Widziałem też poprzednie pomysły likaona(a żebyś zdechł za porzucenie pomysłu armii Czarnych Orków!

Sam jestem jednym z współautorów(jaskiniowa menażeria i sztandar rdzy to moje pomysły

Armia jest bardzo fajna, tylko żeby nią grać trzeba zrobić od groma i ciut ciut konwersji, ale mnie to nie zraziło i używam jej do uzupełnienia mojej orkowej(czy też raczej goblinowej) armii.
Na razie zmontowałem tyle modeli by grać w całości na nocnikach Likaona, więc bezczelnie korzystam sobie z zasady Hordy Łaa!(dwa cory, jeden spec i rare orki mogą wziąść od nocników) i gram na O&G, to całkiem fajne kombo, wreszczcie można mieć jednostki kobamatowe na poziomie a nie grać na samych czakach

Z moich testów wynika:
Tysiąletni/Straożytny squig : ciapa do potęgi N-tej, niby w walce fajny ale rzadko dochodzi bi łatwo go rozstrzelać i rozmagować
Wiedźmołapy: wreszcie orki mają coś co ogniste i magiczne ataki, o dodatkowych kościach rozproszenia nie wspomnę
Moja ulubiona kombinacja na 2000+ wygląda tak:
Lord- Goblinowy szaman(oczywiście nocny)(dwa power stone i dwa scrolle)
BBOB(szczęki imbada, najlepszy topór bashy)
Gobliński szaman (2x grybki i scroll)
Gobliński szaman (2x scrolle)
Rary
Olbrzym i Doomdiver
lub
Zębaczolot(N) i Doomdiver
lub
Tysiącletni(N) i doomdiver
Spece
Trolle(N), moja jaskiniowa Menażeria(N) lub wiedźmołapy(N)
Hopgobliny
Czuki x 2
Czuki x 2
Core
20x orków debeściaków ze sztandarem dającym kości rozproszenia
35x nocników na zasadach nocnych goblinów(N)(Full Wypas!)
10x batgoliny(N)
20x nocnych goblinów na zasadach O&G(Fanole x 3)
20x nocnych goblinów na zasadach O&G(Fanole x 3)
Czy to dobre kombo? Czy ktoś ma lepsze pomysł?
PS.
Jeszcze raz Likaon żeby cię tir przejechał za wycofanie się projektu armii czarnych orków