarcza
W życiu bym na to nie wpadł :) Domyślam się, że nie wynika to z opisu tej umiejętności ? Próbowałem tylko wycia psa, ale nic to nie dawało. Zresztą przeszedłem tą walkę za 4 razem chyba, więc nie było źle...
Z zapowiedzi wynikało iż gry starcza na 160h( głównego wątku) a ja ją przeszedłem po 50ciu z osiągnięciem 75% ukończonych pobocznych zadań ... to trochę słabo .
Ja słyszałem o 80h grania
A gdzie "Ale zajebiste screeny, epickie, a ten ostatni to już w ogóle"
No raczej, że dobre screeny.
Bawi mnie trochę ilość posoki na ciałach postaci w tej grze. Zwłaszcza gdy moja postać + pies byli nią ochlapani od stóp do głów po walce z 5 szczurami na początku gry :)
A ogra pocisnąłem normalnie, zdispellowalem jego ulti, a pozniej wbiłem mu się od boku konnicą. Wykończyłem go dużą runką.
What :) ?

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Ogry mają to do siebie, że mogą podnieść i zadusić postać, która ma poniżej 50%HP. Generalnie warto w taktyce ustawić każdemu, żeby brał potionka przy hp<50% Ewentualnie w przypadku Morri lepiej ustawić jej wyssanie życia. Taktyka z bieganiem jest spoko, ale sprawdza się tylko na wolniejsze stwory. Z takim smokiem to już trzeba mądrze skille stosować, zwłaszcza wszelkie zamrożenia/ogłuszenia.
Co do zmian ludzi w party - ja póki co gram zestawem Morri (mag ofensywny), Leilana (skrzynki, osłabianie wrogów z dystansu), Alistar (tank, chociaż mógłby byc mocniejszy, zwiększę mu życie jak dobiję siłę do 36) i ja (wojownik z 2 brońmi i nastawieniem na szybkość). Nie używam innych postaci, zostawiam je sobie na ewentualne przejście gry inna klasą :)
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

uwaga spoiler !!!!

w misji Paragon of Her Kind (u skrzatów), po walce z królową pająków i przeczytaniu pamiętnika wyjścia do Dead Trench należy szukać na północy w tej samej lokacji - piszę to bo wczoraj szukałem tego %$#@!^&$ korytarzyka ze 2 godziny... a najlepsze jest że journal pisze że należy się cofnąć do innej lokacji #-o to tak by oszczędzić Wam nerwów... :wink: a gra jest rewelacyjna - 3 magów w teamie niszczy system =D> nawet na najwyższym poziomie - forcefield, zamrażanie i Mana Clasch to ZUO

żółwik,
Ż.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

NA każdego bosa trzeba znaleźć taktykę stosowną do prowadzonej drużyny.
JA grę przeszedłem elfim magiem, nastawianym na walkę czarami żywiołów i specjaliście w leczeniu (darmowe zdejmowanie drużynie ran jest przydatne).
Sposób prosty, ale sprawdzony, zamieniamy kolesia w kamień lub zamrażamy i ciskamy w niego kamienną pięścią - postać roztrzaskuje się (jeżeli ktoś z drużyny trafi krytykiem, rezultat jest taki sam). Oczywiście nie zawsze się udaje i nie działa na bossów.
Krew można na szczęście wyłączyć, uważam że jest jej czasami za dużo i psuje to wizerunek postaci.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

czarowych kombosów jest dokładnie 18 - np. grease + fireball - ktoś znalazł inne ?

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Jezu PG w Dragon Ageu?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

ANtY pisze:Jezu PG w Dragon Ageu?
Polacy potrafią ;)

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

ja przechodzę już drugi raz i gra jest super. magiem było mi jakoś ciężej niż napierdalaczem z dwoma brońmi :) co do kombinacji to jest jeszcze czar co zwiększa podatność na czary żywiołów i on zwiększa dwukrotnie wyssanie życia
Obrazek

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Rasti pisze:
ANtY pisze:Jezu PG w Dragon Ageu?
Polacy potrafią ;)
Żabcia musi power-gej-merzyc :wink: bo by nie był pg :D .

ps tez wrzuce jakies screeny
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

oj tam oj tam - nie udaje się realu to gdzieś musi się udawać :mrgreen:

:wink:

Ż.

P.S. bardzo podoba mi się poziom trudności - nawet zwykłe prosiaki w dużej liczbie potrafią być zagrożeniem

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

P.S. bardzo podoba mi się poziom trudności - nawet zwykłe prosiaki w dużej liczbie potrafią być zagrożeniem.
zamrożenie zamrożenie zamrożenie...........
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

a myślisz dlaczego mam 3 magów w teamie :P

Ż.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

żaba jak rozwinąłeś magów? ja miałem maga krwi/uzdrowiciela chciałem mistycznego zrobić ale za późno się zorientowałem gdzie był do odblokowania:(
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

a i fajna sprawa jeśli chodzi o unloki specjalizacji - wybierasz specjalizacje np. wybierając "złą" opcję w rozmowie a potem load i sumienie czyste a specjalizacja zostaje.

można bawić się arkane warriorem, daje radę i trochę się nim bawię - mam nawet sejva z wojowniczymi magami i tankiem :mrgreen: ale ja wybrałem to samo co TY, mag to mag - przy czym spirit healer to podstawa (a wybór specjalizacji jest umiarkowany). Zestaw czarów dowolny choć mrożenie i fire balle, mana clash i klatka to podstawa. Fajne jest to że tak naprawdę każda szkoła oferuje coś sympatycznego - możliwości jest multum =D>

czekam na Mody z nowymi kampaniami :D

Ż.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

pedałujecie z tymi magami.... daje wam to radochę? Nie lepiej komus odpierdzielić dynie mieczem? :mrgreen:

z magów mam tylko morrigan ze specjalizacja mistyczny wojownik(do tego nosi miecz dla mistycznego wojownika :P ).
Obrazek

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

Trochę gram, ale mało bo czasu brak niestety.
Czy dają radę hybrydy mag/wojownik, złodziej/wojownik ? W sensie mam maga lub złodzieja ale pakuje dużo w siłę i kondycję i pcham do walki, a czarować wciąż potrafi. Bo chyba nie ma limitów, że mag nie może nosić jakiejś zbroi o ile tylko ma wystarczającą siłę ?

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

co do czarów to dziś rzuciłem sobie glif odpychający a potem paraliżujący a tu bum wybuch paraliżujący wszystko dużym templejtem ostre:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

ismael pisze: Czy dają radę hybrydy mag/wojownik, złodziej/wojownik ? W sensie mam maga lub złodzieja ale pakuje dużo w siłę i kondycję i pcham do walki, a czarować wciąż potrafi. Bo chyba nie ma limitów, że mag nie może nosić jakiejś zbroi o ile tylko ma wystarczającą siłę ?
Niby nie ma jednak będziesz miał na nich kosmiczne zmęczenie jak założą ciężką . Ewentualnie średnia kolcza która zmniejsza ten współczynnik gdy masz pełen set .

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

najlepszy tekst w grze ? ekipa podchodzi to przepaści a krasnolud się pyta: czy ktoś chce rzucić krasnoludem ? nie ? tak myślałem... hehehehe...

:wink:

pozdro,
Ż.

ODPOWIEDZ