BP czyli teraz nasza kolej
Moderator: Gremlin
Re: BP czyli teraz nasza kolej
Na RH WW mieli także zasadę, że jak szarżowali na kogoś z lasu i on ich nie widział to przeciwnik mógł tylko stand robić...
Magowie byli biedni jak ich źle wystawiłeś...
Magowie byli biedni jak ich źle wystawiłeś...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Nie ma najmniejszych szans.
Inne elfy też musiały by to dostać.
Mnie interesuję za to Mithril Armour dający całe 5+ SV [ coś jak h. armour w każdej innej armii ]
Zresztą kiedyś mieliśmy genialne dwa przedmioty które wg mnie bardzo miło by było mieć z powrotem:
Shield of Ptolos- 6+ SV a przeciw strzelaniu 1+ :] 15 pkt
Magic War Paint -5+ SV przeciw strzelaniu 2+ i nie można było łączyć ze zbrojami [ ale tarcze to co innego i magowie to też mogli brać ] 5 pkt
Inne elfy też musiały by to dostać.
Mnie interesuję za to Mithril Armour dający całe 5+ SV [ coś jak h. armour w każdej innej armii ]
Zresztą kiedyś mieliśmy genialne dwa przedmioty które wg mnie bardzo miło by było mieć z powrotem:
Shield of Ptolos- 6+ SV a przeciw strzelaniu 1+ :] 15 pkt
Magic War Paint -5+ SV przeciw strzelaniu 2+ i nie można było łączyć ze zbrojami [ ale tarcze to co innego i magowie to też mogli brać ] 5 pkt
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Mnie by interesował heaven do wyboru dla duzego maga, oraz beast do wyboru na małych magach.
Warto tez pomyśleć o boostach w postaci przedmiotów, które nie zmieniają zasad armii. Bo jest dokładnie tak jak napisał Barb w sprawie nowych przedmiotów dla O&G, jeśli jakiemuś graczowi O&G one nie pasują z jakichkolwiek powodów, to po prostu ich nie bierze.
Warto tez pomyśleć o boostach w postaci przedmiotów, które nie zmieniają zasad armii. Bo jest dokładnie tak jak napisał Barb w sprawie nowych przedmiotów dla O&G, jeśli jakiemuś graczowi O&G one nie pasują z jakichkolwiek powodów, to po prostu ich nie bierze.
A Lumpin Croop’s Fighting Cocks mogli te pułapki rozbrajaćrunepriest pisze: -zastawiali pułapki od d6 s5 do pojedynczego hita z siłą 7 w wybrany przez ciebie model w oddziale (pułapki się aktywowały kiedy wchodziłeś do lasu w którym byli jednocześnie waywatcherzy
Zdecydowanie tak. Powiem więcej - wszystkie lore z podręcznika plus beast dla małego to naprawdę nie byłaby przesada.Kalesoner pisze:Mnie by interesował heaven do wyboru dla duzego maga, oraz beast do wyboru na małych magach.
To fakt - cokolwiek dające AS byłoby mile widziane. Nawet na figurce naszego hero na koniu (nie wiem po co go kupiłem ) wyszczególniono opancerzenie wyglądające przynajmniej na 3+BigPasiak pisze: Mnie interesuję za to Mithril Armour dający całe 5+ SV [ coś jak h. armour w każdej innej armii ]
Dokładnie. Nie chodzi tyle o PG, ale muszę pograć trochę swoimi DE - Bazyl to będzie praktycznie ostatni test przed DMP, bo potem obrona, egzamin na aplikację i na pewno nie będę na żadnym innym masterze. Od razu dementuję - nie gram na żadnym g... w stylu shadesm smok i RBTDalej, wiadomo, że Jankiel pojedzie DE na Bazyla jak już. W końcu to taką przegięta armia, no i jedna z LS, a tam wiadomo, pg, pg
Co do Waywatcherów, wardancerów etc. to pomieszaliście wszystko ze wszystkim (czyli V ed, ravening hordes, armylist z kronik i nowy kodeks). Przejrzyjcie sobie wszystkie te army listy - była tam masa ciekawych pomysłów. Na podstawie wszystkich zasad, które wyszły można by zrobić naprawdę fajną armię.
