O&G - Czy warto nimi grać ?
Moderator: Kołata
Slipper-akurat czy pdf,czy mp3 czy mpeg-> bez roznicy
jakkolwiek by to nie nazywac jest to kradziez
czy sam nie sciagam?
jasne ze tak,mam wiekszosc podrecznikow w wersji pdf...ale tymi armiami nie gram a znajomosc zasad sie przydaje
na turnieju (mysle ze od challanger+)i tak i tak musisz miec orginalny podrecznik,najlepiej po angielsku (czesc przekladow ma bledy)
offtop on
tak zgadam sie z gnomem,sytuacja jest zlozona-> gdy srodowisko jest wokol sklepu+lokal do grania to nie kupowanie w tym miejscu jest troche jak strzelanie do wlasnej bramki
ceny sa takie jakie sa,hobby do najtanszych nie nalezy(zakwalifikowalbym je jako niska/srednia klasa srednia)
offtop off
polecalbym najpierw pograc na proxach a pozniej kompletowanie danej armii;najprawdopodobniej trzon bedzie ten sam-nie obejdzie sie bez 10 lekkich kawalerzystow,1 gobbo shamana,pewnie 1 oddzialu goblinow...znajac zycie w kazdej rozpie znajdzie sie min 2x chukka
ale reszta jest zmienna,uzalezniona od stylu gry jaki sie preferuje.
w tym tkwi urok OnG-sa jak kartofle,mozna je zrobic na 101 sposobow
jakkolwiek by to nie nazywac jest to kradziez
czy sam nie sciagam?
jasne ze tak,mam wiekszosc podrecznikow w wersji pdf...ale tymi armiami nie gram a znajomosc zasad sie przydaje
na turnieju (mysle ze od challanger+)i tak i tak musisz miec orginalny podrecznik,najlepiej po angielsku (czesc przekladow ma bledy)
offtop on
tak zgadam sie z gnomem,sytuacja jest zlozona-> gdy srodowisko jest wokol sklepu+lokal do grania to nie kupowanie w tym miejscu jest troche jak strzelanie do wlasnej bramki
ceny sa takie jakie sa,hobby do najtanszych nie nalezy(zakwalifikowalbym je jako niska/srednia klasa srednia)
offtop off
polecalbym najpierw pograc na proxach a pozniej kompletowanie danej armii;najprawdopodobniej trzon bedzie ten sam-nie obejdzie sie bez 10 lekkich kawalerzystow,1 gobbo shamana,pewnie 1 oddzialu goblinow...znajac zycie w kazdej rozpie znajdzie sie min 2x chukka
ale reszta jest zmienna,uzalezniona od stylu gry jaki sie preferuje.
w tym tkwi urok OnG-sa jak kartofle,mozna je zrobic na 101 sposobow
Ja powiem tak. Jako armia to orki napewno nie są zbyt przegięte ale gra sie nimi nawet ok. Czy warto ? Hmph ... zależy czego oczekujesz od armii ... jesli taktyki , szachów itp to nie armia dla ciebie bo za dużo się często samo spiepszy jeśli dobrej zabawy to armia jest idealna ... puki co ja dąże do orków idealnych ale nie moge znaleźć tego czegoś choć mam już kilka kandydatów co do rozpy ....
like Gogol said...
