Kozie Sukcesy i Porażki

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Re: Kozie Sukcesy i Porażki

Post autor: Crusader »

Bardzo... . Najgorsze w bestiach jest to, że nie można przegrać o muzyka, bo robi się za ciepło :)
Dlatego tez beastlorda będe próbował jakoś w najbliższych grach. Kocham mojego Doombulla Fedora, ale Wanderlei też powinien dawać radę.

pozdro

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Crus stawiaj wyłącznie na Crocopa a najlepiej Minetauro :wink:

Ż.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Minetauro to gorebull i na razie bez niego będę grał (za drogi do efektów no i przegrał z Velasquezem).
A beastlorda Mirko chyba spróbuję :)

pozdro

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

szpony czy topory?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Hunting spear, flameward cośtam. Defens beastmanski :) 3 shamanow i cyklopy

pozdro

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Ambush do spowalaniania? Ten beastlord z BS3 do nie jednak jakoś nie przemawia ;) A co wkładasz do specjali? 2x harpie i co wiecej?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Ważne że w LTki wali na 3+. 2x harpie i kontra, ale nie wiem jaka. Dodatkowo poszedłym w ambushe mocniej (np. 2x15gorów+6x5riderow)

Pozdro

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Crusader pisze:Ważne że w LTki wali na 3+.
Pozdro
jeżeli się nie ruszał, nie ma dalekiego zasięgu,

szkoda, że to nie jest thrown wpn co sugerowałby opis

może by się udało przegłosować wtedy byłby to fajny item

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

To co to w takim razie jest??
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Może centigory + świnki? A nie myślałeś żeby Raidersów wystawić 2x10 do odganiania i strzelania po śmieciach?

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

jeżeli się nie ruszał, nie ma dalekiego zasięgu,

szkoda, że to nie jest thrown wpn co sugerowałby opis

może by się udało przegłosować wtedy byłby to fajny item

uznali by pewnie ze jest za mocny i mieliby rację , z drugiej strony teraz z BS 3 tez nie powala

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Crane pisze: uznali by pewnie ze jest za mocny i mieliby rację , z drugiej strony teraz z BS 3 tez nie powala
Szkoda ,ze ktos nie pomyslal o chaos gifcie BS+1 (tak jak jest I+1) ;) wtedy dla jakiegos lorda taka wlocznia bylaby sensowniejsza .
Na dakkadakka forum sa ciekawe opisy graczy co do przedmiotow itp , wszyscy polewaja z primeval club (daje S = Ld przeciwnika niemodyfikowanej) . Przedmiot za 100pkt , ktory daje mniej niz stonecrusher mace(+3S lub S10 vs machiny) za 65pkt ,co lordom daje S8/9 zaleznie ktorego sie weznie :mrgreen:
Podniecaja sie tez manylimbed czy slugskin glownie jak boss na rydwanie , wtedy ponoc wiecej modeli mozna dodatkowo zdjac (czy ja wiem) :roll:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Dary bestiowe ogolnie są przeciętne. Jest ich mało, a te przydatne mógłby policzyć emerytowany drwal. Nie mówiąc już, że zabieraja limit przedmiotów magicznych :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Gifty są spoko. Ja widze realne turniejowe zastosowanie dla Korony, slug-skin, many-limbed, gouge-tusk, gnarled hide, truebeast pozostałe dwa są marginalne, ale za to tanie i kto wie czy +1 I nie będzie wpyłwało na kolejność atakowania w nowej edycji.

Z tym thownem może będzię throwing :)
pozdro

ZZZ
Wałkarz

Post autor: ZZZ »

Moim zdaniem fajną rzeczą jest gnarled hide, szczególnie jeżeli damy to gorebullowi w ciężkiej zbroi i dodamy ramghorn helm (czy jakoś tak). Minosek będzie miał 2+ armour save, a za każdą wysejwowaną ranę przeciwnik dostanie cios z siłą 5. I to wszystko tylko za 30 pts! No i nie ma problemów z wzięciem great weapona

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

primeval club , ten przedmiot jest tragiczny, Phil chyba nie widzial na oczy podrecznika do scavenow, mam na mysli fellblade'a

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Crane pisze:primeval club , ten przedmiot jest tragiczny, Phil chyba nie widzial na oczy podrecznika do scavenow, mam na mysli fellblade'a
Pewnie pomylily mu sie pkt z stonecrusher mace , druk poszedl i coz ... za pozno zmieniac :mrgreen:
Nie wiem kto bylby na tyle glupi by wydac 100pkt na tak slaba rzecz :roll:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Może phil myslał nad bronią do mordowania skavenów ? I odrobinkę się zapomniał :lol2: ...
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Hej!
Ostatnio pewna bestia dała mi masakrę. W 3 turze to na tych wielkich skurczybykach to miał już chyba milion ataków każdym. S i T też przegiete i generalnie nic tylko wiać przed tym.
Jestem początkujący i pewnie mnie trochę wałował na tej bitwie ale powiedzcie proszę - jakie są faktycznie słabe punkty Bestii? Jak się do Was dobrać?
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

przede wszystkim brak sejva, a w drugiej kolejności niska ld. mozna by też dodac koszt puntowy większości cudeniek który jest nieporównywalny z przegięciami w innych armiach

ODPOWIEDZ