A WE obiecuję wziąć do Lublina.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja pamiętałem ale siedziałem cicho
pomysły fajne mieli jednak ciągle czegoś brakuje.
Co do magów to fajne było przyporządkowanie z RH czyli duży Heven, Beast, Life no i teraz + Loren, mały Beast, Life + Loren.
Wydaje się, że to całkiem sensowne lory dające całkiem spore możliwości.
Choć szczerze powiem, że [ pewnie jestem w mniejszości i to konkretnej ] Loren to całkiem fajny lore i mi bardzo pasuje. Bardzo rzadko wybieram dużym coś innego...
pomysły fajne mieli jednak ciągle czegoś brakuje.
Co do magów to fajne było przyporządkowanie z RH czyli duży Heven, Beast, Life no i teraz + Loren, mały Beast, Life + Loren.
Wydaje się, że to całkiem sensowne lory dające całkiem spore możliwości.
Choć szczerze powiem, że [ pewnie jestem w mniejszości i to konkretnej ] Loren to całkiem fajny lore i mi bardzo pasuje. Bardzo rzadko wybieram dużym coś innego...
Abandoned
Abandoned
Przy Heaven, Shadow, Fire? Na pewno nie. Myślę, że Heaven robiłby szczególnie dużą konkurencję.
Jednak wtedy byśmy musieli mieć wbudowany Tree singing jak DE mają PoD czyli jako zerówka bo nikt by lasów nie przesuwał.
Zresztą Fire, Schadow, Death, Metal to lory z pewnością poza naszym zasięgiem z wiadomych przyczyn.
Zresztą Fire, Schadow, Death, Metal to lory z pewnością poza naszym zasięgiem z wiadomych przyczyn.
Abandoned
Abandoned
Pozostałe dwa to z bazy " złe " lory więc także wypadają chociaż jesteśmy reklamowani jako true neutral...
Abandoned
Abandoned
A ja bym chciał ulepszenia EG... Np. brak minusów do wyniku walki za szarże od boku/ tyłu. Możliwość walki z każdej strony jak jakby atakowali od fronu. W obliczu przewagi liczebnej przeciwnika nad nimi + 1 atak. (max. jedną turę by to trwało).
Dodanie opcji zadeklarowania obrony pozycji (3+ save) w zamian za to żaden model z pierwszego szeregu nie atakuje). Tylko panowie ze środka klocka mogą zaatakować. Włócznie EG są podobne kijowi Bo, kije te służą tle do obrony co do ataku.
Koszt takiego pana to 14ptk.
- Wg. podręcznika powinni być wstanie utrzymać pozycje mimo, że atakowani byli przez niezliczonych wrogów...
Dodanie opcji zadeklarowania obrony pozycji (3+ save) w zamian za to żaden model z pierwszego szeregu nie atakuje). Tylko panowie ze środka klocka mogą zaatakować. Włócznie EG są podobne kijowi Bo, kije te służą tle do obrony co do ataku.
Koszt takiego pana to 14ptk.
- Wg. podręcznika powinni być wstanie utrzymać pozycje mimo, że atakowani byli przez niezliczonych wrogów...
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
hej hej hej Spokojnie gdzieś tam w temacie o 8 edycji są ploty że wzmocnią klocki piechoty a jak jeszcze coś takiego wprowadzą to wszyscy zaczna grać EG a ja nie chce nimi grać
To było żartem a teraz serio
Było by b. fajnie jak by EG mieli takie fajne zasady ale i tak bym nimi rzadko grał Poprostu mi nie pasują może w rozpisce defensywnej dali by radę ale tak to i tak bym ich nie brał
To było żartem a teraz serio
Było by b. fajnie jak by EG mieli takie fajne zasady ale i tak bym nimi rzadko grał Poprostu mi nie pasują może w rozpisce defensywnej dali by radę ale tak to i tak bym ich nie brał
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Modele mają fajne.... 25 ich natłukłem.
Wątpię czy ktoś by ich masowo wystawiał. Piechota s3 do tego mało ruchliwa.
Wątpię czy ktoś by ich masowo wystawiał. Piechota s3 do tego mało ruchliwa.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2010, o 23:04 przez mikadorus, łącznie zmieniany 1 raz.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem