Dragon Age - dziś premiera ktoś kupił?
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Dragon Age - dziś premiera ktoś kupił?
A gdzie "Ale zajebiste screeny, epickie, a ten ostatni to już w ogóle"
A ogra pocisnąłem normalnie, zdispellowalem jego ulti, a pozniej wbiłem mu się od boku konnicą. Wykończyłem go dużą runką.
A ogra pocisnąłem normalnie, zdispellowalem jego ulti, a pozniej wbiłem mu się od boku konnicą. Wykończyłem go dużą runką.
W życiu bym na to nie wpadłRaczej słabo to zaplanowałeś . Gdy ogr kogoś łapie Alister musi go ogłuszyć tarcza

Ja słyszałem o 80h graniaZ zapowiedzi wynikało iż gry starcza na 160h( głównego wątku) a ja ją przeszedłem po 50ciu z osiągnięciem 75% ukończonych pobocznych zadań ... to trochę słabo .
No raczej, że dobre screeny.A gdzie "Ale zajebiste screeny, epickie, a ten ostatni to już w ogóle"
Bawi mnie trochę ilość posoki na ciałach postaci w tej grze. Zwłaszcza gdy moja postać + pies byli nią ochlapani od stóp do głów po walce z 5 szczurami na początku gry

WhatA ogra pocisnąłem normalnie, zdispellowalem jego ulti, a pozniej wbiłem mu się od boku konnicą. Wykończyłem go dużą runką.

Ogry mają to do siebie, że mogą podnieść i zadusić postać, która ma poniżej 50%HP. Generalnie warto w taktyce ustawić każdemu, żeby brał potionka przy hp<50% Ewentualnie w przypadku Morri lepiej ustawić jej wyssanie życia. Taktyka z bieganiem jest spoko, ale sprawdza się tylko na wolniejsze stwory. Z takim smokiem to już trzeba mądrze skille stosować, zwłaszcza wszelkie zamrożenia/ogłuszenia.
Co do zmian ludzi w party - ja póki co gram zestawem Morri (mag ofensywny), Leilana (skrzynki, osłabianie wrogów z dystansu), Alistar (tank, chociaż mógłby byc mocniejszy, zwiększę mu życie jak dobiję siłę do 36) i ja (wojownik z 2 brońmi i nastawieniem na szybkość). Nie używam innych postaci, zostawiam je sobie na ewentualne przejście gry inna klasą
Co do zmian ludzi w party - ja póki co gram zestawem Morri (mag ofensywny), Leilana (skrzynki, osłabianie wrogów z dystansu), Alistar (tank, chociaż mógłby byc mocniejszy, zwiększę mu życie jak dobiję siłę do 36) i ja (wojownik z 2 brońmi i nastawieniem na szybkość). Nie używam innych postaci, zostawiam je sobie na ewentualne przejście gry inna klasą

uwaga spoiler !!!!
w misji Paragon of Her Kind (u skrzatów), po walce z królową pająków i przeczytaniu pamiętnika wyjścia do Dead Trench należy szukać na północy w tej samej lokacji - piszę to bo wczoraj szukałem tego %$#@!^&$ korytarzyka ze 2 godziny... a najlepsze jest że journal pisze że należy się cofnąć do innej lokacji
to tak by oszczędzić Wam nerwów...
a gra jest rewelacyjna - 3 magów w teamie niszczy system
nawet na najwyższym poziomie - forcefield, zamrażanie i Mana Clasch to ZUO
żółwik,
Ż.
w misji Paragon of Her Kind (u skrzatów), po walce z królową pająków i przeczytaniu pamiętnika wyjścia do Dead Trench należy szukać na północy w tej samej lokacji - piszę to bo wczoraj szukałem tego %$#@!^&$ korytarzyka ze 2 godziny... a najlepsze jest że journal pisze że należy się cofnąć do innej lokacji

żółwik,
Ż.
NA każdego bosa trzeba znaleźć taktykę stosowną do prowadzonej drużyny.
JA grę przeszedłem elfim magiem, nastawianym na walkę czarami żywiołów i specjaliście w leczeniu (darmowe zdejmowanie drużynie ran jest przydatne).
Sposób prosty, ale sprawdzony, zamieniamy kolesia w kamień lub zamrażamy i ciskamy w niego kamienną pięścią - postać roztrzaskuje się (jeżeli ktoś z drużyny trafi krytykiem, rezultat jest taki sam). Oczywiście nie zawsze się udaje i nie działa na bossów.
Krew można na szczęście wyłączyć, uważam że jest jej czasami za dużo i psuje to wizerunek postaci.
JA grę przeszedłem elfim magiem, nastawianym na walkę czarami żywiołów i specjaliście w leczeniu (darmowe zdejmowanie drużynie ran jest przydatne).
Sposób prosty, ale sprawdzony, zamieniamy kolesia w kamień lub zamrażamy i ciskamy w niego kamienną pięścią - postać roztrzaskuje się (jeżeli ktoś z drużyny trafi krytykiem, rezultat jest taki sam). Oczywiście nie zawsze się udaje i nie działa na bossów.
Krew można na szczęście wyłączyć, uważam że jest jej czasami za dużo i psuje to wizerunek postaci.
Jezu PG w Dragon Ageu?
a i fajna sprawa jeśli chodzi o unloki specjalizacji - wybierasz specjalizacje np. wybierając "złą" opcję w rozmowie a potem load i sumienie czyste a specjalizacja zostaje.
można bawić się arkane warriorem, daje radę i trochę się nim bawię - mam nawet sejva z wojowniczymi magami i tankiem
ale ja wybrałem to samo co TY, mag to mag - przy czym spirit healer to podstawa (a wybór specjalizacji jest umiarkowany). Zestaw czarów dowolny choć mrożenie i fire balle, mana clash i klatka to podstawa. Fajne jest to że tak naprawdę każda szkoła oferuje coś sympatycznego - możliwości jest multum
czekam na Mody z nowymi kampaniami
Ż.
można bawić się arkane warriorem, daje radę i trochę się nim bawię - mam nawet sejva z wojowniczymi magami i tankiem

czekam na Mody z nowymi kampaniami

Ż.
Trochę gram, ale mało bo czasu brak niestety.
Czy dają radę hybrydy mag/wojownik, złodziej/wojownik ? W sensie mam maga lub złodzieja ale pakuje dużo w siłę i kondycję i pcham do walki, a czarować wciąż potrafi. Bo chyba nie ma limitów, że mag nie może nosić jakiejś zbroi o ile tylko ma wystarczającą siłę ?
Czy dają radę hybrydy mag/wojownik, złodziej/wojownik ? W sensie mam maga lub złodzieja ale pakuje dużo w siłę i kondycję i pcham do walki, a czarować wciąż potrafi. Bo chyba nie ma limitów, że mag nie może nosić jakiejś zbroi o ile tylko ma wystarczającą siłę ?
Niby nie ma jednak będziesz miał na nich kosmiczne zmęczenie jak założą ciężką . Ewentualnie średnia kolcza która zmniejsza ten współczynnik gdy masz pełen set .ismael pisze: Czy dają radę hybrydy mag/wojownik, złodziej/wojownik ? W sensie mam maga lub złodzieja ale pakuje dużo w siłę i kondycję i pcham do walki, a czarować wciąż potrafi. Bo chyba nie ma limitów, że mag nie może nosić jakiejś zbroi o ile tylko ma wystarczającą siłę ?