galeria unicorna (01.05. mag na pegazie-koniec)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: galeria jednorożca (leśniaki)
mój smok jest na podstawce 100x50. mogłem co prawda go jakoś upchać na 50x50, ale nie chciałem, bo wole żeby fajniej wyglądał niż żeby lepiej się sprawował w grze
btw skończyłem malować eternali, pomalowałem 20 imperialnych mieczników, a prace nad smokiem chwilowo stanęły, bo dopiero w sobote się spotkam z kumplem który mi da kilka części do niego
obiecane foty wrzucę pewnie w piątek/sobotę
btw skończyłem malować eternali, pomalowałem 20 imperialnych mieczników, a prace nad smokiem chwilowo stanęły, bo dopiero w sobote się spotkam z kumplem który mi da kilka części do niego
obiecane foty wrzucę pewnie w piątek/sobotę
Bardzo fajna armia , mam ndzieje ze moja tez kiedys cała bedzie pomalowana
update- pare orków(głównie zdjęcia rodzinne, bo za dużo so fotografowania, a po za tym kiepsko wychodzą na zdjęciach )
BSB czarnuch na piechotę
trole
wrona, jeździec jest na magnes, do wyboru albo wojak, albo wurzag
zdjęcia w gablocie
smok-(kiepskie) zbliżenie na łuski+głowa
mój WIP (powtarzam WIP ) great staga
i na koniec MMM zrobione z... goblinów (UWAGA to również dość wczesny WIP )
dobra, póki co to na tyle
komentarze i rady mile widziane
BSB czarnuch na piechotę
trole
wrona, jeździec jest na magnes, do wyboru albo wojak, albo wurzag
zdjęcia w gablocie
smok-(kiepskie) zbliżenie na łuski+głowa
mój WIP (powtarzam WIP ) great staga
i na koniec MMM zrobione z... goblinów (UWAGA to również dość wczesny WIP )
dobra, póki co to na tyle
komentarze i rady mile widziane
Ladne! Ale ja zbytnio za zielonkami nie przepadam!(WaaaGhhh!)
http://change.menelgame.pl/change_please/9435383/ To nic nie kosztuje a pomagasz innymDzoooma pisze:Ona jest w stanie błogosławionym
dzięki wszystkim
a mógłby ktoś skomentować mój pomysł na gobo-mengili? jestem bardzo ciekaw co o nich sądzicie i co można by do nich jeszcze dodać (prawdopodobnie będą mieli futerko na paszczu coś w stylu warriorów z chaosu i zastanawiam się też nad jakimś pancerzem na tułowiu, jakieś sugestie? )
a mógłby ktoś skomentować mój pomysł na gobo-mengili? jestem bardzo ciekaw co o nich sądzicie i co można by do nich jeszcze dodać (prawdopodobnie będą mieli futerko na paszczu coś w stylu warriorów z chaosu i zastanawiam się też nad jakimś pancerzem na tułowiu, jakieś sugestie? )
myślałem trochę o takiej zbroi jak u NG big bossa http://www.games-workshop.com/gws/catal ... meStyle=whgrabz pisze:To gobo będą mieli brody?Unicorn pisze:będą mieli futerko na paszczu
Futrzany kołnierz może pasować,co do pancerza jeśli już to proponuję koszulkę kolczą .
wiem, ale za dużo roboty by z tym było , ludzką skóre możliwe że dam na sztandar ;psymek pisze:ale to co wyróżnia mengili w wygladzie to płaszcze z ludzkiej skóry więc najlepiej jakbyś takie zrobił
Jak dla mnie karacena,zwłaszcza w postaci nierówno ułożonych łusek czyUnicorn pisze:myślałem trochę o takiej zbroi jak u NG big bossa
też płytek wygląda słabo.Kolczuga daje możliwość stworzenia dynamicznego
wyglądu(pod warunkiem że nie będzie ściśle przylegać do klatki).Co do
płaszcza,ludzka skóra nie bardzo mi pasuje.Konwersja nie ma chyba być wiernym odzwierciedleniem istniejących modeli tylko "wariacją na temat".Jeśli tak to
może płaszcze z kołnierzem z futra (coś w stylu dawnych kurtek lotniczych)
może dać niezły efekt.