armia jest nieobliczalna
w zasadzie ma wszystko...ale tez brak jednostek naprawde z gornej polki
jest wiele ciekawych kombinacji lecz standardowo brakuje pktow i cos trzeba uciac
daje naprawde duzo frajdy z grania,jak sie umie wczuc w klimat to mozna sobie niezle odreagowac
ale na mega turniejowe wymiatanie bym sie nie nastawial-bardzo trudno jest wlepic masakre (jeszcze sie OnG nie udalo wygrac mastera )
armia jest nieobliczalna
w zasadzie ma wszystko...ale tez brak jednostek naprawde z gornej polki
jest wiele ciekawych kombinacji lecz standardowo brakuje pktow i cos trzeba uciac
daje naprawde duzo frajdy z grania,jak sie umie wczuc w klimat to mozna sobie niezle odreagowac
ale na mega turniejowe wymiatanie bym sie nie nastawial-bardzo trudno jest wlepic masakre (jeszcze sie OnG nie udalo wygrac mastera )
- swieta_barbara
- habydysz
Ale temat z dupy. Kup se skull pass, potem bedziesz myslal co dalej. Na allegro biega za bezcen. A generalnie jak chcesz sobie jakos armie ustawic to obejrzyj se rozpiski prawdziwych wymiataczy na forum, sklec cos podobnego, zagraj pare razy bez figurek przeciwko kumplowi i sprawdz czym Ci sie fajnie gra, a co plewi. I tyle, pozdro papiez.
No comment.Ale temat z dupy. Kup se skull pass, potem bedziesz myslal co dalej. Na allegro biega za bezcen. A generalnie jak chcesz sobie jakos armie ustawic to obejrzyj se rozpiski prawdziwych wymiataczy na forum, sklec cos podobnego, zagraj pare razy bez figurek przeciwko kumplowi i sprawdz czym Ci sie fajnie gra, a co plewi. I tyle, pozdro papiez.
Co to jest skull pass ? Czy pomyślałem zanim to napisałeś ? Wydam dużo pieniedzy i co dalej ? Dobra, dobra pomyśle, a jak mi się nie spodoba, to niby co ? Co to znaczy temat z dupy ?
Skull Pass to aktualna podstawka do WFB.
A co do Kacpra to musisz po prostu przywyknąć do jego sposobu pisania postów.
A licky boom boom down!!!
- swieta_barbara
- habydysz
Moze zle mu poradzilem?b_sk pisze:Skull Pass to aktualna podstawka do WFB.
- swieta_barbara
- habydysz
Bo? A generaknie to w goblin markecie jakis koles sprzedaje fajna armijke orkow - dogadaj sie z nim na kupno calosci, moze taniej Ci sprzeda. Warto by sie zapozyczyc, zeby kupic figsy w tych cenach.
w takim razie napewno nie warto.
zebranie sensownej armii, pomalowanie jej itd to pare tysiecy. z 40k podobnie cenowo wychodzi chyba - a posiadanie dwoch armii do dupy jest znacznie gorszym pomyslem niz jednej sensownej do jednego systemu
zebranie sensownej armii, pomalowanie jej itd to pare tysiecy. z 40k podobnie cenowo wychodzi chyba - a posiadanie dwoch armii do dupy jest znacznie gorszym pomyslem niz jednej sensownej do jednego systemu
kartonowe figurki....skojarzylo mi sie z Magia i Miecz
generalnie chodzi o to ze robisz z papieru oddzialy/podstawki i z doza wyobrazni i bez kichania mozna sobie pograc
dobre testy wobec jednostek ktore sie zamierza kupic
ps. i tak dobrze walcza tylko pomalowane modele
generalnie chodzi o to ze robisz z papieru oddzialy/podstawki i z doza wyobrazni i bez kichania mozna sobie pograc
A czy powiedziłem, że źle? Porada pierwsza klasa, tylko że forma była specyficzna, co niektórych jak widziałeś potrafi zaskoczyć, toteż zasugerowałem co by się przyzwyczaili.swieta_barbara pisze:Moze zle mu poradzilem?b_sk pisze:Skull Pass to aktualna podstawka do WFB.
A licky boom boom down!!!
- swieta_barbara
- habydysz
To prawda. Wczoraj gralem z we blessa, glw na proxach i niepomalowanych figsach (cala moja armia jest obecnie u malarza) i dostalem takie okrutne baty, jak rzadko. Zdobylm bodajze 60 malych punktow, a zostalo mi na stole jakies 200...quas pisze:kartonowe figurki....skojarzylo mi sie z Magia i Miecz