Mam jeszcze pytanie, czy przez las porusza się połowę 3D6, czy pełen ruch?
Pozdrawiam
wasz Dziekan

Moderator: Kołata
To go wystawDziekan pisze:Holender...Kupiłem figs i zastanawiałem się, czy da się go wystawiać.
No właśnie... ale czy za klimat warto wydać 80 pt. z bazy + itemy za jakieś 50 pt.? To razem daje 130 pt. To dość sporawo. Gdyby się go dało dołączyć do oddziału, to koleś + np. sword of might + squig - zadawali by 6 ataków z S 5 z WS 4.Dasieq pisze:Z możliwościa dołączenia do hoppersów był by świetny, wart wydania punktów. Niestety bez tej możliwości kiepsko sie sprawdza, jest za to klimatyczny
moze sie okazac ze styknie mu ruchu na wpadniecie na madafakera wroga a soczysty cel bedzie hen hen.Fajny myk jest jak ma frenzy i mamy sytuacje w której chcemy coś dopaść ale boimy się, że nie dojdziemy a wtedy nasz squig byłby w bardzo złym miejscu, deklarujemy więc, że idziemy w jakieś bezpieczne miejsce, rzucamy i sprawdzamy czy nasz prawdziwy cel nie był w zasięgu jak tak, to z frenzy zmieniamy kierunek, a jak nie to przesuwamy się w bezpieczne miejsce
No to trudnoquas pisze:moze sie okazac ze styknie mu ruchu na wpadniecie na madafakera wroga a soczysty cel bedzie hen hen.Fajny myk jest jak ma frenzy i mamy sytuacje w której chcemy coś dopaść ale boimy się, że nie dojdziemy a wtedy nasz squig byłby w bardzo złym miejscu, deklarujemy więc, że idziemy w jakieś bezpieczne miejsce, rzucamy i sprawdzamy czy nasz prawdziwy cel nie był w zasięgu jak tak, to z frenzy zmieniamy kierunek, a jak nie to przesuwamy się w bezpieczne miejsce
no tak Aron, ale jak dołączy do nich boss to ta losowość już nie boli tak bardzo - przecież cały oddział dostaje przerzuty. Odnośnie walki to chyba najlepiej sprawują się jako straszaki na fastów.Aron_Banalny pisze:hoperzy są słabi. bija się nie najlepiej, są drodzy i losowi
ale kowboj to potencjalny bat na najgorsze IMO paringi dla oreczków, licaczki i sic! woodelfów. jego zalety są oczywiste
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1600112aNight Goblin Warboss on Great Cave Squig, a finely detailed resin cast kit that comes in six components and is supplied with a 40mm monster base.