Naturalnie to tylko moje sugestie.
taka karacena w wersji goblinskiej mi się nawet podoba, a co najważniejsze nie jest ją tak strasznie trudno wyrzeźbić :] (dziś już zrobiłem kilka prób póki co "na sucho" ;p)
kolczuga u goblinów jakoś nie bardzo mi się widzi, ale pewnie też spróbuje ;]
hmm... a może by tak 7goblinom dać tą karacenę , 7 kolczuge, a mengilowi walnąć zbroje płytową (przynajmniej na tułowie), byli by bardziej różnorodni, a przez to ciekawsi
mi też ludzka skóra nie komponuje się u gobosów, m.in. dlatego też wybrałem inną wersje płaszczy (co do kołnierzyku, to tak jak pisałem wcześniej planuje zrobić podobny jak mają chaos warriorzy ;p)
najmniej jednak pomysłów mam na sztandar, myślałem właśnie o ludzkiej skórze, ewentualnie może goblinska by lepiej pasowała ? sam nie wiem...
kolczuga u goblinów jakoś nie bardzo mi się widzi, ale pewnie też spróbuje ;]
hmm... a może by tak 7goblinom dać tą karacenę , 7 kolczuge, a mengilowi walnąć zbroje płytową (przynajmniej na tułowie), byli by bardziej różnorodni, a przez to ciekawsi
mi też ludzka skóra nie komponuje się u gobosów, m.in. dlatego też wybrałem inną wersje płaszczy (co do kołnierzyku, to tak jak pisałem wcześniej planuje zrobić podobny jak mają chaos warriorzy ;p)
najmniej jednak pomysłów mam na sztandar, myślałem właśnie o ludzkiej skórze, ewentualnie może goblinska by lepiej pasowała ? sam nie wiem...
mały up:
prawie skończony smok
obiecane kiedyś zdjęcie wildcentigora z boku
drzewiec(mam jeszcze skonwertowanego(i lepiej pomalowanego), ale go nie pokaże, bo się strasznie świeci (za dużo lakieru ))
i to czym się teraz będę zajmował: 14 5-ed łuczników WE ((a dokładniej 6łuczników, 6scoutów i 2wayów)kupionych za grosze 2 lata temu u faberów ) i 5 wardancerów
nadal czekam na wasze komentarze i sugestie odnośnie gobo-mengili
prawie skończony smok
obiecane kiedyś zdjęcie wildcentigora z boku
drzewiec(mam jeszcze skonwertowanego(i lepiej pomalowanego), ale go nie pokaże, bo się strasznie świeci (za dużo lakieru ))
i to czym się teraz będę zajmował: 14 5-ed łuczników WE ((a dokładniej 6łuczników, 6scoutów i 2wayów)kupionych za grosze 2 lata temu u faberów ) i 5 wardancerów
nadal czekam na wasze komentarze i sugestie odnośnie gobo-mengili
Ostatnio zmieniony 20 lut 2010, o 22:41 przez Unicorn, łącznie zmieniany 1 raz.
Może strach na wróble(taki najprostszy,zwykła szmatka zawieszona na dwóch kijach+ wypchany wrek jako głowa) -w wersji z jajkiem.I pomysł drugi pomysłu mojego braciaka -skóra krasnoluda(ciężko to pisać posiadając armie karasi)z widoczną brodą.Unicorn pisze:najmniej jednak pomysłów mam na sztandar, myślałem właśnie o ludzkiej skórze, ewentualnie może goblinska by lepiej pasowała ? sam nie wiem...
Patrząc na smoczka widzę że zbroja łuskowa nie będzie stwarzać większych problemów.
Pobieżnie przewinąłem temat, lecz nie znalazłem, więc pytam: jak zrobiłeś łuski na smoczysku?
Co do podstawki smoka- pomijając wady i zalety w grywalności, to z tego co wiem, jest ona legalna tylko dla HE. Choć wykładnią zasad nie jestem i mogę się mylić
Co do podstawki smoka- pomijając wady i zalety w grywalności, to z tego co wiem, jest ona legalna tylko dla HE. Choć wykładnią zasad nie jestem i mogę się mylić
@grabz dzięki za ciekawe pomysły
@pretor łuski robię końcówką nożyka, tak chyba wytłumaczyć najłatwiej, po rzeźbie trójkąty i.... tyle
co do podstawki to nic w uściśleniach o niej nie ma więc prawidłowa to (chyba) 50x50... ale i tak na turnieje (póki co) nie jeżdżę, więc problemu nie ma (a jakbym jeździł to i tak nie ze smokiem )
@pretor łuski robię końcówką nożyka, tak chyba wytłumaczyć najłatwiej, po rzeźbie trójkąty i.... tyle
co do podstawki to nic w uściśleniach o niej nie ma więc prawidłowa to (chyba) 50x50... ale i tak na turnieje (póki co) nie jeżdżę, więc problemu nie ma (a jakbym jeździł to i tak nie ze smokiem )
To w większości scouts i waywatchers...Unicorn pisze:14 5-ed łuczników WE
Masz tam zdaje się 5 łuczników.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned