Ale tak na poważnie, to masz to w dupie czy ich wysiedlają, co nie?Kalesoner pisze:Jesteś prawnikiem?
Wykształcenie jak widać nie chroni przed krótkowzrocznością i bezdusznością.
Ale czekaj chyba jednak wpasowujesz się w stereotyp prawnika.
Wysiedlanie biednych zwierzątek.. spółdzielnie mieszkaniowe w ścisłym centrum Warszawy wysiedlają mieszkańców, żeby zamieniać zwykłe bloki w apartamentowce. Przenoszą całe rodziny bez możliwości odmowy, w inne części Warszawy do mieszkań o niższym standardzie, które to mieszkania remontują po kosztach najtańszymi i najgorszymi możliwie materiałami. Wystarczy tylko się rozejrzeć żeby zobaczyć analogię do Avatara na podwórku obok. Ciebie i twoich bliskich też życie może kopnąć w tyłek, może wtedy będziesz potrafił bardziej utożsamić się z bohaterami filmowymi czy literackimi.
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: avatar
Tak jest to mi w 100% obojętne jeśli to jest zgodne z prawem.
A co do ekologi właśnie z kumplem kminimy czy może by jakiegoś stowarzyszonka pro ekologicznego i jak znów będą jakieś centrum handlowe czy coś zacząć składać prostesty gdzie się da a potem powiedzieć deweloperowi, że jego męki mogą się bardzo szybko skończyć jeśli dofinansuje stowarzyszenie
tak było np w przypadku Złotych Tarasów czy Arkadi ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
A co do ekologi właśnie z kumplem kminimy czy może by jakiegoś stowarzyszonka pro ekologicznego i jak znów będą jakieś centrum handlowe czy coś zacząć składać prostesty gdzie się da a potem powiedzieć deweloperowi, że jego męki mogą się bardzo szybko skończyć jeśli dofinansuje stowarzyszenie
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Wybacz Przemcio staram sie nie oceniac wypowiedzi innych i nie krytkowac.
Jednak to co napisales w ostatnim poscie - to k.... żal.pl
Jednak to co napisales w ostatnim poscie - to k.... żal.pl
Ale słuchaj jak ty np sie czymś takim przejmujesz to spłać długi eksmitowanych i ich utrzymój... to nie będzie eksmisji ( bo nie płacenie rachunków lub nie spłacanie porzyczek to ponad 90% eksmisji jest z tego powodu ) ale nie każ innemu tego robić. Każdy ma swoje podejście do życia... ja np nie widze powodu żeby żałować że kogoś eksmitują bo to po prostu nie moja sprawa.
Żyjemy w państwie demokratycznym z gospodarką wolnorynkową i takie są tego następstwa to już nie socjalizm z przed 1989 roku gdzie każdy musiał mieć pracę i każdy musiał mieć mieszkanie...
Żyjemy w państwie demokratycznym z gospodarką wolnorynkową i takie są tego następstwa to już nie socjalizm z przed 1989 roku gdzie każdy musiał mieć pracę i każdy musiał mieć mieszkanie...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
tylko jeśli chodzi o film to ci się pomieszało bo według ciebie normalne jest to że czynsz płacą ci co są właścicielami mieszkania. w tym przypadku planeta gdzie pozwalają się zatrzymać navi zostaje im odebrana, a przecież należy do nich. nie wiem ale chyba jakiegoś dziwnego prawa cię tam nauczyli ^^
Oni byli jeszcze w większych tarapatach niźli smerfiątka, a mimo wszystko się nie poddali i walczyli dzielnie do końca. Nigdzie nie napisałem, że niebiescy nie mają prawa się bronić przed złymi, okrutnymi człowiekami. Tak już jakoś się zrobiło że silniejszy pokonuje słabszego, mądrzejszy głupszego, a potężniejsza cywilizacja słabszą. Dlatego nie widzę potrzeby użalania się nad biednymi smerfamiGashlug pisze:Powiedz to naszym kombatantom z II wojny światowej
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Siema.
Nie chciało mi się czytać was od początku.
Na filmie byłem dopiero dzisiaj i wyniosłem z niego pozytywne odczucia. Przede wszystkim to jak jest zrobiony w 3d jest zajebiste no i naszpikowany efektami. Fabuła w większości przynajmniej a ponadto dla mnie bardzo przewidywalna. Siedziałem w fotelu i myślałem sobie "pewnie za niedługo wydarzy się to i tamto... " - "hah wiedziałem
". Po za tym jeśli chodzi o fabułę to spotkałem się też z takim zdaniem że pokrywa się ona w dużej mierze w bajką pocahontas. Tu się zgodzę bo tą bajkę wiedziałem mają 6 lat w kinie ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jedyny moment który mi się nie spodobał i powiedziałem sobie w myślach "tu przesadziliście" był wtedy kiedy główny bohater walczył z tym dowódcą pod koniec i skutecznie bronił się przed uderzeniami robota.
AA i bardzo fajnie było zobaczyć teradony w akcji i 6-cio nogie steedy slaanesh![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Nie chciało mi się czytać was od początku.
