A może on tego gobosa za czuprynę łąpie?Piotras pisze:haha, fajny orkas Ale jedyny minus to lewa ręka. Daj mu tam tarczę / zmień trochę kąt tej ręki. Bo wtedy na pierwszy rzut oka wiadomo, że to koleś wzięty z jakiegoś dzika...
Zielone WAAAGH!!! Diabła - up 16.06.2010 - Ork Nob
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Zielone WAAAGH!!! Diabła - up 07.02.2010-Wielka Szefunciu
- Tytanowy88
- Wałkarz
No no...
Dość ładna skórka Ci wyszła a pozatym to ja bym jeszcze trochę metaliki poprawił (jakiś wash może i rozjaśnienie potem).
Krew hmmm... Co do krwi to ładnie rozpleniona na ostrzu tylko mógłbyś troszkę ją gdzie nie gdzie rozjaśnić i glossem ze słoiczka machnąć .
PS.: Jeszcze jedna wskazówka. Tę szmatkę na lewej łapie orka możesz machnąć czarnym washem albo czymś takim
Dość ładna skórka Ci wyszła a pozatym to ja bym jeszcze trochę metaliki poprawił (jakiś wash może i rozjaśnienie potem).
Krew hmmm... Co do krwi to ładnie rozpleniona na ostrzu tylko mógłbyś troszkę ją gdzie nie gdzie rozjaśnić i glossem ze słoiczka machnąć .
PS.: Jeszcze jedna wskazówka. Tę szmatkę na lewej łapie orka możesz machnąć czarnym washem albo czymś takim
http://www.ultrasonline.com/ref/WronerS14/ zapraszam klikajcie
Po krótkiej przerwie we wrzucaniu efektów prac powracam Oczywiście w międzyczasie pomazałem trochę rzeczy Oglądajcie i oceniajcie:) Nadmienię tylko, że podstawki jeszcze otrzymają trochę trawki dla urozmaicenia.
Na początek sztandarowy orkijskiego kloca - w formie fillera. Jeszcze dostanie jakiegoś freehanda na sztandar jak będę miał trochę luźnego czasu:
A tu już poprawiony i wykończony Grimgor:
Fanatyk z Game Zone'a - IMO jeden z fajniejszych modeli jakie widziałem:
Grajek od Boyzów:
... i szeregowiec :
Mały kurduplowaty boss:
Murek modeliniasty:
I na koniec rydwan - w zaawansowanym przygotowaniu obsługanci:
Wszystkie komentarze i porady mile widziane
Na początek sztandarowy orkijskiego kloca - w formie fillera. Jeszcze dostanie jakiegoś freehanda na sztandar jak będę miał trochę luźnego czasu:
A tu już poprawiony i wykończony Grimgor:
Fanatyk z Game Zone'a - IMO jeden z fajniejszych modeli jakie widziałem:
Grajek od Boyzów:
... i szeregowiec :
Mały kurduplowaty boss:
Murek modeliniasty:
I na koniec rydwan - w zaawansowanym przygotowaniu obsługanci:
Wszystkie komentarze i porady mile widziane
Rób zdjęcia z większej odległości, bo tutaj za bardzo widać szczegóły a nie całość figsa. Pod rydwan zrób podstawkę 100x50
Poza tym widać, że malowanie dokładne, Dobre rozjaśnienia. Sztandar bardzo fajnie wyszedł. Grimgor IMO ma za duzo krwi pod stopami.
pzdr!
Poza tym widać, że malowanie dokładne, Dobre rozjaśnienia. Sztandar bardzo fajnie wyszedł. Grimgor IMO ma za duzo krwi pod stopami.
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
jak byś na wózek wsadził jakieś bronie ich przeciwników to by fajnie wyglądało, taki łup wojenny
Albo zdechłego przykurcza krasnoludzkiego
Bardzo, bardzo fajni zieloni. Prości, bez bajerów i dobrze, tak wyglądają najlepiej
Bardzo, bardzo fajni zieloni. Prości, bez bajerów i dobrze, tak wyglądają najlepiej
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Czad B. fajnie pomalowane figurki, zwłaszcza fanatyk, ale nie popłyń za bardzo z tymi kolorami, bo armia będzie niejednorodnaLazur pisze:O już wiem. Daj tam tego związanego slayera z zestawu battle for the skull pass.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Pierwsza moja myśl była - bronie orkasów co by pokazać, że na wojnę zbroją się ostro, ale...Lazur pisze:Widać duży progress. Ja bym coś wsadził na wózek, który ciągnie ten ork tylko nie wiem co.
i to jest Myśl przez duże M dzięki za pomysł bo jest zajefajny i na pewno skorzystam!lazur pisze:O już wiem. Daj tam tego związanego slayera z zestawu battle for the skull pass.
Dzięki za komplement. A co do kolorów to na pewno nie popłynę. Tylko właśnie fanatycy mają być dosyć kolorowi. Ma to symbolizować oznaczenie fanatyków co by gobliny wiedziały kogo podziwiać ze znacznej odległości No i jeszcze Black orki będą w czerwonych (ale przytłumiony czerwony) pancerzach. Niebawem skończę kilka projektów to znów się pochwalę.bem pisze:Czad B. fajnie pomalowane figurki, zwłaszcza fanatyk, ale nie popłyń za bardzo z tymi kolorami, bo armia będzie niejednorodna
jamakot pisze:co dasz temu orkowi na ten wózek?
Ja Cię proszę Jamakocie... czytaj postydiabloo23 pisze:i to jest Myśl przez duże M dzięki za pomysł bo jest zajefajny i na pewno skorzystam!lazur pisze:O już wiem. Daj tam tego związanego slayera z zestawu battle for the skull pass.
Genialne modele, też maluje kubraczki moich goblinów na zielono. Na wózku powien być ork/goblin z biczem który go pogania
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
No zamierzam a dokładnie zamierzam na wyższym jeśli skill będzie szedł w górę. Na razie na turniejach nie gram (pewnie od 8 ed. zacznę) więc nic mnie nie goni. Dziś po południu pochwalę się Orkasami do czterdziestki.ARBAL pisze:bardzo dobra robota i widac duzy progres.. jednak jesli masz zamiar pomalowac cała hordę na takim ,dość wysokim poziomie, to troche współczuję