Zielone WAAAGH!!! Diabła - up 16.06.2010 - Ork Nob

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Gunnila
Mudżahedin

Re: Zielone WAAAGH!!! Diabła - up 07.02.2010-Wielka Szefunciu

Post autor: Gunnila »

Piotras pisze:haha, fajny orkas :) Ale jedyny minus to lewa ręka. Daj mu tam tarczę / zmień trochę kąt tej ręki. Bo wtedy na pierwszy rzut oka wiadomo, że to koleś wzięty z jakiegoś dzika... ;)
A może on tego gobosa za czuprynę łąpie? :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Tytanowy88
Wałkarz

Post autor: Tytanowy88 »

No no...
Dość ładna skórka Ci wyszła a pozatym to ja bym jeszcze trochę metaliki poprawił (jakiś wash może ;) i rozjaśnienie potem).
Krew hmmm... Co do krwi to ładnie rozpleniona na ostrzu =D> tylko mógłbyś troszkę ją gdzie nie gdzie rozjaśnić i glossem ze słoiczka machnąć ;) .

PS.: Jeszcze jedna wskazówka. Tę szmatkę na lewej łapie orka możesz machnąć czarnym washem albo czymś takim :)

Awatar użytkownika
diabloo23
Wałkarz

Post autor: diabloo23 »

Po krótkiej przerwie we wrzucaniu efektów prac powracam :) Oczywiście w międzyczasie pomazałem trochę rzeczy :) Oglądajcie i oceniajcie:) Nadmienię tylko, że podstawki jeszcze otrzymają trochę trawki dla urozmaicenia.

Na początek sztandarowy orkijskiego kloca - w formie fillera. Jeszcze dostanie jakiegoś freehanda na sztandar jak będę miał trochę luźnego czasu:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A tu już poprawiony i wykończony Grimgor:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Fanatyk z Game Zone'a - IMO jeden z fajniejszych modeli jakie widziałem:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Grajek od Boyzów:

Obrazek Obrazek

... i szeregowiec :) :

Obrazek Obrazek

Mały kurduplowaty boss:

Obrazek Obrazek

Murek modeliniasty:

Obrazek Obrazek

I na koniec rydwan - w zaawansowanym przygotowaniu obsługanci:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wszystkie komentarze i porady mile widziane :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Rób zdjęcia z większej odległości, bo tutaj za bardzo widać szczegóły a nie całość figsa. Pod rydwan zrób podstawkę 100x50 ;)

Poza tym widać, że malowanie dokładne, Dobre rozjaśnienia. Sztandar bardzo fajnie wyszedł. Grimgor IMO ma za duzo krwi pod stopami.

pzdr! :)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

świetna robota . ożyw im oczy biała kropeczką i będzie bosko
]arrrr

Awatar użytkownika
diabloo23
Wałkarz

jamakot pisze:(...) ożyw im oczy biała kropeczką i będzie bosko
Hmmm... Jakoś nie jestem przekonany do tej białej kropki... Wyglądałoby dziwnie. Chyba że czarną kropę tam wcisnę. Dziś przeprowadzę testy, choć "czy te oczy mogą kłamać?" ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Najbardziej podoba mi się rydwan. Dobra robota =D>

Przydałoby się jeszcze tą rudą pyte (co na drugim zdjęciu rydwanu jest) z washa pociągnąć

Awatar użytkownika
diabloo23
Wałkarz

Taki mały up po dość długiej nieobecności:

Filler do orkasów:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i szajbus czyli fanol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A teraz mam pytanie. Spójrzcie na WIPa pod spodem i byłbym wdzięczny za jakieś sugestie i opinie (czy płaszczyk w miarę nieźle wygląda i czy sprawdził się ten kolor):
Obrazek
Obrazek

Jak zwykle będę wdzięczny za wszystkie uwagi :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Widać duży progress. Ja bym coś wsadził na wózek, który ciągnie ten ork tylko nie wiem co.
Obrazek

Awatar użytkownika
lewy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: lewy »

jak byś na wózek wsadził jakieś bronie ich przeciwników to by fajnie wyglądało, taki łup wojenny

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Albo zdechłego przykurcza krasnoludzkiego ;)

Bardzo, bardzo fajni zieloni. Prości, bez bajerów i dobrze, tak wyglądają najlepiej :D
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

O już wiem. Daj tam tego związanego slayera z zestawu battle for the skull pass.
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Lazur pisze:O już wiem. Daj tam tego związanego slayera z zestawu battle for the skull pass.
Czad :) B. fajnie pomalowane figurki, zwłaszcza fanatyk, ale nie popłyń za bardzo z tymi kolorami, bo armia będzie niejednorodna ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
diabloo23
Wałkarz

Lazur pisze:Widać duży progress. Ja bym coś wsadził na wózek, który ciągnie ten ork tylko nie wiem co.
Pierwsza moja myśl była - bronie orkasów co by pokazać, że na wojnę zbroją się ostro, ale...
lazur pisze:O już wiem. Daj tam tego związanego slayera z zestawu battle for the skull pass.
i to jest Myśl przez duże M :) dzięki za pomysł bo jest zajefajny i na pewno skorzystam!
bem pisze:Czad :) B. fajnie pomalowane figurki, zwłaszcza fanatyk, ale nie popłyń za bardzo z tymi kolorami, bo armia będzie niejednorodna ;)
Dzięki za komplement. A co do kolorów to na pewno nie popłynę. Tylko właśnie fanatycy mają być dosyć kolorowi. Ma to symbolizować oznaczenie fanatyków co by gobliny wiedziały kogo podziwiać ze znacznej odległości ;) No i jeszcze Black orki będą w czerwonych (ale przytłumiony czerwony) pancerzach. Niebawem skończę kilka projektów to znów się pochwalę.
Obrazek

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

co dasz temu orkowi na ten wózek?
]arrrr

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

jamakot pisze:co dasz temu orkowi na ten wózek?
diabloo23 pisze:
lazur pisze:O już wiem. Daj tam tego związanego slayera z zestawu battle for the skull pass.
i to jest Myśl przez duże M :) dzięki za pomysł bo jest zajefajny i na pewno skorzystam!
Ja Cię proszę Jamakocie... czytaj posty ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

bardzo dobra robota i widac duzy progres.. jednak jesli masz zamiar pomalowac cała hordę na takim ,dość wysokim poziomie, to troche współczuję :)
Obrazek

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Genialne modele, też maluje kubraczki moich goblinów na zielono. Na wózku powien być ork/goblin z biczem który go pogania
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
diabloo23
Wałkarz

ARBAL pisze:bardzo dobra robota i widac duzy progres.. jednak jesli masz zamiar pomalowac cała hordę na takim ,dość wysokim poziomie, to troche współczuję :)
:) No zamierzam :) a dokładnie zamierzam na wyższym jeśli skill będzie szedł w górę. Na razie na turniejach nie gram (pewnie od 8 ed. zacznę) więc nic mnie nie goni. Dziś po południu pochwalę się Orkasami do czterdziestki.
Obrazek

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Mnie też nic nie goni ale przy takiej ilości figurek jaka mam musiałem wejśc w bejce bo bym grał tylko szarym plastikiem :)
Obrazek

ODPOWIEDZ