Na filmie byłem dopiero dzisiaj i wyniosłem z niego pozytywne odczucia. Przede wszystkim to jak jest zrobiony w 3d jest zajebiste no i naszpikowany efektami. Fabuła w większości przynajmniej a ponadto dla mnie bardzo przewidywalna. Siedziałem w fotelu i myślałem sobie "pewnie za niedługo wydarzy się to i tamto... " - "hah wiedziałem
Jedyny moment który mi się nie spodobał i powiedziałem sobie w myślach "tu przesadziliście" był wtedy kiedy główny bohater walczył z tym dowódcą pod koniec i skutecznie bronił się przed uderzeniami robota.
AA i bardzo fajnie było zobaczyć teradony w akcji i 6-cio nogie steedy slaanesh
Ja mam dwie i mi to nie przeszkadza jakośrunepriest pisze: deather mimo dziwnego avatara jakiego masz (wiesz że to zdjęcie kobiety).
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ja jak ide do kina to po to żeby zobaczyć jak cos się rozpierdziela, wybucha, płonie i ginie bez celu w jak największej ilości krwi i przy jak największym krzyku, zebym po wyjsciu z kina mógł powiedzieć " sary, prawie dostałem epilepsji od tych efektów i podobało mi sie jak ten tamtemu łeb ukręcił".runepriest pisze:a według mnie film jest sztuką taką samą jak malarstwo muzyka itp.
i przydało by się aby filmy zaczęły pokazywać trochę więcej niż jak dwóch kolesi się napierdala bez celu. kiedyś sztuka inspirowała ludzi a teraz chyba się o tym zapomina.
Jeżeli chce coś inspirującego to po prostu czytam książkę, albo oglądam film typu max payne albo equilibrium a nie idę na avatara gdzie wiem że smerfy będą o las walczyły a potem się dziwię że nie poruszyło mnie to dogłębnie.
Film albo jest nastawiony na przekaz albo na "transformersy" więc każdego tą samom miarom nie można mierzyć.
pzdr
Moja oferta malarska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
a słyszałeś o czymś takim jak przenośnia ?Gashlug pisze:japiedole pisze:nie chodzi mi o Navii tylko o głównego bohatera i jego kolegów z programu Avatar. Nagle stwierdzili że nie chcą żeby tą planete niszczyć to zaczeli zabijać swojich (ludzi) ... to tak jak bym stwierdził że nienawidzę ludzi i zbuntował małpy przeciwko ludziom
Cóż, biali koloniści, "bogobojni Purytanie" i im podobni też porównywali Tubylczych Amerykanów do małp, odmawiali im człowieczeństwa, by usprawiedliwiać swoje względem nich czyny - masakry czy sprzedaż w niewolę do Indii Zachodnich. Ci z kolonistów, którzy asymilowali się z Amerykanami, również byli traktowani jak odszczepieńcy i często zabijani. Szkoda, że masz tak przestarzałe poglądy rodem z XVII wieku.
a i jeszcze jedno... nie ucz ojca dzieci robić.Znam historie Stanów Zjednoczonych i uważam że to kraj największych hipokryzji
japiedole pisze:a słyszałeś o czymś takim jak przenośnia ?Gashlug pisze:japiedole pisze:nie chodzi mi o Navii tylko o głównego bohatera i jego kolegów z programu Avatar. Nagle stwierdzili że nie chcą żeby tą planete niszczyć to zaczeli zabijać swojich (ludzi) ... to tak jak bym stwierdził że nienawidzę ludzi i zbuntował małpy przeciwko ludziom
Cóż, biali koloniści, "bogobojni Purytanie" i im podobni też porównywali Tubylczych Amerykanów do małp, odmawiali im człowieczeństwa, by usprawiedliwiać swoje względem nich czyny - masakry czy sprzedaż w niewolę do Indii Zachodnich. Ci z kolonistów, którzy asymilowali się z Amerykanami, również byli traktowani jak odszczepieńcy i często zabijani. Szkoda, że masz tak przestarzałe poglądy rodem z XVII wieku.
chodzi mi o to że małpy nie mają szans przeciw ludziom są od nas całkowicie zależne (możemy je bez problemy wyeksterminować )
a i jeszcze jedno... nie ucz ojca dzieci robić.Znam historie Stanów Zjednoczonych i uważam że to kraj największych hipokryzji
a słyszałeś o czymś takim jak przenośnia ?Gashlug pisze:japiedole pisze:nie chodzi mi o Navii tylko o głównego bohatera i jego kolegów z programu Avatar. Nagle stwierdzili że nie chcą żeby tą planete niszczyć to zaczeli zabijać swojich (ludzi) ... to tak jak bym stwierdził że nienawidzę ludzi i zbuntował małpy przeciwko ludziom
chodzi mi o to że małpy nie mają szans przeciw ludziom są od nas całkowicie zależne (możemy je bez problemy wyeksterminować ) i się od nich bardzo różnimy nie osądzam teraz Navi
Powiedział 15-latek do 34-latkajapiedole pisze: a i jeszcze jedno... nie ucz ojca dzieci robić.
japiedole pisze: Znam historie Stanów Zjednoczonych
To gratulacje. Ja w tym temacie ponad 20 lat siedzę i nie mogę powiedzieć, abym ją już poznał całą. Ale wiadomo, im człek więcej wie, tym bardziej jest świadom, jak mało wie.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Pozdrawiam